ingrediente - ultimele știri
Atunci când simți nevoia de ceva savuros și rapid, și nu te îngrijorează caloriile, opțiunea de a pregăti niște șnițele de pui sau porc e una la îndemână. Pentru a obține cel mai fraged și gustos înveliș trebuie să știi un secret care nu apare în toate rețetele pentru acest preparat.
Mai mult de jumătate dintre români, 56%, sunt interesați de valorile nutriționale ale preparatelor pe care le comandă. Iar cei mai mulți sunt tineri. Mai exact, 7 din 10 persoane care declară că obișnuiesc să consulte valorile nutriționale înainte să comande au până în 35 de ani.
Prepararea unei cești de cafea perfecte este o adevărată artă. Există un raport între cafea și apă care este considerat standardul de aur pentru o ceașcă ideală.
Potrivit științei s-ar putea să se datoreze proceselor de fabricație care „predigeră” ingredientele alimentare crude - creând alimente ultraprocesate ce ocolesc semnalele de sațietate ale organismului.
Când vine vorba de preparate tradiționale, ciorba de burtă se distinge prin savoare. Nu toată lumea știe că, pe lângă ingredientele foarte bine cunoscute, mai există unul care transformă preparatul într-o magie culinară.
O femeie susține că s-a simțit rău, după ce a făcut o descoperire dezgustătoare în interiorul blatului crocant de pizza.
Spre deosebire de unul cumpărat, smoothie-ul preparat acasă îți dă posibilitatea să controlezi varietatea de fructe, legume, nuci, semințe și alte ingrediente, odată cu aroma și textura. Doi specialiști în nutriție au explicat pentru Yahoo Life cum poți să-l faci mai sănătos.
În căutarea unor alternative sănătoase și delicioase pentru a susține eforturile de pierdere în greutate, mulți entuziaști ai nutriției au descoperit o rețetă de clătite de dietă care promit să fie sățioase, gustoase și să ajute la slăbit.
Salatele sunt grozave pentru sănătatea noastră. Sunt hrănitoare, pline de fibre, micronutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți. Cu toate acestea, unele persoane pot încerca un anumit disconfort după ce au mâncat salată, inclusiv să se simtă balonate.
Vara este anotimpul perfect pentru a adopta o alimentație sănătoasă și plină de prospețime. Salatele de vară reprezintă opțiunea ideală pentru a te bucura de nutrienți esențiali și a rămâne hidratat în zilele calde.
Un truc infailibil care poate înlocui balsamul din mașina de spălat cu ajutorul căruia vei obține haine pufoase și foarte curate, este amestecul dintre oțet alb, apă, bicarbonat de sodiu și ulei esențial.
Cu un truc ieftin și natural, plantele uscate din ghiveci își revin ca prin minune. Soluția care le ajută să se regenereze se realizează foarte ușor acasă. Aceasta va furniza toți nutrienții necesari pentru revigorare.
Meghan Markle a fost foarte pretențioasă în privința tortului de nuntă și a venit cu cerințe specifice către brutăreasa implicată în pregătirea marelui eveniment. Ea spune că, inițial, a prezentat cuplului șase opțiuni, iar acum a dezvăluit rețeta câștigătoare.
Deliciosul spanac înăbușit, folosit pe post de garnitură ori umplutură la plăcintă, se prepară cu doar câteva ingrediente. Rețeta o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Restaurantele trebuie să adauge în meniuri, începând cu 15 martie, ingredientele preparatelor, cantitatea lor și valorile nutriționale, a anunțat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.
Mujdeiul, unul dintre cele mai îndrăgite sosuri, se prepară rapid cu doar trei ingrediente. În funcţie de zonă, gospodinele adaugă oţet, mărar tocat sau iaurt.
Controalele efectuate în restaurante, fast-food-uri şi alte unităţi care comercializă mâncăruri finite au scos la iveală în numeroase rânduri faptul că nu există o informare corectă a consumatorilor cu privire la cantităţile ingredientelor.
Nimeni nu refuză o porţie de cartofi noi prăjiţi, cu usturoi verde şi mărar, dar de ce să ne limităm la ei? Cu gustul lor dulceag şi textura bogată, cartofii noi sunt potriviţi în foarte multe combinaţii şi mâncăruri, astfel încât e păcat să nu profi...
