Stiri despre independenta romaniei

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum a negociat 
Mihail Kogălniceanu independenţa 
României: „Coane Iancule, las’ pe mine, c-am să-i fac eu de râs“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a negociat Mihail Kogălniceanu independenţa României: „Coane Iancule, las’ pe mine, c-am să-i fac eu de râs“

  Independenţa României a fost câştigată şi cu arma în mână, pe câmpul de război, dar şi prin cuvinte alese, la masa negocierilor. Mihail Kogălniceanu a fost cel care a dus lupta de convingere pentru ca marile puteri să recunoască suveranitatea ţării. Tot el a fost unul dintre principalii artizani ai ,,visului de aur“, Unirea Principatelor, primul pas spre crearea României moderne.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum s-a realizat „Independenţa României“, primul lungmetraj românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum s-a realizat „Independenţa României“, primul lungmetraj românesc

  Realizat de un colectiv de actori consacraţi ai Teatrului Naţional din Bucureşti, împreună cu tânărul regizor Grigore Brezeanu şi beneficiind de sprijinul Casei Regale şi al Ministerului de Război, dar mai ales de banii moşierului Leon Popescu, filmul dedicat împlinirii a 35 de ani de la războiul din 1877-1878 a reprezentat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice europene ale epocii respective.

 • Independenţa? Care independenţă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Independenţa? Care independenţă?

  Am aşteptat ca ziua de 9 mai 1877, unul dintre momentele definitorii în evoluţia statului român modern, în formarea naţiunii, să fie marcată cum se cuvine de o Românie ce se doreşte a fi asimilată, din oficiu, istoric, cultural, civilizaţional şi cum vreţi dumneavoastră, bătrânului continent. Mereu îmi spun că poate sunt eu prea pesimist; mereu circumstanţele îmi dau dreptate.

 • „Împreună în Europa“, manifestări culturale la Muzeul Dunării de Jos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Împreună în Europa“, manifestări culturale la Muzeul Dunării de Jos

  Muzeul Dunării de Jos, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Carol I Călăraşi, organizează marţi, 9 mai, de la ora 13.00, la Secţia Arheologie, din incinta Consiliului Judeţean Călăraşi, cu ocazia Zilei Europei, o serie de manifestări sub genericul: „Împreună în Europa”.

 • Ziua Regalităţii. 10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Regalităţii. 10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică

  Ziua Regalităţii. Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoriografia României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Din aprilie anul acesta, ziua de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională, printr-o decizie a Camerei Deputaţilor.

Modifică Setările