Stiri despre incertitudine

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vinovaţii fără vină cer să se facă lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinovaţii fără vină cer să se facă lumină

  Este o realitate ce nu poate fi negată şi care duce la stări de incertitudine, decredibilizare şi afectare gravă a imaginii justiţiei româneşti. Protestele tinerilor magistraţi pentru o justiţie liberă şi independentă par că au frâna trasă, frână ţinută de unii colegi de-ai lor mai în vârstă, cu experienţă, influenţă şi funcţii în sistem, care, la rândul lor, sunt supuşi suspiciunilor de a fi controlaţi de factorul politic!

 • Scope a redus ratingul de credit al României. Agenţia reclamă incertitudine politică şi pierderea credibilităţii. Ce pericole ne pasc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scope a redus ratingul de credit al României. Agenţia reclamă incertitudine politică şi pierderea credibilităţii. Ce pericole ne pasc

  Agenţia de rating Scope a redus ratingul de credit al României de la BBB la BBB-, cu perspectivă negativă, spunând că a luat această decizie în urma unei deteriorări continue a performanţei fiscale şi a traiectoriei slabe a datoriei. Specialiştii spun că Guvernul şi-a pierdut credibilitatea, pentru că nu ia în seamă avertismentele şi pentru că se confruntă cu UE în privinţa justiţiei.

 • Educaţia în secolul incertitudinii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia în secolul incertitudinii

  Atunci când te angajezi într-o discuţie despre sistemul educaţional din România nu ştii dacă 24 de ore sunt suficiente pentru a sublinia toate problemele cu care se confruntă. Educaţia în România a trecut prin multiple schimbări. Însă nu de schimbări şi de "reformită" avem nevoie, ci de transformare. O nouă paradigmă în educaţie. Cum putem construi un astfel de proiect într-o lume în care patronează incertitudinea?

 • Cum am întâlnit o Lebădă Neagră într-un spital
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am întâlnit o Lebădă Neagră într-un spital

  În urmă cu două luni am început să mă simt rău. În mod previzibil, înainte să las anxietatea generată de incertitudine să mă domine, am încercat, ca oricine, să găsesc o cauză şi un sens în ceea ce mi se întâmplă. Ca să putem exista avem nevoie de liniaritate, coerenţă, dar mai ales de sens.

 • Incertitudene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incertitudene

  Einstein spunea: „Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim“. Cu doi ani în urmă, am primit o moştenire: manuscrisele bunicului meu - poezii, însemnări, piese de teatru - din perioada petrecută în lagărele ruseşti. Coincidenţa face că, în anul acela, se împlineau 70 de ani de la bătălia de la Cotul Donului (1942), moment istoric important ce a marcat începutul anilor de prizonierat ai bunicului meu, Mircea Pavel.

 • Un cercetător român a oferit o teorie asupra sinuciderii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un cercetător român a oferit o teorie asupra sinuciderii

  Sinuciderea lui Robin Williams a fost îndelung mediatizată. Ce ar mai fi de spus? S-a speculat din belşug pe marginea potenţialelor ipoteze care au dus la sfârşitul tragic al celebrului actor: o depresie veche, survenită pe fondul consumului cronic de alcool şi droguri, accentuată de aflarea veştii că actorul are boala Parkinson şi o tumoră la creier.

 • Lumea, încotro? „Incertitudinea“ lui George Maior: între „sfârşitul
istoriei“ şi „noua ordine mondială“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea, încotro? „Incertitudinea“ lui George Maior: între „sfârşitul istoriei“ şi „noua ordine mondială“

  Directorul SRI George Maior a revenit în atenţia lumii academice cu ediţia a II-a a lucrării „Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI“. Volumul vorbeşte despre conceptul de incertitudine într-o lume marcată de evoluţii surprinzătoare, începând cu prăbuşirea zidului Berlinului şi continuând cu atacurile asupra Turnurilor Gemene sau criza economică din 2008.

 • Ucraina ca „necunoscuta necunoscută“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina ca „necunoscuta necunoscută“

  Un fost înalt oficial american făcând referire la interventia militara in Irak din 2003 a vorbit despre „necunoscute necunoscute“ (unknown unknowns), ce complica algoritmul deciziilor strategice, spre deosebire de variabile cunoscute. Acea expresie a fost comentata in fel si chip, uneori luata in derizoriu.

 • Incertitudinea noastră cea de toate zilele!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incertitudinea noastră cea de toate zilele!

  Adeseori ne aflăm în postura în care ne frământă faptul că nu ştim dacă decizia pe care am luat-o a fost cea bună sau nu, alteori trecem prin întâmplări care pe moment par pozitive sau negative şi nu ştim cum să ne raportăm la ele. Nopţi de nesomn... o sudoare rece coboară pe coloană şi o întrebare începe să se cuibărească în mintea noastră: „O fi bine... o fi rău?”

 • Un provizorat incert, cu certuri garantate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un provizorat incert, cu certuri garantate

  Desemnarea lui Iurie Leancă prim-ministru interimar al Republicii Moldova, la 25 aprilie, a arătat că PLDM încearcă să se conformeze noii realităţi politice. Adică, dincolo de criticile acerbe la adresa deciziei Curţii Constituţionale din 22 aprilie, liberal-democraţii au înţeles că nu există altă soluţie decât să renunţe la candidatura lui Filat la funcţia de şef de Guvern.

 • MRU: Sistemul fiscal românesc, caracterizat de un singur cuvânt - INCERTITUDINE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MRU: Sistemul fiscal românesc, caracterizat de un singur cuvânt - INCERTITUDINE

  Actualul sistem fiscal din Romania este un sistem guvernat de lipsa oricarei predictibilitati, netransparent si care a trecut prin prea multe modificari legislative succesive, motiv pentru care nu stimuleaza in niciun fel atragerea de noi investitii, a spus fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

 • Astra II Giurgiu aproape de desfiinţare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astra II Giurgiu aproape de desfiinţare

  Echipa satelit a FC Astra îşi trăieşte ultimele clipe. Conform unor surse din interiorul clubului, formaţia giurgiuveană, continuatoarea fostei Dunărea, urmează să nu se înscrie în sezonul 2012/2013 şi, cel mai probabil, va fi desfiinţată.