Valentina Stoica impresionează cu torturile şi prăjiturile sale prin gustul lor aparte, dar şi prin ornamentele spectaculoase, la care migăleşte uneori şi câteva ore. A reuşit să îşi deschidă propriul laborator de cofetărie după ce şi-a cumpărat util...
Percheziţiile efectuate de procurorii DIICOT şi poliţişti au dus la descoperirea unei afaceri ilicite într-un apartament din Neamţ, acolo fiind înfiinţată o cultură de cannabis.
Ciorba de peşte nu se acreşte numai cu oţet sau borş, ci şi cu zeamă de varză. Reţeta unui astfel de preparat delicios o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
O reţetă delicioasă de ciorbă de fasole boabe o regăsim în lucrarea regretatului gastronom Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Preparatul iese deosebit de gustos dacă se respectă paşii gătirii.
Un preparat uşor, preferat în post, iese delicios după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gustosul pilaf se găteşte rapid, fiind nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta a fost publicată în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşt...
O reţetă delicioasă de ostropel de pui regăsim în lucrarea regretatului grastronom Radu Anton Roman, Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Preparatul se găteşte frecvent în Muntenia şi Oltenia.
Originea delicioaselor sarmale este incertă. Ce ingrediente conţin cele mai inedite sarmale din lume
Sarmalele sunt unul dintre cele mai delicioase preparate culinare revendicate de mai multe bucătării din zona balcanică şi orientală. Nu sunt nici pe departe româneşti, dar nici turceşti, însă au o mulţime de varietăţi absolut gustoase.
Mâncare delicioasă, nelipsită din bucătăria românească, ciorba de perişoare este unul dintre cele mai populare preparate. Reţeta ciorbei perfecte o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (...
Un prepat simplu şi delicios este nelipsit vara la români. Bogată în vitamine, răcoritoare pe arşită, supa de roşii se găteşte rapid. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom, Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obice...
Au apărut deja ţânţarii şi căpuşele ale căror înţepături, deşi par inofensive, pot aduce boli grave, chiar mortale. În unele oraşe, autorităţile au început deja dezinsecţia, însă, din cauza ploilor din ultima perioadă substanţele repelante împrăştiat...
O mâncare delicioasă de primăvară este ciorba de lobodă. Ieftină, uşor de preprat, dar şi foarte sănătoasă. Dacă este preparată după reţete regretatului gastronom Radu Anton Roman, mâncarea iese delicioasă.
Ingredientele din sosul KFC au fost făcute publice într-un film documentar, iar informaţiile au atras reacţii contradictorii: unii clienţi apreciază în continuare produsul, alţii îşi exprimă dezgustul.
În post, o gustare ieftină şi sănătoasă este salata de ciuperci. Puse la fiert şi amestecate cu diverse condimente, ciupercuţele devin deosebit de gustoase. Reţeta preparatului delicioas o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi o...
Cea mai bună plcăintă cu brânză dulce se face urmînd reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. În cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), autorul ne arată paşii celei mai bune prăjituri.
Cea mai gustoasă varză murată se face după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gospodarii sunt învăţaţi pas cu pas cum să acrească varza pentru iarnă şi ce condimente se adaugă pentru a fi delicioasă. De asemenea, o condiţie esenţială o r...
Gospodinele se întrec toamna în conserve pentru iarnă. Cele mai gustoase murături se fac după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. O zeamă mai ales pentru gogoşari cu miere şi oţet, dar în care se pot pune şi castraveciori, mere, pere, pru...
Pregătită din timp de gospodine pentru iarnă, zacusca este un preparat care umple cămările. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Dacă sun...
Gătiţi vara sub toate formele, dovleceii sunt un deliciu dacă îi umplem cu carne tocată şi prepaăm un sos cu smântână şi roşii. Reţeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, v...
Soţii Crina şi Sorin Răileanu, din Focşani, s-au specializat cu cei mai buni gelatieri, lucru care le-a adus recent şi recunoaştere internaţională.
