Stiri despre initiativa celor trei mari

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iniţiativa celor Trei Mări: Principalele
proiecte care implică România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iniţiativa celor Trei Mări: Principalele proiecte care implică România

  Iniţiativa celor Trei Mări tocmai şi-a încheiat cel de-al şaselea summit. Cu această ocazie, preşedintele Klaus Iohannis a semnalat că există un nivel ridicat de aşteptare din partea cetăţenilor celor 12 ţări membre pentru paşi concreţi în domeniile de bază ale iniţiativei, şi anume transport, energie şi digitalizare.

 • Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări se aşteaptă să aibă la dispoziţie 1 miliard de euro, până la finalul anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări se aşteaptă să aibă la dispoziţie 1 miliard de euro, până la finalul anului

  Până la finalul acestui an, Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări, fondat de BGK şi EximBank din România, ar trebui să aibă la dispoziţie 1 miliard de euro, a declarat Beata Daszynska-Muzyczka, preşedintele Băncii Poloneze de Dezvoltare BGK şi al Consiliului de supraveghere al fondului, pentru agenţia de presă poloneză PAP.

 • Priorităţile Iniţiativei celor Trei Mări şi implicarea SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Priorităţile Iniţiativei celor Trei Mări şi implicarea SUA

  Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni, la summitul Virtual al Iniţiativei celor Trei Mări, organizat de Estonia în format de videoconferinţă. Liderii statelor care fac parte din acest parteneriat vor discuta în principal despre finanţarea proiectelor de infrastructură transfrontalieră şi digitalizarea sectorului energetic şi al transporturilor. Iniţiativa este sprijinită acum de SUA, care vor să împiedice expansiunea Chinei în Europa.

 • Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări vrea să atragă între 3 şi 5 miliarde de euro. Sunt aşteptate şi fondurile de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări vrea să atragă între 3 şi 5 miliarde de euro. Sunt aşteptate şi fondurile de pensii

  Preşedinţii executivi ai băncii poloneze de dezvoltare Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) şi Băncii de Export – Import a României EximBank au anunţat ieri, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Ljubljana – Slovenia, înregistrarea oficială a Fondului de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări (FI3M), ce se va axa pe susţinerea proiectelor din domeniul transporturilor, energiei şi infrastructurii digitale din regiunea celor Trei Mări.

 • Statul paralel şi iniţiativa celor trei mari mojicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul paralel şi iniţiativa celor trei mari mojicii

  Când „statul paralel“ intră în acţiune, vai şi amar. Vai, căci Viorica ratează întâlnirea ei cu Juncker. Apoi, ce amar, o contramandează pe cea programată cu şeful diplomaţiei germane, Maas. De ce? Pentru că putem.

 • Propunerile României pentru summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Propunerile României pentru summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări

  Reuniunea la nivel înalt de la Bucureşti a Iniţiativei celor Trei Mări, ce se desfăşoară luni şi marţi, urmăreşte să acorde susţinere politică statelor participante pentru o listă regională de proiecte de interconectare în domeniile energiei, transporturilor şi digital.

 • Iniţiativa celor trei mări - planul polonez de Reîntregire a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iniţiativa celor trei mări - planul polonez de Reîntregire a României

  Un proiect polonez vechi de 100 de ani, readus în actualitatea Anului Centenar, se profilează ca oportunitate pentru România de a fi un actor geopolitic important şi de a reîntregi naţiunea română. Iniţiativa celor Trei Mări sau „Intermarium“ (Trimarium) este şansa noastră de a rămâne relevanţi în UE şi de a contribui la arhitectura de securitate a regiunii.

 • Relaţia
euroatlantică – o prioritate pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Relaţia euroatlantică – o prioritate pentru România

  Falia atlantică ameninţă România. Dependentă economic de UE şi militar de SUA, ţara noastră riscă să cadă între liniile frontului care spulberă coeziunea postbelică a Occidentului. Ce putem face? Să ne regăsim coerenţa şi predictibilitatea în politica externă. Şi să devenim pro-activi în perspectiva summit-ului de la Bucureşti al Iniţiativei celor Trei Mări şi a preşedinţiei Consiliului UE, prin iniţierea unui tot mai necesar summit UE-SUA.

 • Iniţiativa de la
Bucureşti, între Intermarium şi Incirlik
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iniţiativa de la Bucureşti, între Intermarium şi Incirlik

  NATO trebuie să se adapteze situaţiei geopolitice actuale, marcată de amplificarea tendinţelor imperialiste ale Rusiei. Reuniunea Bucureşti 9 este un moment pentru armonizarea poziţiilor aliaţilor de pe flancul estic, în cooperare cu SUA, în vederea asigurării unei abordări unitare a situaţie de securitate, în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie.

 • Foştii comunişti descoperă marea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foştii comunişti descoperă marea

  Ideea s-a născut în Polonia conservatorului Andrzej Duda. Acesta a asumat-o, mai întâi, alături de preşedinta croată, Kolinda Grabar-Kitarović. Prima reuniune s-a ţinut la Dubrovnik, în 2016, iar a doua – zilele trecute, la Varşovia. Se cheamă Iniţiativa celor Trei Mări sau, prescurtat, I3M.

 • George Friedman: Iniţiativa celor Trei Mări, baraj contra expansiunii ruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Friedman: Iniţiativa celor Trei Mări, baraj contra expansiunii ruse

  Conceptul geopolitic Intermarium, despre care am vorbit de aproape un deceniu, a început să prindă contur după ce Rusia a revenit la statutul de putere regional majoră şi este compus din foştele state comuniste din Europa de Est: ţările baltice, Polonia, Slovacia, România, Ungaria şi Bulgaria. Scopul său este să descurajeze orice mişcare potenţială a Rusiei către vestul Europei, iar SUA susţin acest concept, scrie analistul George Friedman.

 • Trump-Putin: Startul
unui meci decisiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump-Putin: Startul unui meci decisiv

  Summit-ul G20 de la Hamburg confirmă specificul acestui format de dialog informal: puţin eficient şi, totuşi, indispensabil prin aducerea faţă-n faţă a mai-marilor lumii. Prima întâlnire Trump-Putin a fost capul de afiş, deschizând testul major pentru preşedintele american: se va mai împiedica în vorbe sau va reuşi o acţiune coerentă în haosul global?

 • Trump, la Varşovia: Rusia să înceteze acţiunile destabilizatoare şi să se alăture naţiunilor responsabile. Occidentul nu va fi înfrânt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump, la Varşovia: Rusia să înceteze acţiunile destabilizatoare şi să se alăture naţiunilor responsabile. Occidentul nu va fi înfrânt

  Donald Trump a susţinut joi un discurs major de politică externă în Piaţa Krasinski din Varşovia, un simbol al eroismului polonezilor de-a lungul istoriei. Polonia este „inima geografică“ a Europei, Rusia reprezintă un factor destabilizator, iar terorismul islamist principala ameninţare la adresa lumii, a apreciat liderul de la Casa Albă în ajunul primei sale întrevederi în calitate de preşedinte cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin.

 • Vechea Europă vs. Noua Europă, versiunea 2.0
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vechea Europă vs. Noua Europă, versiunea 2.0

  Preşedintele SUA se pregăteşte de a doua vizită în Europa, prilejuită de Summitului G20 de la Hamburg. Mesajul acestei vizite este crucial pentru est-europeni. De ce? Pentru că vorbim din nou de securitatea Europei Noi! Premoniţia fostului Secretar al Apărării Donald Rumsfeld despre Europa, făcută în 2003, devine pe zi ce trece tot mai actuală.

Modifică Setările