Stiri despre informatii publice

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce infracţiuni „ascunde“ IPJ Mehedinţi din buletinele informative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce infracţiuni „ascunde“ IPJ Mehedinţi din buletinele informative

  „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”, în felul acesta s-ar putea descrie atitudinea mai marilor din IPJ Mehedinţi, o instituţie care are ca obiect de activitate apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor infracţionale, asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

 • Comisia Iordache a trimis raportul de modificare a Codului de procedură penală spre Camera Deputaţilor. Care sunt schimbările aduse legilor justiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia Iordache a trimis raportul de modificare a Codului de procedură penală spre Camera Deputaţilor. Care sunt schimbările aduse legilor justiţiei

  Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, cunoscută drept Comisia Iordache, a adoptat joi amendamentul la proiectul de modificare a Codului de procedură penală, care prevede că este interzisă, în timpul urmăririi penale, comunicarea publică a oricărei informaţii referitoare la faptele şi persoanele care fac obiectul procedurii.

 • Nişte miliţieni la preţ de poliţişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nişte miliţieni la preţ de poliţişti

  Campania declanşată de câteva săptămâni de cotidianul „Adevărul”, în încercarea de a elucida, atât cât se poate, cauzele pentru care România a ajuns ţara europeană cu cele mai multe infracţiuni grave cu autori necunoscuţi la mia de locuitori, a scos la iveală (deh, când scormoneşti în zone sordide trebuie să te aştepţi la orice) o duhoare insuportabilă ce vine dinpre sistemul poliţienesc.

 • Responsabilitatea de pe urmă
a chiulangiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Responsabilitatea de pe urmă a chiulangiului

  Campioni la încălcarea legii liberului acces la informaţii de interes public sunt chiulangiii care nu au răspuns la solicitări: consiliile judeţene Alba, Argeş şi Iaşi, CGMB şi consiliile locale Reşiţa, Constanţa, Târgu Mureş, Timişoara, Vaslui şi Sectorul 5

 • Rolul radioului în instaurarea regimurilor totalitare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rolul radioului în instaurarea regimurilor totalitare

  Istoricii cad de acord că fascismul şi bolşevismul au luat amploare şi s-au consolidat ca regimuri prin folosirea radioului drept  instrument de propagandă. În Rusia sovietică, auzul a luat locul cititului. Prin urmare, masele analfabete au fost uşor de îndoctrinat.

 • Odă ratată primarului „cum trebuie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Odă ratată primarului „cum trebuie“

  Obţinerea unei informaţii de interes public de la Primăria Iaşi este o corvoadă. În sprijinul acestei afirmaţii mizez pe mărturiile a zeci de ziarişti care au încercat de-a lungul anilor să înţeleagă şi să prezinte obiectiv sistemul întunecatei maşinării de cheltuire a banilor comunităţii. Până la urmă, ne descurcăm noi cumva şi culegem datele, pe căi ocolite.