Cum faci cei mai gustoşi ardei umpluţi. Ingredientele secrete care dau savoare, cât se ţin la cuptor
Cei mai gustoţi ardei umpluţi se fac în Bucovina. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom Radu Anton Roman care spunea că acest fel de mâncare poate sta pe or...
Un aperitiv nelipsit vara de pe mesele românilor este delicioasa salată de vinete. Reţeta unui preparat perfect o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Una dintre cele mai simple şi gustoase reţete culinare este supa de roşii. Cu ingredinete puţine iese o mâncare dlicioasă. Bogată în vitamine, răcoritoare pe arşită, supa de roşii este mâncarea perfectă vara. Reţeta gustosului preparat o regăsim la r...
Mâncare muntenească prin excelenţă, ciorba de perişoare se găteşte de secole în toată ţara. Reţeta deliciosului preparat o regăsimt la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Cu piure de cartofi alături, chifeluţele sunt un preparat delicios, nelipsit din bucătăria românească. Sunt uşor de preparat şi ies gustoase dacă sunt gătite după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Aceste felul de mâncare poate fi întâlnit destul de des în meniurile restaurantelor cu specific moldovenesc, însă cu greu pot fi găsite două variante identice ale preparatului.
Raţă la cuptor cu varză de Bruxelles. De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara reţeta delicioasă
Carnea roşie de raţă este extrem de bogată în proteine şi este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar, a sistemului nervos şi al celui digestiv....
Gomboţii, sau găluştele, umplute mai ales cu prune, cum le numesc bănăţenii, sunt preparatul care poate sta pe orice masă, lângă orice alt desert rafinat....
Dacă nu ai făcut şi nici nu ai mâncat vreodată dulceaţă de ardei iuţi e timpul să o faci. E dulce-picantă, aromată şi are o savoare desăvârşită...
Preparatul este gătit în special în Oltenia, dar a fost „împrumutat“ odată cu trecerea timpului şi de locuitorii din celelalte regiuni ale ţării....
Plimbările în natură, după atât amar de stat în casă, ne vor bucura, dar ne vor oferi şi prilejul de a culege ingredientele pentru un preparat dulce special.
Bucătarul reşiţean Uica Mihai are o reţetă pentru carnea tare, de vacă bătrână, care nu poate fi gătită în multe feluri.
Reţeta este foarte veche în partea de est a României, fiind un soi de „fusion” gastronomic arhaic între bucătăria tradiţională românească şi moda culinară adusă de la popoarele estice de origine slavă.
Sucul făcut din flori naturale de soc, cu zahăr, lămâie şi puţină drojdie este cea mai sănătoasă băutură preparată în casă. Mai mult decât atât, socata are şi proprietăţi terapeutice. Reţeta băuturii de primăvară o regăsim la regretatul gastronom Rad...
Preparatul se mai găteşte extrem de rar în zilele noastre, doar câteva restaurante de lux avându-l în meniu, însă într-o variantă simplificată, adică în vas de lut la cuptor sau în crustă de sare.
O mâncărică delicioasă care poate fi preparată rapid este prazul cu măsline. Cu ingrediente puţine, dar gustoase, dacă este respectată întocmai reţeta gătirii, pe care o regăsim la regretatul gastronom, Radu Anton Roman, preparatul va fi spectaculos.
Storceacul, o ciorbă tradiţională din Sfântu Gheorghe, are la bază sturionul. Cum acesta este prohibit la pescuit, ca alternativă se foloseşte chefalul. Gustul deosebit al preparatului este dat de combinaţia de legume, peşte şi mirodenii....
Reţeta este extrem gustoasă, necesită doar câteva ingrediente şi se pregăteşte foarte repede. Secretul obţinerii unui gust deosebit stă în sotarea cărnii, cârnaţilor şi baconului alături de ceapă, iar brânza de oaie completează savoarea preparatului....
O reţetă delicioasă de plăcintă cu carne regăsim la Radu Anton Roman, jurnalistul îndrăgostit de gastronomie. Pentru gospodinele care doresc să încerce acest preparat, autorul lucrării “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) dă un s...
Românii pot prepara acasă gustoşii mititei. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Autorul explică ce ingrediente ...
Este un preparat uşor de făcut, ideal pentru zilele de post, care foloseşte ingrediente la îndemâna oricărei gospodine.