Stiri despre indice credite

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Banca Centrală Europeană a avizat taxa bancară. Avertisment: băncile ar putea da credite mai selectiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banca Centrală Europeană a avizat taxa bancară. Avertisment: băncile ar putea da credite mai selectiv

  Taxa bancară introdusă de Guvern a primit aviz de la Banca Centrală Europeană, însă instituţia cere autorităţilor române să fie consultată când mai adoptă legi ce au legătură cu BNR. BCE mai avertizează că măsurile Executivului ar putea avea efectul opus faţă de cel dorit, adică fie băncile reduc creditarea şi îşi aleg clienţi mai selectiv, fie vor credita persoane riscante.

 • BCR: Noul indice IRCC se aplică la creditele de consum şi ipotecare standard. Prima Casă face excepţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BCR: Noul indice IRCC se aplică la creditele de consum şi ipotecare standard. Prima Casă face excepţie

  Noul indice de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care a înlocuit ROBOR, se aplică la creditele de consum si ipotecare standard, Prima Casă făcând excepţie, potrivit prevederilor OUG 19, iar dobânda fixă pentru creditul BCR Casa Mea, acordată în primii 5 ani, a scăzut din 2 mai, de la 6,45% la 6,25%, potrivit informaţiilor transmise, la solicitarea News.ro, de Banca Comercială Română (BCR).

 • Ratele la creditele în lei se calculează după un nou indice, de astăzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ratele la creditele în lei se calculează după un nou indice, de astăzi

  Banca Naţională a României va publica, începând cu 2 mai, noul indice care va fi folosit pentru calcularea ratelor la toate creditele noi luate de români, începând cu această dată. Pe de o parte, PSD susţine că ratele românilor vor scădea cu până la 18%, iar pe de alta analiştii spun că scăderile sunt de doar câţiva lei. Şi împrumuturile prin Prima Casă ar putea deveni mai scumpe.

 • Sfârşitul unei ere. Ultima zi cu credite în lei în funcţie de ROBOR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfârşitul unei ere. Ultima zi cu credite în lei în funcţie de ROBOR

  Banca Naţională a României a anunţat că va publica, în data de 2 mai, noul indice în funcţie de care sunt calculate ratele la creditele în lei ale românilor. 30 aprilie este, aşadar, ultima zi în care teoretic se mai pot acorda credite noi în funcţie de ROBOR.

Modifică Setările