Stiri despre inima artificiala

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Prima inimă artificială construită a salvat viaţa unui bărbat de 32 de ani. Inima Carmat este denumită „următoarea generaţie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima inimă artificială construită a salvat viaţa unui bărbat de 32 de ani. Inima Carmat este denumită „următoarea generaţie”

  Prima inimă artificială completă, realizată de o companie franceză numită Carmat, a primit aprobarea de la Europa, la finalul anului trecut. Aceasta este un organ format din materiale sintetice şi biologice destinat implantării în bolnavii care au nevoie de transplanturi de inimă. În prezent, după o jumătate de an, una dintre aceste inimi a ajuns la un pacient american.

 • Barney Clark, primul
pacient din lume care a supravieţuit cu un cord artificial: „Deşi nu mai am
inimă, tot îmi iubesc soţia!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barney Clark, primul pacient din lume care a supravieţuit cu un cord artificial: „Deşi nu mai am inimă, tot îmi iubesc soţia!“

  Afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Nu vorbim, din păcate, doar despre un fenomen care caracterizează starea de sănătate a omului doar în ultimii zeci de ani, motiv pentru care preocupări ştiinţifice pentru prelungirea vieţii  cardiacilor au fost încă de la începutul secolului trecut.

 • Inima artificială primită de
un român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inima artificială primită de un român

  Un pacient în vârstă de 65 de ani din Călăraşi, suferind de insuficienţă cardiacă severă, a primit o inimă artificială. Intervenţia a fost realizată la Institutul „C.C. Iliescu” Bucureşti. Dispozitivul preia toate funcţiile cordului şi se poate încărca la priză sau în maşină. Aflaţi mai multe informaţii despre inima artificială primită de un român.

 • Inima, între tehnologie şi teologie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inima, între tehnologie şi teologie

  Omul este fiinţă dihotomică: trup şi suflet, materie şi duh. Ambele firi au câte un „motor”, denumit identic: inima. Dar şi mai interesant este că în ambele situaţii, acest „motor” poate fi meşterit, adică ajustat, „reparat” şi, la nevoie, chiar schimbat. Motiv pentru care teologia şi ştiinţele nu pot fi decât în dialog.

 • Cele mai mari 10 provocări ale ştiinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai mari 10 provocări ale ştiinţei

  Ştiinţa nu a stat niciodată pe loc, dar pare să avanseze mai repede în ultimele decenii. Care ar fi însă cele mai „arzătoare“ invenţii, descoperiri, momente importante pentru ştiinţă la această vreme?

 • VIDEO Premieră pentru cercetători: au creat în laborator o inimă funcţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Premieră pentru cercetători: au creat în laborator o inimă funcţională

  Progresul în ştiinţă a fost unul accelerat în ultima perioadă de la organe printate cu o imprimantă 3D la carne crescută în laborator. Mai nou, cercetătorii au reuşit să „crească“ o inimă în laborator şi s-o facă să bată. Pe parcurs au „reînvăţat“ câteva celule rolul lor în organism.

 • PREMIERĂ. Bărbatul care trăieşte cu inimă artificială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ. Bărbatul care trăieşte cu inimă artificială

  Intervenţia chirurgicală care presupunea înlocuirea inimii cu probleme a unui pacient cu una artificială a fost un succes. Medicii se mândresc cu primul pacient care trăieşte de două luni cu o inimă artificială.

 • Povestea bărbatului care trăieşte cu inima în rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea bărbatului care trăieşte cu inima în rucsac

  Un britanic de 40 de ani a fost salvat de un implant cu o inimă artificială. El se va folosi de dispozitiv până când se va găsi un donator compatibil şi se va putea face transplantul cu o inimă umană. Matthew Green este primul britanic care va ieşi dintr-un spital cu o inimă artificială completă. El îşi va purta inima într-un rucsac.

 • Medicii clujeni pregătesc primul transplant de inimă artificială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicii clujeni pregătesc primul transplant de inimă artificială

  Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România prin mai multe demersuri care privesc legalitatea tuturor procedurilor. Intervenţia se va face în colaborare cu medicii din Italia. La Cluj există deja o listă de aşteptare.

 • Prima inimă artificială dată unui copil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima inimă artificială dată unui copil

  Un băiat din Italia, în vârstă de 15 ani, a devenit primul copil din lume căruia i s-a implantat o inimă artificială, pe care o va purta permanent.

Modifică Setările