Stiri despre imigranti in europa

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Europa îşi transferă o rană deschisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa îşi transferă o rană deschisă

  Alături de problema refugiaţilor, ca dramă conexă, Europa transferă acum, masiv, o rană deschisă de secole în spaţiul Orientului Apropiat şi Maghrebului: conflictele interconfesionale.

 • Când va avea loc primul atentat în Europa refugiaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când va avea loc primul atentat în Europa refugiaţilor

  Trenul Bucureşti - Timişoara. La sfârşitul săptămânii trecute. În faţa mea, un medic tânăr, sirian de origine, din Damasc. Trăieşte în Timişoara de doi ani. Este medic rezident, stomatolog, va face un doctorat pe ortodonţie, e foarte mândru că a inventat ceva în domeniul acesta şi doreşte să aprofundeze. Lângă mine, un domn la peste 55 de ani, român neaoş din Galaţi, lucrează în Austria. E plecat din ţară la lucru de la începutul anilor 90.

 • 6.351 de români la care aş renunţa în
schimbul refugiaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6.351 de români la care aş renunţa în schimbul refugiaţilor

  Este oficial. România este “rugată” să-şi deschidă poarta pentru 6.351 de refugiaţi. În mod normal, fiind “Grădina Maicii Domnului”, n-ar trebui să fie o problemă, dar cum unii n-au loc de alţii se pune problema că o să ne-nghesuim cu refugiaţii prin mall-uri.

 • Vestea bună nu e
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vestea bună nu e

  Migraţia necontrolată îşi dă singură numele. Dacă e paşnică şi consimţită, se numeşte transfer de populaţie. Dacă vine călare şi înarmată, se cheamă invazie. În ambele cazuri, rezultatul e acelaşi: o Europă neeuropeană. Valul care se revarsă pe Mediterana are în spate valuri succesive care vor face din brambureala de astăzi un exemplu de ordine cristalină.

 • Unchiul fugit în Germania, refugiatul fioros şi sindromul Stockholm
colectiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unchiul fugit în Germania, refugiatul fioros şi sindromul Stockholm colectiv

  Unchiu-meu s-a refugiat în Germania în 1986. O ducea bine şi nu era persecutat de comunişti. Prietenii mei s-au „refugiat“ prin Spania şi Germania înainte de 2007. Nu mureau de foame şi nu aveau drept legal de muncă sau rezidenţă în UE. În loc să vedem paiul din ochiul altuia, mai bine ne-am concentra pe gestionarea eficientă a unui fenomen care nu va dispărea curând.

 • Ungaria şi refugiaţii. Arc peste timp, 1989-2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria şi refugiaţii. Arc peste timp, 1989-2015

  August 1989. Ungaria se confruntă cu o acută criză a refugiaţilor, în cea mai mare parte proveniţi din Germania de Est, dar şi mulţi din România. În perioada de vârf a crizei, numărul lor este estimat la circa 60.000.

 • Fără patos,
despre criza imigranţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără patos, despre criza imigranţilor

  Evoluţiile recente privitoare la imigranţii proveniţi din zona Orientului Mijlociu şi a Nordului Africii reprezintă în momentul de faţă principala provocare cu care se confruntă nu doar Uniunea Europeană, ci Europa în general.

 • Cât de simplu ar fi să îi împuşcăm pe toţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de simplu ar fi să îi împuşcăm pe toţi?

  Situaţia e destul de clară: ruşii împreună cu musulmanii fundamentalişti de la ISIS au pus la cale un exod care va prăbuşi Uniunea Europeană ca un castel de cărţi. Americanii, mari iubitori de antichităţi şi clasicisme, pun un umăr la distrugere prin folosirea modelului Imperiului Roman. Totul pe fondul exagerării liberalismului şi tendinţelor precorectitudinii politicii europene.

 • Poligamia salvează România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poligamia salvează România!

  Criza refugiaţiaţilor îngrijorează din ce în ce mai multă lume. Cei mai prăpăstioşi, adepţi ai teoriei conspiraţiei, văd în deplasarea convoiului cu imigranţi o adevărată campanie militară dusă de soldaţi ai Statului Islamic şi alţi jihadişti amatori. Mai mult se spune despre aceştia că ar fi finanţaţi de Soros şi alţi americani, ba chiar şi de Putin, care au cu toţii interesul să destabilizeze Europa.

 • Ne pregătim
din nou să salvăm Occidentul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne pregătim din nou să salvăm Occidentul

  Guvernul ar trebui să se strângă într-o şedinţă de urgenţă care să pregătească organizarea unei licitaţii în vederea construirii unui gard enorm care să ne înconjoare din toate părţile. Studiile de fezabilitate să fie plătite cu celeritate. Cocoţaţi pe metereze să terminăm o dată pentru totdeauna cu corectitudinea politică şi alte prostii care au distrus Imperiul Roman. Şi Dacia.

 • Criza
refugiaţilor nu trebuie să se transforme într-o criză a valorilor comune
europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza refugiaţilor nu trebuie să se transforme într-o criză a valorilor comune europene

  „Moştenirea noastră care face din noi fiinţe superioare merită să fie păstrată, întreţinută şi transmisă atât autohtonilor, cât şi noilor veniţi. Rămâne de văzut dacă, într-o lume care înlocuieşte arta lecturii cu interconexiunea permanentă şi care reneagă elitismul cultural în numele egalităţii, mai este posibil să moşteneşti şi să transmiţi” (Alain Finkielkraut, L’identité malhereuse, 2013)

 • Criză umanitară gravă, deplasare incontrolabilă de migranţi ilegali: soluţii extreme la situaţii extreme? În ce context se află România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză umanitară gravă, deplasare incontrolabilă de migranţi ilegali: soluţii extreme la situaţii extreme? În ce context se află România?

  Situaţia-limită în care a intrat Uniunea Europeană din cauza neştiinţei/nehotărârii/lentorii inacceptabile cu care reacţionează la criza migranţilor ilegali, transformată acum în ameninţare de mari dimensiuni, face să reapară mai vechea întrebare: există cu adevărat mijloace comune de reacţie, cele pe care ar trebui să le aibă la îndemână decidenţii spaţiului european?

 • România tremură de frica refugiaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România tremură de frica refugiaţilor

  Mai nou, în grandomania ei fara limite, alimentată de o mass-media de ultimă speţă, România se teme să nu fie cotropită de valul de refugiaţi ce a lovit Europa zilele trecute. Ne este teama de numărul şi de intenţiile lor.

 • Agenda
europeană privind migraţia: o soluţie eficientă sau paliative costisitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agenda europeană privind migraţia: o soluţie eficientă sau paliative costisitoare

  La Bruxelles, a fost lansată în mod oficial atât de mult aşteptata Agendă Europeană privind Migraţia. Aşteptată deoarece, în termenii fixaţi aici, urmează să se dezvolte toate acţiunile legislative ulterioare dar şi programele de acţiune extensive ale agenţiilor europene cu atribuţii în domeniu.

 • Summit de urgenţă la Bruxelles: ameninţarea imigraţiei ilegale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summit de urgenţă la Bruxelles: ameninţarea imigraţiei ilegale

  Mâine, la Bruxelles, se va desfăşura un Summit de urgenţă convocat de Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European, care i-a convocat pe colegii săi, şefii de state şi guverne, pentru a se încerca găsirea unui răspuns imediat, dar şi începerea reformulării sistemului de reguli europene în domeniul atât de sensibil al imigraţiei ilegale.

Modifică Setările