indulcitor - ultimele știri
Tot mai mulți oameni aleg să renunțe la zahărul alb, considerat nociv și optează pentru alte variante cum ar fi zahărul brun sau îndulcitorii. Xilitolul sau zahărul de mesteacăn a câștigat, de asemenea, popularitate.
Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) al departamentului de Nutriţie şi siguranţă alimentară, Francesco Branca, susține că, pe termen lung, folosirea îndulcitorilor fără zahăr nu duce la arderea grăsimii nici la adulți, nici la copii, conform studiilor.
Zahărul este cel mai frecvent îndulcitor pe care îl întâlnim în multe dintre alimentele pe care le consumăm. De asemenea, zahărul poate fi nociv dacă este consumat în cantităţi mari, însă îl putem înlocui.
Popularitatea steviei creşte tot mai mult, în timp ce alţi îndulcitori încep să fie ocoliţi şi uitaţi. Cât este de sigură această alternativă a zahărului, de unde provine şi cu ce efecte secundare vine la pachet?
Dacă vrei un desert prietenos cu silueta, încearcă neapărat şi această reţetă de chec cu mac, în reţeta fără zahăr.
Obişnuim să consumăm din ce în ce mai multe produse îndulcite. Fie pentru a ne potoli pofta de dulce, fie pentru că nu ştim în ce alimente se găsesc îndulcitori. Pe lângă faptul că aceştia favorizează îngrăşarea, contribuie la dezvoltarea multor afec...
articol publicitar
Subiectul îndulcitorilor a fost dezbătut pe larg în emisiunea celebrului Dr. Oz, verdictul acestuia fiind clar: "Îndulcitorii nu pun viaţa în pericol, nu cauzează cancer, dar vă îngraşă!". Tot dr. Oz ne oferă soluţia: îndulcitorul de ultima generaţie...
Stevia, care nu are nicio legătură cu ştevia, şi-a căpătat în ultimii ani reputaţia de înlocuitor sănătos al zahărului şi al altor îndulcitori nocivi, cum este aspartamul. Totuşi, un consum crescut de stevia „hrăneşte“ dependenţa de dulciuri, avertiz...