
Ce salarii primesc românii din străinătate şi care este topul celor mai bine plătite joburi din ţară
Ofertele de muncă în străinătate au condus topul anunţurilor postate în platformă, luând în calcul nivelul salariilor oferite candidaţilor.
Ofertele de muncă în străinătate au condus topul anunţurilor postate în platformă, luând în calcul nivelul salariilor oferite candidaţilor.
Peste 2,85 milioane de români şi-au căutat în 2021 un loc de muncă pe OLX, liderul pieţei locale de anunţuri generaliste şi unul dintre cele mai vizitate site-uri din România.
Compania care se ocupă de întreţinerea metroului bucureştean angajează 7.500 de oameni la nivel mondial, a anunţat vineri Alstom, precizând care sunt posturile pe care îşi doreşte să facă urgent angajări.
Peste 150 de specialişti formaţi la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi contribuie la realizarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, Golden Gate-ul românesc care ar trebui sa fie gata la finalul anului viitor.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA angajează personal de specialitate pentru activităţi de inginerie feroviară (proiectare şi asistenţă tehnică), un program care oferă inginerilor specializaţi oportunităţi de dezvoltare a unei cariere în domeniul feroviar.
Anul 2020 a fost unul care a supus piaţa muncii din România la multe încercări. Mediul de afaceri a fost afectat sever de pandemie, aşa că angajatorii au fost mult mai atenţi cu resursa umană, se arată într-un studiu privind piaţa muncii, realizat de Universitatea Politehnică Timişoara.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR prezintă povestea unei familii de drumari care lucrează la Autostrada A10 Sebeş-Turda.
Un top al celor mai căutate meserii în luna august a fost publicat miercuri de una dintre cele mai importante platforme de căutare din ţara noastră.
Fie că este vorba despre construcţii, electronică, calculatoare, automatizări, mecanică sau agricultură, inginerii sunt tot mai căutaţi pe piaţa muncii. An de an, facultăţile tehnice rămân în topul preferinţelor tinerilor
Ingineri, bucătari şi ospătari au ajuns la munca câmpului în Marea Britanie, după ce Guvernul de la Londra nu a găsit altă soluţie de a-i înlocui pe migranţi care prestau astfel de servicii.
În această perioadă, când unităţile medicale au nevoie de întăriri, la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin s-au angajat, fără concurs, jurişti şi ingineri.
Cercul Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, unul dintre cele mai importante centre de şcolire a inginerilor din România, a fost dotat cu mobilier modern, ce va permite studenţilor să îşi pună mai bine în valoare creativitatea.
Aproape 4 milioane de căutări au fost înregistrate, în 2019, pentru joburile de şofer, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.
În România există 41 de centre 112 pentru preluarea apelurilor de urgenţă, câte unul în fiecare judeţ, cu precizarea că centrul din Bucureşti preia şi apelurile pentru judeţul Ilfov. Nu mulţi sunt cei care ştiu cum ajungi să lucrezi ca operator 112.
Una dintre cele mai mari companii din domeniul energetic din ţara noastră are nevoie urgentă de specialişti, anunţând şi care sunt domeniile de activitate unde are nevoie urgentă de personal.
În luna martie, românii au continuat să-şi caute joburi noi, volumul de aplicări pentru un alt job crescând cu 12% comparativ cu luna februarie şi cu 20% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. După şoferi, contabili şi ingineri, cei care îşi doresc cel mai mult o schimbare sunt cei care lucreaza în domeniul HR.
Unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial, specializat în apărare terestră şi navală, aeriană, securitate cibernetică, sateliţi, transport feroviar, sisteme pentru metrou şi managementul traficului aerian, a anunţat că va angaja sute de specialişti, în urma extinderii operaţiunilor în România.
Firma Bosh a selectat studenţii pentru a participa la competiţia Bosch Future Mobility, lansată de Centrul de Inginerie Bosch Cluj, care îşi propune să ajute viitorii ingineri să îşi descopere abilităţile de inovare şi lucru în echipă.
Avantajele învăţământului tehnic rareori le sunt expuse elevilor de gimnaziu, mult mai des copiii fiind ameninţaţi că „dacă nu înveţi, la tehnic ajungi“. Trei absolvenţi, astăzi specialişti în fabrici de top, au venit să le răstoarne adolescenţilor această percepţie.
GLO Marine, cea mai tânără firmă de consultanţă navală din România, formată din foşti studenţi ai Facultăţii de Arhitectură Navală din Galaţi, continuă să investească în studenţii si proaspăt absolvenţii instituţiei de învăţământ superior.
La mai bine de doi ani de la înfiinţarea sa în Cluj-Napoca, Porsche Engineering România, subsidiara locală a furnizorului global de servicii de inginerie, şi-a extins aria de activitate în domeniul ingineriei auto şi îşi propune să ajungă la o echipă de 120 de angajaţi până la sfârşitul acestui an.
Mulţi oameni cred că puterea creativă este destinată doar celor înzestraţi din naştere cu anumite abilităţi, cum ar fi înclinaţia spre pictură, muzică sau matematică. Şi în cazurile amintite, abilitatea respectivă se pierde în timp dacă nu este exersată.
O familie de ingineri a dat munca de birou de la corporaţie, stresantă şi solicitantă, pe apicultură. Pasionaţi de creşterea albinelor şi preocupaţi de un mod de viaţă tihnit şi sănătos, Dan şi Maria Căpitanu au pus pe picioare în anul 2012 un magazin online cu produse apicole de la cei 150 de stupi pe care îi au.
Lipsa unui diriginte de şantier, un proiect doar de decor şi munca cu „meseriaşi” necalificaţi sunt printre cele mai frecvente greşeli întâlnite la casele ridicate de către români. Specialiştii spun că aceste greşeli determină lipsa de rezistenţă a construcţiilor.
Programul este susţinut de compania Schaeffler care a oferă locurile de practică, viitoare locuri de muncă, dar şi specialişti care au lucrat împreună cu profesorii.
Laurenţiu Erbiceanu a fost inginerul care a modernizat portul Constanţa, Constantin Erbiceanu, prieten cu Nicolae Iorga, a fost mare cărturar al Moldovei, iar Constanţa Erbiceanu a fost una dintre întemeietoarele şcolii româneşti de pianistică. Numitorul comun al Erbicenilor este mecenatul, o moştenire pe care o duce mai departe urmaşul lor, Constantin Laurenţiu Erbiceanu.
Prima divizie de specialişti ieşeni care va lucra pentru compania germană Preh îşi va începe activitatea de la 1 aprilie. În jur de 60 de ingineri specializaţi în electrotehnică şi automatică vor desena şi testa componente din cele mai puternice maşini din lume.
România are al treilea cel mai mare deficit de forţă de muncă calificată din lume. Aproape trei sferturi din angajatorii români nu găsesc personal calificat, potrivit studiului „2016-2017 Talent Shortage Survey” emis de ManpowerGroup.
Un utilaj conceput şi construit de doi ingineri bucureşteni ar putea reduce cu până la 50% costurile cu deszăpezirea ale administraţiilor locale. Topeşte zăpada instantaneu, apoi apa rezultată este filtrată şi deversată în canalizare.
România ocupă locul 55 pe plan global, din 118 ţări analizate, din punctul de vedere al eficienţei atragerii şi păstrării de angajaţi valoroşi, fiind depăşită de ţări precum Bulgaria, Muntenegru şi Croaţia, potrivit unui studiu realizat de compania de recrutare Adecco.