Stiri despre infrastructura

  872 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Olimpiada lui Oprescu, respinsă de consilieri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olimpiada lui Oprescu, respinsă de consilieri

  Proiectul privind aprobarea candidaturii Municipiului Bucureşti pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2020 a fost respins, ieri, de către consilierii generali. Proiectul a înregistrat 22 de voturi „pentru“, 4 „împotrivă” şi 13 „abţineri“, dar pentru a fi aprobat avea nevoie de 28 de voturi „pentru“, adică două treimi din numărul de consilieri generali.

 • Tulcea: Reabilitarea drumurilor spre mănăstiri, întârziată de iarnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Reabilitarea drumurilor spre mănăstiri, întârziată de iarnă

  Conducerea Consiliului Judeţean a declarat că proiectul de reabilitare a infrastructurii în triunghiul mănăstirilor tulcene Celic, Cocoş şi Saon a intrat în linie dreaptă, după ce s-a clarificat şi ultima contestaţie la licitaţia pentru atribuirea lucrărilor în valoare de aproape 76 milioane de lei

 • Cum să devii partener cu statul în lucrările publice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să devii partener cu statul în lucrările publice

  Guvernul va aproba săptămâna viitoare normele de aplicare a Legii parteneriatului public-privat, având criterii noi de departajare între ofertanţii particulari. O cotă redusă din profit şi o perioadă mai scurtă de executare a proiectului vor fi principalele avantaje ale particularilor care vor să intre într-un parteneriat cu statul.

 • Drumuri intrate la apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drumuri intrate la apă

  Se taie panglici pentru autostrăzi din ce în ce mai scurte. Acum un an, a fost inaugurat un tronson de 42 de kilometri din Autostrada Transilvania, acum unul de 10.

 • Slobozia: CFR, o bombă cu ceas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: CFR, o bombă cu ceas

  Disponibilizările şi reducerile salariale în domeniul feroviar gândite de Executiv pun pe jar sindicaliştii din sistem. Sindicaliștii din domeniul feroviar ialomițean pregătesc ample acţiuni de protest dacă Executivul decide disponibilizarea personalului sau reduceri salariale.

 • Refacerea drumului Reșița-Văliug este blocată de o contestație
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Refacerea drumului Reșița-Văliug este blocată de o contestație

  Drumul care leagă orașul Reșița de zona turistică Semenic este plin de gropi, iar turiștii sunt nemulțumiți. Deși autoritățile județene au câștigat un proiect cu fonduri europene încă de acum un an, lucrările nu pot începe, pentru că o firmă din Ploiești este nemulțumită de modul în care s-a făcut licitația.

 • Cel mai lung tunel de cale ferată din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai lung tunel de cale ferată din lume

  Noua rută va reduce durata călătoriilor - cea de la Zürich la Milano nu va depăşi două ore şi jumătate, în loc de trei şi jumătate -, dar va intensifica şi traficul de pasageri şi cel a trenurilor de marfă. Noua rută va reduce durata călătoriilor - cea de la Zürich la Milano nu va depăşi două ore şi jumătate, în loc de trei şi jumătate -, dar va intensifica şi traficul de pasageri şi cel a trenurilor de marfă.

 • Piteşti: 14 şcoli din Argeş intră în reabilitări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piteşti: 14 şcoli din Argeş intră în reabilitări

  14 unităţi de învăţământ vor primi finanţare pentru lucrări de reabilitare şi modernizare, în cadrul Programului Operaţional Regional. Valoarea totală a proiectelor ajunge la 55 de milioane de lei.

 • Prezentăm soluţii pentru problemele Iaşiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prezentăm soluţii pentru problemele Iaşiului

  „Adevărul de Seară“ va arată cum alte oraşe au rezolvat cu mult timp în urmă neajunsurile cu care capitala Moldovei se confruntă de zeci de ani. Ieşenii pot momentan doar să viseze la parcări ca în Cluj, străzi ca în Braşov, transport în comun ca în Timişoara sau locuri în care să nu fie agresaţi de câini comunitari.  

 • Fudulii şi proştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fudulii şi proştii

  Estul şi Sudul continentului riscă să-şi vadă motoarele economice rămase fără benzină.

 • Obama aruncă undiţa electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama aruncă undiţa electorală

  Preşedintele american a propus un plan de investiţii  în infrastructură de 50 de miliarde de dolari, care ar crea noi joburi. Anunţul a fost făcut de Ziua Muncii, care a marcat şi startul campaniei pentru alegerile legislative din noiembrie.

 • Germania are aproape 2.000 de kilometri de autostrăzi în faţa României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania are aproape 2.000 de kilometri de autostrăzi în faţa României

  În timp ce în România un kilometru de autostradă se construieşte aproape în câteva luni, la două decenii de la unificarea Germaniei s-au investit în această ţară zeci de miliarde de euro în infrastructura rutieră. Rezultatul: aproape 2.000 de kilometri de autostrăzi, numai în cadrul proiectului VDE.

 • Planul de investiţii local în municipiul Hunedoara: infrastructură modernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planul de investiţii local în municipiul Hunedoara: infrastructură modernă

  Conducerea Primăriei Municipiului Hunedoara a aprobat lista de investiţii care vor fi derulate în viitorul apropiat. Cea mai mare parte a sumelor aprobate de Primăria Hunedoara, conform strategiei de investiţii, va fi destinată lucrărilor la drumuri şi la reţele publice.

 • Soluţia Berceanu: taxe mai mari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţia Berceanu: taxe mai mari

  Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a găsit o explicaţie pentru întârzierea-record, de nouă ore, a trenului accelerat care se deplasa, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la Constanţa spre Oradea.

 • Reportaj: Să înveţi chineza ca să ieşi din criză?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reportaj: Să înveţi chineza ca să ieşi din criză?

  Shanghai şi Expo 2010, demonstraţii de forţă ale noii puteri globale chinezeşti. Poate România să profite de dinamismul economiei chineze? Legenda spune că, odată, un mare grup de construcţii din China a propus statului român efectuarea unor lucrări de infrastructură, în timp scurt şi la preţuri foarte bune.

 • Trenurile lui Berceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trenurile lui Berceanu

  Când acceleratul de Satu Mare ajunge la Bucureşti cu o întârziere de 125 de minute, adică de două ore şi cinci minute, eşti tentat să crezi că ai epuizat senzaţiile tari ale ciocnirii cu sistemul.

 • GALERIE FOTO/Gară-bijuterie, de 6 milioane de euro, la Severin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO/Gară-bijuterie, de 6 milioane de euro, la Severin

  După șase ani de așteptare, construcția a fost inaugurată, astăzi, în prezența autorităților locale. Dotări europene, spații aeristie, peron modern sau locuri de parcare, sunt doar câteva dintre noutățile stației feroviare

 • În trei ani, nicio groapă pe străzile Severinului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În trei ani, nicio groapă pe străzile Severinului

  Toate străzile Severinului vor fi reabilitate și modernizate conform standardelor europene. În urma unui proiect grandios, infrastructura orașului se va transforma radical, iar covorul astfaltic de calitate va înlocui gropile de pe arterele orașului

Modifică Setările