Stiri despre individualism

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Papa şi fariseii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa şi fariseii

  Papa Francisc nu a vorbit vineri împotriva „familiei tradiţionale”. Dimpotrivă, Papa a spus că familia este celula de bază a societăţii, care este victima sărăciei, excluziunii şi izolării la care o supun „«cultura urii» din lumea contemporană, individualistă şi materialistă.”

 • De ce ne „cazăm“ părinţii la spital, de Sărbători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ne „cazăm“ părinţii la spital, de Sărbători

  FENOMEN Nu puţine sunt cazurile în care românii preferă să-şi interneze părinţii bătrâni şi bolnavi în spitale şi azile, chiar de Sărbători. Adică atunci când ar trebui ca familia să se reunească şi să se bucure împreună. Sunt românii mai altfel decât alte naţii? Psihologii psihoterapeuţi explică în ce fel s-au schimbat relaţiile de familie sub presiunea vieţii moderne şi cât poate fi pus pe seama tendinţei către individualism.

 • Note după
BREXIT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note după BREXIT

  Nu. Din păcate nu a fost defel „o piesă de teatru de Shakespeare scrisă de americanii de la Hollywood, cu multe împuşcături dar cu happy end”, aşa cum pronostica mai aiurea decât de obicei joi seară pe blogul său dl. Ion Cristoiu.

 • Adultul cu loc de muncă stabil, casă şi copil nu mai este un ideal: ce-i face fericiţi pe tinerii din ziua de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adultul cu loc de muncă stabil, casă şi copil nu mai este un ideal: ce-i face fericiţi pe tinerii din ziua de azi

  Deşi trăim într-o eră a vitezei, în care pare că nu mai avem timp de propria persoană, suntem loviţi de crize economice şi frământări sociale, tinerii care nu au împlinit 30 de ani sunt mai fericiţi decât au fost vreodată cei de vârsta lor, arată o amplă cercetare care a măsurat gradul de satisfacţie a generaţiei de azi, comparativ cu generaţiile din trecut.

 • Film de Revelion, The Apartment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Film de Revelion, The Apartment

  The apartment (1960) este cel mai bun film despre Revelion pe care îl ştiu. Arată de ce nu se fac filme pe acest subiect şi de ce ne este atât de greu să găsim speranţă când avem nevoie de speranţă.

 • Arta conversaţiei ca paliativ al individualismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta conversaţiei ca paliativ al individualismului

  Reputaţia este forma politică a trecutului individual. Noi trăim într-un perpetuu prezent, care, ironic, arată ca internetul: Haotic, sau liber. Faţă cu dezastrul, devine evident care este puterea politeţii şi a tuturor formalităţilor nedemocratice care ne forţează să ne prezentăm în public cu mai multă grijă decât avem poate în viaţa privată.

 • De
ce nu creşte România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu creşte România?

  Multe ar fi motivele pentru care nu progresăm. Numai dacă ne uităm în Decalog, ar fi suficient să aflăm câteva răspunsuri. Incompetenţa, hoţia, jaful, fariseismul, sărăcia şi prostia ar fi câteva dintre ele, cele mai rapide. Dar toate acestea sunt fundamentate pe lipsa de iubire. Pe ură.

 • Despre viitorul post-uman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre viitorul post-uman

  Democraţia este epoca raţiunii, aşa că opinia publică niciodată nu se va mai putea opune avansului tehnologic din principiu, ci numai atunci când dă greş--adică strict temporar şi după accidente. Ştiinţa este domeniul necesităţii şi este în mod necesar mintea democraţiei, dar o minte care poate recrea corpul.

 • Despre Christopher Nolan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Christopher Nolan

  Poetul oraşului întunecat în vremea noastră este Chrisopher Nolan. Inception este povestea despre locul poetului în acest oraş. Revenirea tragediei şi a nopţii întunecate a sufletului, pentru a fura o zicere creştină, este un atac asupra Iluminismului care a creat democraţia, dar nu o tentativă de a distruge democraţia, ci de a o apăra şi îmbunătăţi.

 • Dark city
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dark city

  Ştiinţa şi ştiinţa politică, mai ales în lumea modernă, au un scop, să elimine răul. Această încercare ar putea distruge sufletul însă.Lumea modernă văzută ca o conspiraţie, o combinaţie de thriller şi film detectiv. Aici vedeţi omul răstignit pe cruce de dragul controlului ştiinţific. Nu este o imagine subtilă, dar este puternică.

 • Hercules (2014)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hercules (2014)

  Scriu rapid despre filmul acesta, de dragul poveştii, al actorilor şi pentru că vă va confirma cum numai mediocritatea poate, ce spuneam despre individualism. Recomand filmul numai tinerilor, în special tinerilor băieţi. Trăim într-o epocă în care bărbăţia este mereu căutată în eroi. Nu este aproape niciodată găsită. Vrem eroi şi vrem în acelaşi timp să le umilim mândria şi să le murdărim nobilitatea...

 • Despre individualism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre individualism

  Am să încep o serie de articole despre concepte-cheie ale democraţiei, folosite în mod curent de noi toţi, dar aproape niciodată înţelese cum trebuie. Primul articol este, evident, despre individualism, blestemul nostru al tuturor. Un cititor mi-a sugerat în cursul unei discuţii să scriu despre acest subiect şi vreau pe această cale să îmi exprim recunoştinţa.

 • Scrisoare deschisă. Unor intelectuali de dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă. Unor intelectuali de dreapta

  Nu sunt de acord cu etichete aruncate din nicio parte. Dar nici când vă văicăriţi atât nu este corect. Dărâmaţi tot ce aţi făcut bun până acum. Nu mai proiectaţi propriile frustrări în public. Nu mai încercaţi să ne prostiţi, pentru modul cum arată acum România sunteti in egală măsură responsabili alături de sistemul politic pe care în parte îl înjuraţi.

Modifică Setările