Stiri despre infractionalitate

  68 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România, afectată tot mai mult de lipsa unei justiţii reale şi eficiente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, afectată tot mai mult de lipsa unei justiţii reale şi eficiente

  Ne aflăm din nou într-un moment când nedreptăţile şi injustiţia sunt la apogeu, hrănite şi îngrăşate tot de mai marii demnitari ai zilei şi de legile strâmbe făcute de aceştia. Iar unii dintre aceşti demnitari ai zilei au profitat să urce la butoane pe spatele zecilor, sutelor de mii de români care, anii trecuţi, au ieşit în stradă să ceară o justiţie liberă şi independentă!

 • Când realitatea nu interesează pe nimeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când realitatea nu interesează pe nimeni

  Într-o discuţie despre situaţia societăţii româneşti pe care am avut-o, în urmă cu mulţi ani, cu un fost amic, scriitor şi fost profesor, mai vârstnic decât mine cu vreo 14 -15 ani, acesta a spus, la un moment dat, aşa: ” Da! ai întru totul dreptate. Aşa e, cum spui. Sunt de acord cu tine, însă tu nu vrei să ţii cont de un lucru: pe cine interesează, în România, toate acestea şi, mai grav decât atât, cine ar sta să le asculte?”

 • Reacţia Poliţiei după violenţele de Paşte: Tuturor ne este greu. Avem capacitatea de a îndeplini toate misiunile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia Poliţiei după violenţele de Paşte: Tuturor ne este greu. Avem capacitatea de a îndeplini toate misiunile

  Infracţionalitatea din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018, a anunnţat luni şeful Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu. Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Alexandru Scurtu a precizat că intervenţiile se desfăşoară după două principii: sunt graduale, iar forţa e folosită proporţional.

 • Avertisment! După Paşte va creşte numărul de furturi şi tâlhării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avertisment! După Paşte va creşte numărul de furturi şi tâlhării

  Infracţionalitatea o să crească după Sărbătorile Pascale. Este avertismentul poliţiştilor. În acelaşi timp, ministrul Afacerilor Interne îi avertizează pe infractorii care revin în ţară din toate colţurile Europei că sunt evidenţiaţi într-o bază de date specială, iar dispozitivele poliţiei au fost majorate.

 • Cine încurajează fenomenul infracţionalităţii în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine încurajează fenomenul infracţionalităţii în România

  Cum pot să explice acest lucru cei din fruntea instituţiilor statului, dar şi sindicaliştii poliţieneşti, care parcă sunt plătiţi doar să apară la televizoare şi să repete la infinit placa lipsurilor de tot felul şi să ceară bani de finanţare? Nu de explicaţii avem nevoie, ci de acţiune, implicare şi eficienţă din partea instituţiilor cu atribuţii în domeniul asigurării liniştii şi ordinii publice!

 • Sub imperiul răului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sub imperiul răului

  Pe lângă toate acestea, lăcomia a ajuns fără margini, nesimţirea la fel, banii sunt ochii dracului mai mult ca oricând. România este atacată de rele şi parcă nimeni nu mai are frică de Dumnezeu! Răul care a cuprins societatea românească este tot mai greu de combătut de către bine, iar credinţa şi biserica ortodoxă sunt atacate de către ”piraţi spirituali!”Legile bune sunt ignorate, legile proaste întăresc răul!

 • Generaţii pierdute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţii pierdute

  O realitate cruntă, dar adevărată! Se întâmplă în România actuală! Aici unde se vorbeşte mult despre viitor, despre copii, despre oameni, dar nu se face mai nimic pentru ei! Avem o valoare inestimabilă, o resursă umană pe care alte ţări nu o au, dar pe care în loc să o valorificăm o ajutăm să se piardă! Nu interesează pe nimeni! Doar „perlele“ sunt interesante ca divertisment de sezon!

 • Cum o fi ajuns Inspecţia Judiciară în 19 decembrie 2019?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum o fi ajuns Inspecţia Judiciară în 19 decembrie 2019?!

  Recent, opinia publică a aflat despre începerea unei acţiuni disciplinare a Inspecţiei Judiciare împotriva preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Iulia Cristina Tarcea. Nu comentez motivele care au stat la baza acestei acţiuni, dar nu pot să nu mă gândesc ce faţă o fi făcut înalta judecătoare când a citit documentul trimis de Inspecţia Judiciară! O fi crezut că a venit iar Moş Crăciun!

