stiri despre insomnie

Încep sărbătorile de iarnă şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, în curând, campania de vaccinare contra Covid-19. Bine-ar fi să vedem, în aceste vremuri de încercare, mai multă înţelepciune din partea cultelor religioase şi mai multă eficienţă şi fermitate din partea guvernanţilor. Spre a salva împreună vieţile oamenilor, nu pentru a le jertfi inutil. Căci ”nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti”, vorba lui Nicolae Steinhardt.

acum 13 ore · comentarii (12)

Aşa de linişte s-a lăsat după ce Moscova şi Ankara şi-au desfăşurat strategia comună pentru Nagorno-Karabah încât parcă am şi uitat că în enclava respectivă avuseseră loc şase săptămâni de conflict militar în care armata armeană fusese masacrată, fiind nevoită să ceară întreruperea imediată a luptelor pentru a evita distrugerea completă de către armamentul azerilor, cu mult superior, furnizat de Turcia sau Israel.

acum 17 ore · comentarii (36)

Crearea României Mari este consecinţa unui lanţ de evenimente şi conjuncturi istorice uluitoare, apărute în cadrul unui moment de turnură a societăţii umane (Marele Război). Faptul fundamental care a făcut posibilă şi necesară Marea Unire a fost existenţa unei comunităţi etnice neo-latine fragmentată în trei state: Regatul României, Austro-Ungaria, Imperiul ţarist

acum 12 ore · comentarii (4)

Ministrul apărării iranian, Amir Hatami, a emis vineri, 27 noiembrie, o declaraţie prin care confirma asasinarea lui Mohsen Fakhrizadh- Mahabadi, un om de ştiinţă iranian şi arhitectul din spatele programului nuclear militar al Republicii Islamice Iran. Acesta a fost ucis într-o ambuscadă, în oraşul Absard din regiunea Damavand. Fakhrizadh a fost coordonatorul proiectului AMAD până în 2003.

acum 22 ore · comentarii (31)

Andrius Kubilius, actual europarlamentar, fost prim-ministru al Lituaniei, discută cu Dragoş Tîrnoveanu despre Iniţiativa Cetăţenescă Europeană Minority SafePack. În acest interviu, încercăm să aflăm opinia dlui Kubilius despre cum ar putea Moscova să folosească această iniţiativă, în vederea destabilizării Uniunii, dar şi Viktor Orban, pentru agenda politică personală.

acum 15 ore · comentarii (4)

În România avem o pildă despre mai binele care este duşmanul binelui. Tot astfel cum, la nivel internaţional, o serie de experienţe reclamă fuga de paradigma ucenicului vrăjitor, gata să deschidă Cutia Pandorei şi să aducă toate năpastele peste lume de dragul unor aspiraţii şi ambiţii de mai bine, mai tare, mai important.

acum 2 zile · comentarii (14)

Am citit şi eu, ca o ţară întreagă, declaraţia ministrului Tătaru după tragedia de la Piatra Neamţ. M-am înfuriat şi eu, ca mulţi alţii, întrebându-mă cu ce sunt eu vinovată în condiţiile în care, de 30 de ani de când lucrez şi sunt şi antreprenor, sunt un cetăţean corect care îşi plăteşte taxele, merge la vot, face voluntariat şi încurajează în jur ca oamenii să se comporte similar.

acum 14 ore · comentarii (0)

De-a lungul timpului, nu puţine au fost personalităţile care au marcat istoria ţării noastre şi care au reuşit să inspire, prin activitatea şi acţiunile lor, generaţii de tineri, oameni de cultură, istorici dar şi regizori, scenarişti, producători de film ce au redat cu fidelitate secvenţe din contribuţia acestora pentru destinul României. Una din aceste personalităţi a fost şi rămâne Regina Maria a României.

acum 16 ore · comentarii (11)

Basarabia, Bucovina şi Transilvania - aceasta a fost ordinea revenirii la Patria Mamă a teritoriilor vremelnic înstrăinate de viforniţe imperiale. După 102 ani de la mult aşteptata Zi a României Reîntregite  - 1 Decembrie 1918 -, unele rememorări pot fi utile menţinerii conştiinţei naţionale la nivelul mentalităţii învingătorilor, cea a înaintaşilor noştri, care au împlinit visele buneilor,  anterior umiliţi, cu armele, de unii megieşi.

acum 15 ore · comentarii (3)

Conform unui articol publicat de Deloitte, companiile care învaţă continuu sunt cu 58% mai pregătite să răspundă cerinţelor pieţei. Pe o piaţă în continuă schimbare adaptabilitatea este singura soluţie. Astăzi m-am gândit să scriu despre cum să construieşti o companie care învaţă continuu, cu ajutorul a 4 principii simple.

acum 14 ore · comentarii (0)

Ce indiscreţi sunt unii scriitori! Scriu cărţi pe care nu doar le citeşti, dar care te şi citesc! Unele cărţi se descifrează, zice-se, în bucătărie, altele, în salon. Dar cartea care te şi citeşte, o poţi parcurge oriunde. Îţi dă brânci în Nirvana, amestecă ambrozia cu papricaşul, uneori şi cu ardeii umpluţi şi, fără a ridica tonul la cote de patos, nu te lasă în geografii călduţe de sensibilităţi şi nici să semnezi prin punere de deget.

acum 17 ore · comentarii (0)

Ştefan Radoveanu nu este deloc un interlocutor comod, confortabil. Tranşant, abraziv adesea, riguros, la obiect. Deopotrivă, curajos şi cu mintea deschisă la ceea ce înseamnă transformare sistemică în Educaţie. De patru decenii tăieşte şi munceşte în Elveţia. De o bună bucată de timp, construim conversaţia noastră despre Şcoala pe bune, cu accent pe valoarea autentică a învăţământului profesional dual. Rezultat: proiectul de faţă.

Mai multe surse spun că  acest scenariu este luat în calcul la PNL. Şi că se poartă deja discuţii secrete cu PSD. Orban nu se vede guvernând alături de USR PLUS, cu miniştri care nu-l ascultă, ba îl mai şi critică pe unde apucă. Condiţiile pe care le pune USR PLUS, pentru a intra oficial la guvernare cu miniştri în guvernul Orban, sunt de neacceptat pentru PNL. Prima condiţie ar fi ca nu Orban să conducă viitorul guvern, ci un alt liberal.

acum 2 zile · comentarii (75)
Modifică Setările