Stiri despre iluzie

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iluzii şi improvizaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iluzii şi improvizaţii

  Sandra şi Danny, respectiv Margrette şi Albert sunt două cupluri de octogenari. Au fiecare la activ peste 50 de ani de căsnicie. 50 de ani de iubire, de respect şi de înţelegere. Între cele două cupluri au existat solide relaţii de prietenie. Au existat şi vizite, şi concedii petrecute împreună. Până mai ieri, între cei patru totul a fost perfect. Totul a fost impecabil.

 • VIDEO Lideri providenţiali, lideri fatali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Lideri providenţiali, lideri fatali

  Mulţi români investesc speranţe exagerate în liderii lor. Secretul izbăvirii de gangsterism politic pare să rezide în voinţa naţiunilor, în democraţie şi în profilul neresentimentar al liderilor produşi de liberalism.

 • Cele mai frumoase iluzii optice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frumoase iluzii optice

  Cele mai frumoase iluzii optice. Imaginile din natură, fotografiile făcute sau chiar simplele alăturări de obiecte într-un spaţiu închis pot fi de multe ori înşelătoare dacă nu le privim cu atenţie.

 • INTERVIU „Escroc“
de la Discovery demonstrează cum magia, ştiinţa şi
tehnologia pot înşela vigilenţa experţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU „Escroc“ de la Discovery demonstrează cum magia, ştiinţa şi tehnologia pot înşela vigilenţa experţilor

  Alexis Conran, expert în escrocherii, demonstrează, din 7 martie, în fiecare sâmbătă, la Discovery Channel, cum poate învinge experţi din domenii diverse folosindu-se de anumite trucuri imperceptibile, care solicită atât mintea, cât şi trupul. Cu o combinaţie între „magie“, ştiinţă şi tehnologie, Alexis aduce în noua serie „Man vs Expert“ o nouă percepţie asupra iluziilor din secolul XXI.

 • Moldova, ţară candidată a UE în 2015: realitate sau iluzie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova, ţară candidată a UE în 2015: realitate sau iluzie

  Preşedintele Nicolae Timofti a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să depună cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în anul 2015. Analiştii politici şi liderii din raioane salută această idee. Cu toate acestea, unii dintre ei rămân sceptici în ceea ce priveşte termenul de depunere a cererii şi decizia pe care o va lua Uniunea Europeană.

 • FOTO Un japonez a creat iluziile optice care te zăpăcesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Un japonez a creat iluziile optice care te zăpăcesc

  Un psiholog japonez a reuşit să pună la punct o serie de iluzii optice care provoacă reacţii organice destul de puternice, acesta fiind şi motivul pentru care pe site-ul unde pot fi găsite a fost postat un avertisment pentru persoanele diagnosticate cu epilepsie.

 • De ce nu reuşim să-i convingem pe ceilalţi că noi avem dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu reuşim să-i convingem pe ceilalţi că noi avem dreptate

  Cum îi schimbi părerea cuiva care este convins de adevărul afirmaţiilor sale, deşi tu consideri că greşeşte? Psihologii explică de ce o astfel de misiune este adesea imposibilă prin existenţa „iluziei înţelegerii profunde“, fenomen care stă la baza disputelor fără rezultat.

 • Iluzia liberului arbitru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iluzia liberului arbitru

  Istoria omenirii are ca şi caracteristică lupta pentru libertate şi a dreptului de liberă exprimare. Deciziile noastre sunt rezultatul liberului arbitru sau al condiţionărilor moral-social-educaţionale la care am fost supuşi?

 • Dragoste la prima vedere, doar o iluzie a memoriei noastre?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragoste la prima vedere, doar o iluzie a memoriei noastre?

  Memoria rescrie constant trecutul nostru, pe care îl îmbunătăţeşte cu noile experienţe ale prezentului. Această teorie exclude, printre altele, şi posibilitatea îndrăgostirii la prima vedere.

 • „M-am pregătit 15 ani ca să merg pe apă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „M-am pregătit 15 ani ca să merg pe apă“

  Steven Frayne, alias Dynamo, magicianul care a uimit lumea în urmă cu doi ani, când a fost văzut mergând pe apa Tamisei, povesteşte că, atunci când a ajuns în mijlocul râului, cineva de pe un feribot i-a cerut să danseze „Moonwalk“ al lui Michael Jackson.

 • Promoţia, iluzia unui trai mai ieftin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promoţia, iluzia unui trai mai ieftin

  Criza economică i-a determinat pe producători şi retaileri să apeleze la tehnicile de promovare pentru a-şi menţine vânzările. Ofertele promoţionale care lovesc din toate poziţiile consumatorii români sunt un rezultat al crizei sau un semn al maturizării pieţei?

 • „Canabis roumain“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Canabis roumain“

  „De ce huiduim? Pentru că ei stau în maşini şi habar n-au ce se-ntâmplă afară, cum trăim noi, ceilalţi!“

 • Perfuzii cu iluzii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perfuzii cu iluzii

  Dacă prin gândire bipezii îşi conservă demnitatea, prin fabricarea de iluzii ei aţâţă revolte paşnice.

 • „Magdalena“, drama multor români plecaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Magdalena“, drama multor români plecaţi

  O compatrioată joacă într-un film despre viaţa conaţionalilor din Peninsulă, speranţele şi iluziile acestora într-o societate multietnică. După trei ani de pregătiri, regizorul Alejandro de la Fuente oferă publicului italian un film despre emigrarea românilor, dincolo de stereotipuri şi imagini prefabricate.

Modifică Setările