Stiri despre impostura

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Triumful imposturii: vremea oamenilor mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triumful imposturii: vremea oamenilor mici

  Am susţinut mereu că cea mai de preţ resursă a unei ţări sunt oamenii săi. Iar o ţară care nu ştie să aibă grijă de oamenii ei nu poate şi nu merită să se dezvolte.

 • Incompetenţă,
rea-voinţă ori sabotaj de-a dreptul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incompetenţă, rea-voinţă ori sabotaj de-a dreptul?

  La mijlocul lunii aprilie, mai exact începând cu data de 17, principalele canale (TVR 1 şi TVR 2) ale Televiziunii publice din România - spuneţi-i pe mai departe cum vreţi, cum vă este la îndemână sau cum vă mai amintiţi numele îmbătrânitei, abandonatei instituţiei a cărei primă ieşire în eter s-a produs la 31 decembrie 1956 - vor funcţiona în conformitate cu noi grile de programe.

 • Comedy Central Penal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedy Central Penal

  După bob legat la ochi şi frisbee cu nicovala, nu există sport mai periculos decît căutarea dreptăţii. Cărarea celor ce aleargă după justiţie pură e îngustă şi trece departe de mînăstiri. Rătăcirea e uşoară, ba chiar sortită. De o parte a drumului, se cască ridicolul, de cealată, abuzul.

 • Noile,
catastrofalele grile de programe ale TVR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile, catastrofalele grile de programe ale TVR

  Cum doamna Irina Radu, încă şi din nefericire preşedinte-director general al TVR, cocoţată în funcţia respectivă de PSD şi ALDE conform metodei cu iz de loz în plic mai trage o dată, este ţâfnoasă, pusă pe scandal şi doritoare de procese chiar şi atunci când e prinsă cu mâţa-n sac (vezi cazul promovării în funcţia de director a d-lui Corneliu Calotă), voi începe aceste note printr-un exces de rigoare.

 • Ipochimenul şi cioara vopsită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipochimenul şi cioara vopsită

  Diagnosticul lui Caragiale e încă actual. Românul e „imparţial” şi adeseori lipsit de orice consistenţă. N-avem ce face, România e plină de făţarnici, prefăcuţi şi impostori. Dar ipochimenii deversaţi în spaţiul politic şi mediatic de azi sunt tot mai detestabili. După ce timp de 25 de ani au supervizat catastrofalele guvernări ale ţării, acum vor să ne convingă că nu sunt ei de vină. Vor să îi votăm ca şi când nu ar avea nicio responsabilitate.

 • Genealogia impostorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Genealogia impostorilor

  România pare o crescătorie de impostură, un bazin natural pentru aceste făpturi parazitare. Ele se autofagocitează la nesfârşit, numai pentru a produce jeg uman. Ca într-un laborator, aceşti bacili cresc cultivaţi în creuzete instituţionale, pentru uzul generaţiilor viitoare de cercetători ai vieţii celulelor cancerigene sociale. Impostorii se reproduc ca bacteriile asexuate, prin simpla transmitere de trăsături de la un microorganism la altul.

 • Ce se (mai) poate face?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se (mai) poate face?

  Cînd am ajuns în biroul meu de la Ministerul de Externe (decembrie 1997), unul dintre diplomaţii de carieră ai instituţiei mi-a făcut o vizită de curtoazie şi s-a recomandat, zîmbind, ca fiind un reprezentant al „părţii perene a ministerului”. Mesajul era destul de limpede:

 • Invazia
impostorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invazia impostorilor

  Sunt tot felul de oameni care ţin cu tot dinadinsul să aibă dreptate. Deşi habar n-au care este chestiunea. Dar se bagă în seamă, ca să arate că sunt „pregătiţi“, să se ţină cont de „indicaţiile“ lor, ca să se afirme, să le crească „acţiunile“. Asta e impostura.

 • Băgatul în seamă. Codul proastelor năravuri (5)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băgatul în seamă. Codul proastelor năravuri (5)

  Există un alt nărav românesc, ce pare nevindecabil, care poate fi descris prin expresia „se bagă în seamă”. Ai sau nu treabă cu un domeniu sau cu o situaţie, îţi dai cu părerea despre ce se întâmplă. Te pricepi sau nu la ceva, repede te bagi în faţă, te prezinţi ca specialist şi emiţi felurite apoftegme. Ştii sau nu ştii despre ce e vorba într-o discuţie, te bagi şi tu să zici ceva.

 • Mojicia sufletească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mojicia sufletească

  Mă întreabă unii prieteni de la Cluj cum este la Bucureşti. Greu de spus, pe scurt, astfel încât să nu alimentezi inutil stereotipurile despre bravii ardeleni şi neisprăviţii de Mitici dâmboviţeni.

 • Domnule
Cioloş, opriţi impostura (o scrisoare deschisă)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule Cioloş, opriţi impostura (o scrisoare deschisă)

  Cel mai important obiectiv al guvernului Cioloş trebuie să fie schimbarea administraţiei publice. „Sistemul” trebuie curăţat de mizeria incompetenţei care s-a adunat în ultimii 25 de ani.

 • Aceşti
izmenari minunaţi şi doctoratele lor plagiate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aceşti izmenari minunaţi şi doctoratele lor plagiate

  Există o specie de impostori care au sufocat funcţiile publice, în special învătământul, poliţia şi armata.  În fruntea lor se află generalul Izmeană, multiplu fiu merituos al patriei, în acelaşi timp conducător de doctorate la mai multe instituţii, ministru şi sef de partid. Despre aceşti izmenari voi vorbi în acest articol, contribuind şi cu câteva exemple intâlnite în persoană.

 • Învăţământul autohton, ce-i de făcut?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învăţământul autohton, ce-i de făcut?

  Am avut, după 1989, vreo douăzeci de miniştri ai educaţiei şi tot soiul de proiecte legislative „reformatoare“. „Foarte dinamic peisaj!“ – îţi vine să spui. Ar trebui să ne confruntăm cu un „sistem“ suplu, modern, cu proceduri şi standarde „la zi“. Realitatea e, însă, ca să zicem aşa, „mai complexă“.

 • Reginele imposturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reginele imposturii

  Belle Gibson a reuşit să îşi lanseze o carieră de succes în blogging, să adune peste 200.000 de urmăritori pe Instagram şi să îşi vadă propria aplicaţie inclusă pe noul Apple Watch. Şi asta pentru că a explicat lumii cum s-a vindecat ea de cancer folosind produse naturiste.