 • De ce Poliţia Română nu îşi face treaba profesionist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Poliţia Română nu îşi face treaba profesionist

  Mai îngrijorător însă, s-au creat aparenţele şi suspiciunea că această nemulţumire i-a determinat pe unii angajaţi ai Poliţiei Române să o lase mai moale cu meseria, cu care şi aşa nu prea se omorau, dovadă şi avalanşa de infracţionalitate din România! Această mentalitate nocivă, completată de incompetenţa, neprofesionalismul şi neajunsurile din Poliţie, ar putea constitui o premieră periculoasă pentru siguranţa publică.

 • Impozitul pe... prostie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Impozitul pe... prostie!

  Presa luptă, poliţia luptă, dar victimele tot plătesc... Vârsta îmi permite să reafirm ceea ce spun foarte mulţi dintre cei care au capul între urechi şi şi-l mai şi folosesc. Istoria are o ciclicitate de o rigoare dezarmantă.

 • S-au speriat hoţii şi tâlharii. A scăzut infracţionalitatea cu 18% în ultimele luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-au speriat hoţii şi tâlharii. A scăzut infracţionalitatea cu 18% în ultimele luni

  Prezenţa în stradă a poliţiştilor i-a descurajat  pe infractori, lucru ce a dus la creşterea gradului de siguranţă şi de înregistrarea a mai puţine fapte comise. Conform poliţiştilor, în ultimele 9 luni, au fost sesizate cu 18% mai puţine infracţiuni. Trendul descrescător al infracţionalităţii sesizate se menţine atât la sate, cât şi la oraşe.

 • Baia Mare, supravegheată cu aproape 700 de camere video
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baia Mare, supravegheată cu aproape 700 de camere video

  Aproape 700 de camere de supraveghere vor fi amplasate în municipiul Baia Mare, potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local. Prin documentul votat de aleşii locali se aprobă prima fază a implementării proiectului, respectiv realizarea unui studiu de oportunitate şi a indicatorilor tehnico-economici.

 • Poliţiştii din Maramureş, în sărbătoare. Vor dona sânge, vor oferi cadouri săracilor sau vor prezenta curioşilor armamentul din dotare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poliţiştii din Maramureş, în sărbătoare. Vor dona sânge, vor oferi cadouri săracilor sau vor prezenta curioşilor armamentul din dotare

  Poliţiştii din Maramureş se pregătesc să îmbrace straie de sărbătoare cu ocazia Zilei Poliţiei Române, sărbătorită în fiecare an în data de 25 martie. Până atunci însă, poliţiştii maramureşeni vor da curs unor activităţi cum ar fi donare de sânge, oferire de cadouri săracilor sau prezentarea tehnicii de luptă şi a armamentului celor interesaţi.

 • Cine sunt vinovaţii pentru existenţa cerşetorilor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt vinovaţii pentru existenţa cerşetorilor?

  Norvegia este ultima ţară din vestul Europei care a anunţat că va interzice cerşitul, la nivel local încă de anul acesta şi la nivel naţional începând cu anul următor. Dacă la început majoritatea nu dorea incriminarea cerşitului, în prezent peste 70% dintre norvegieni susţin această măsură.

 • AID: Susţinem ca utilizatorii de cartele telefonice prepay să-şi declare datele personale. Contribuie la reducerea infracţionalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AID: Susţinem ca utilizatorii de cartele telefonice prepay să-şi declare datele personale. Contribuie la reducerea infracţionalităţii

  Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei susţine proiectul de lege prin care utilizatorii de cartele telefonice prepay sunt obligaţi să îşi declare datele personale la momentul achiziţionării cartelei. În prezent, acest act normativ a intrat în procedură de urgenţă în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

 • Eu ♥︎ Cupru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eu ♥︎ Cupru

  Treaba a fost cam aşa: Şapte metri de cablu de la Romtelecom = şase sute de mii = trei plicuri de etnobotanice = un an de puşcărie.

 • Oraşe cu un grad
ridicat al infracţionalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşe cu un grad ridicat al infracţionalităţii

  Pasionaţi de călătorii caută de cele mai multe ori oraşe cât mai atractive din punct de vedere al atracţiilor turistice sau care să le permită se relaxeze, însă este recomandat ca publicul larg să aibă cunoştinţă şi de zonele urbane, cunoscute pe întreg mapamondul, pe care este mai bine să le evite.

 • Cum scade „Iadul” rata criminalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scade „Iadul” rata criminalităţii

  După ce anul trecut s-a descoperit că în ţările în care populaţia crede mai mult în Rai decât în Iad, rata criminalităţii este mult mai ridicată decât în ţările cu o credinţă mai echilibrată, un nou studiu confirmă că există o corelaţie evidentă între oamenii cu obiceiuri religioase şi ratele scăzute ale infracţionalităţii.

Modifică Setările