Stiri despre industriasi

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Max Auschnitt: mărirea şi
decăderea 

„Regelui de Fier“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Max Auschnitt: mărirea şi decăderea „Regelui de Fier“

  Max Auschnitt, administratorul Uzinelor şi Domeniilor Reşiţa, a fost unul dintre întreprinzătorii iscusiţi ai României interbelice, însă traiectoria în afaceri i-a fost influenţată de cei aflaţi la putere. Carol al II-lea a acceptat să-l trimită la închisoare pe omul de afaceri evreu, însă mareşalul Ion Antonescu, antisemit, i-a redat libertatea.

 • SPECIAL Saga familiei de industriaşi Casassovici 
în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPECIAL Saga familiei de industriaşi Casassovici în România

  5 GENERAŢII ÎN ROMÂNIA. Povestea familiei Casassovici în România începe în 1810, când, prin perseverenţă şi muncă onestă, câţiva fraţi pun umărul la o ţară prosperă, aşa cum devenise înainte de Al Doilea Război Mondial. În mai puţin de un secol, membrii familiei veniţi de la sud de Dunăre s-au înălţat de la o stare socială modestă la negustori de succes, devenind elite intelectuale, apoi au căzut în bezna comunismului, pierzându-şi toate averile.

 • Liderii mediului de afaceri avertizează: ne apropiem de o criză pe piaţa forţei de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderii mediului de afaceri avertizează: ne apropiem de o criză pe piaţa forţei de muncă

  Principala problemă cu care se confruntă companiile este lipsa de personal calificat, numărul celor care au semnalat acest fenomen fiind în creştere faţă de anul trecut, arată rezultatele studiului „Percepţiile mediului de afaceri asupra economiei“, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) în parteneriat cu agenţia de cercetare de piaţă TNS România.

 • Preţurile scad, economia creşte. E bine?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţurile scad, economia creşte. E bine?

  Pentru prima dată în perioada postdecembristă, economia - reflectată în cifrele Produsului Intern Brut - a crescut mai mult ca volum decât ca preţuri. De regulă, creşterile exprimate în volum erau devansate de cele exprimate în preţuri, ca efect al inflaţiei. În primul semestru am avut chiar unele sectoare în care volumul a crescut, dar preţurile au scăzut, fapt care ne arată că derapăm spre o zonă pe care n-am mai explorat-o până acum.

 • Vremurile în care industria românească primea medalia de aur la Paris. Cum a reuşit un grup de industiaşi botoşăneni să întreacă marile companii europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremurile în care industria românească primea medalia de aur la Paris. Cum a reuşit un grup de industiaşi botoşăneni să întreacă marile companii europene

  La sfârşitul secolului al XIX lea industriaşii din Botoşani aduceau României cea mai galonată distincţie din domeniul industriei şi tehnicii. Compania morilor cu abur din Botoşani, care reprezenta Regatul României la Salonul Expoziţional de la Paris a fost premiată cu medalia de aur pentru excelenţă în producţie industrială.

 • Industriaşilor li s-a scumpit gazul, dar mai ales transportul gazului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Industriaşilor li s-a scumpit gazul, dar mai ales transportul gazului

  Confederaţia Patronală din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din România – CONPIROM – anunţă că a constatat „cu surprindere“ că pe lângă creşterile de preţ ale gazelor naturale din producţia internă au fost majorate şi tarifele de transport. Aceste tarife au urcat de la 87,1 la 102,6 lei/1.000 mc.

 • Căderea proiectului Nabucco poate însemna salvarea industriei româneşti: acum avem motive să amânăm scumpirea gazelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căderea proiectului Nabucco poate însemna salvarea industriei româneşti: acum avem motive să amânăm scumpirea gazelor

  Calendarul scumpirii gazelor a fost convenit cu UE şi FMI având ca fundament intrarea României în proiectul Nabucco şi reducerea, astfel, a dependenţei energetice faţă de Rusia. Acum, că proiectul a căzut, calendarul scumpirilor nu mai are acelaşi fundament şi se poate amâna, lucru care ar salva industria românească ameninţată de sucombare.

 • Industriaşii cer stabilitatea preţurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Industriaşii cer stabilitatea preţurilor

  Menţinerea costurilor în limite rezonabile, predictibilitatea legislaţiei şi fiscalităţii, ca şi reducerea birocraţiei sunt vitale pentru afacerile industriaşilor.

 • Industriaşii au intrat într-un conflict fără ieşire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Industriaşii au intrat într-un conflict fără ieşire

  Uniunea Generală a Industriaşilor din România - UGIR-1903, principala confederaţie patronală din sectorul industrial românesc, se confruntă cu un conflict la nivelul conducerii care nu se va putea stinge decât în instanţă.

 • Industriaşii, în război cu Forţele de Muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Industriaşii, în război cu Forţele de Muncă

  Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a dispus schimbarea reprezentanţilor patronatelor în Consiliul Consultativ al instituţiei, excluzându-i tocmai pe angajatorii din industrie.

 • Declin în construcţii, creşteri în industrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declin în construcţii, creşteri în industrie

  În anii de boom economic, industria se sufoca sub presiunea cererii din construcţii. Acum, producţia creşte şi fără acest impuls. Teoria potrivit căreia (numai) construcţiile trag economia în sus este contrazisă de creşterile din industrie, care avansează şi când construcţiile sunt pe minus.

 • Exporturile trag industria în sus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exporturile trag industria în sus

  Datele pe primul semestru arată majorări fără precedent ale comenzilor noi şi cifrelor de afaceri ale industriaşilor. Plusurile de 23,9% la comenzile din industrie şi de 10,9% la vânzări în primul semestru sunt date de exporturi, nu de piaţa internă, spun producătorii.

Modifică Setările