Stiri despre initiativa celor trei mari

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări vrea să atragă între 3 şi 5 miliarde de euro. Sunt aşteptate şi fondurile de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări vrea să atragă între 3 şi 5 miliarde de euro. Sunt aşteptate şi fondurile de pensii

  Preşedinţii executivi ai băncii poloneze de dezvoltare Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) şi Băncii de Export – Import a României EximBank au anunţat ieri, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Ljubljana – Slovenia, înregistrarea oficială a Fondului de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări (FI3M), ce se va axa pe susţinerea proiectelor din domeniul transporturilor, energiei şi infrastructurii digitale din regiunea celor Trei Mări.

 • Statul paralel şi iniţiativa celor trei mari mojicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul paralel şi iniţiativa celor trei mari mojicii

  Când „statul paralel“ intră în acţiune, vai şi amar. Vai, căci Viorica ratează întâlnirea ei cu Juncker. Apoi, ce amar, o contramandează pe cea programată cu şeful diplomaţiei germane, Maas. De ce? Pentru că putem.

 • Propunerile României pentru summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Propunerile României pentru summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări

  Reuniunea la nivel înalt de la Bucureşti a Iniţiativei celor Trei Mări, ce se desfăşoară luni şi marţi, urmăreşte să acorde susţinere politică statelor participante pentru o listă regională de proiecte de interconectare în domeniile energiei, transporturilor şi digital.

 • Iniţiativa celor trei mări - planul polonez de Reîntregire a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iniţiativa celor trei mări - planul polonez de Reîntregire a României

  Un proiect polonez vechi de 100 de ani, readus în actualitatea Anului Centenar, se profilează ca oportunitate pentru România de a fi un actor geopolitic important şi de a reîntregi naţiunea română. Iniţiativa celor Trei Mări sau „Intermarium“ (Trimarium) este şansa noastră de a rămâne relevanţi în UE şi de a contribui la arhitectura de securitate a regiunii.

 • Relaţia
euroatlantică – o prioritate pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Relaţia euroatlantică – o prioritate pentru România

  Falia atlantică ameninţă România. Dependentă economic de UE şi militar de SUA, ţara noastră riscă să cadă între liniile frontului care spulberă coeziunea postbelică a Occidentului. Ce putem face? Să ne regăsim coerenţa şi predictibilitatea în politica externă. Şi să devenim pro-activi în perspectiva summit-ului de la Bucureşti al Iniţiativei celor Trei Mări şi a preşedinţiei Consiliului UE, prin iniţierea unui tot mai necesar summit UE-SUA.

 • Iniţiativa de la
Bucureşti, între Intermarium şi Incirlik
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iniţiativa de la Bucureşti, între Intermarium şi Incirlik

  NATO trebuie să se adapteze situaţiei geopolitice actuale, marcată de amplificarea tendinţelor imperialiste ale Rusiei. Reuniunea Bucureşti 9 este un moment pentru armonizarea poziţiilor aliaţilor de pe flancul estic, în cooperare cu SUA, în vederea asigurării unei abordări unitare a situaţie de securitate, în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie.

 • Foştii comunişti descoperă marea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foştii comunişti descoperă marea

  Ideea s-a născut în Polonia conservatorului Andrzej Duda. Acesta a asumat-o, mai întâi, alături de preşedinta croată, Kolinda Grabar-Kitarović. Prima reuniune s-a ţinut la Dubrovnik, în 2016, iar a doua – zilele trecute, la Varşovia. Se cheamă Iniţiativa celor Trei Mări sau, prescurtat, I3M.

 • George Friedman: Iniţiativa celor Trei Mări, baraj contra expansiunii ruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Friedman: Iniţiativa celor Trei Mări, baraj contra expansiunii ruse

  Conceptul geopolitic Intermarium, despre care am vorbit de aproape un deceniu, a început să prindă contur după ce Rusia a revenit la statutul de putere regional majoră şi este compus din foştele state comuniste din Europa de Est: ţările baltice, Polonia, Slovacia, România, Ungaria şi Bulgaria. Scopul său este să descurajeze orice mişcare potenţială a Rusiei către vestul Europei, iar SUA susţin acest concept, scrie analistul George Friedman.

 • Trump-Putin: Startul
unui meci decisiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump-Putin: Startul unui meci decisiv

  Summit-ul G20 de la Hamburg confirmă specificul acestui format de dialog informal: puţin eficient şi, totuşi, indispensabil prin aducerea faţă-n faţă a mai-marilor lumii. Prima întâlnire Trump-Putin a fost capul de afiş, deschizând testul major pentru preşedintele american: se va mai împiedica în vorbe sau va reuşi o acţiune coerentă în haosul global?

 • Trump, la Varşovia: Rusia să înceteze acţiunile destabilizatoare şi să se alăture naţiunilor responsabile. Occidentul nu va fi înfrânt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump, la Varşovia: Rusia să înceteze acţiunile destabilizatoare şi să se alăture naţiunilor responsabile. Occidentul nu va fi înfrânt

  Donald Trump a susţinut joi un discurs major de politică externă în Piaţa Krasinski din Varşovia, un simbol al eroismului polonezilor de-a lungul istoriei. Polonia este „inima geografică“ a Europei, Rusia reprezintă un factor destabilizator, iar terorismul islamist principala ameninţare la adresa lumii, a apreciat liderul de la Casa Albă în ajunul primei sale întrevederi în calitate de preşedinte cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin.

 • Vechea Europă vs. Noua Europă, versiunea 2.0
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vechea Europă vs. Noua Europă, versiunea 2.0

  Preşedintele SUA se pregăteşte de a doua vizită în Europa, prilejuită de Summitului G20 de la Hamburg. Mesajul acestei vizite este crucial pentru est-europeni. De ce? Pentru că vorbim din nou de securitatea Europei Noi! Premoniţia fostului Secretar al Apărării Donald Rumsfeld despre Europa, făcută în 2003, devine pe zi ce trece tot mai actuală.