Stiri despre iluminism

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un nou Iluminism?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou Iluminism?

  Disciplinele umaniste sunt Cenuşăreasa noii cunoaşteri, o cunoaştere dominată de ştiinţele exacte şi de ştiinţele naturii. Cele mai mari finanţări sunt acordate proiectelor de cercetare din aceste domenii, artele şi ştiinţele umaniste fiind sortite unei consecvente discrimări.

 • Alfabetizare cu forţa acum 200 de ani în Banat. Cum erau pedepsiţi părinţii
care-şi împiedicau copiii să frecventeze şcoala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alfabetizare cu forţa acum 200 de ani în Banat. Cum erau pedepsiţi părinţii care-şi împiedicau copiii să frecventeze şcoala

  Profesorul reşiţean Mircea Rusnac, autorul blogului Istoria Banatului, publică o analiză despre iluminismul în Banat şi despre cum au evoluat şcolile în această zonă a ţării. Rusnac arată, citând din diverşi cronicari, că la procesul de alfabetizare au avut o mare contribuţie împăraţi precum Maria Tereza şi Iosif al II-lea.

 • Despre Christopher Nolan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Christopher Nolan

  Poetul oraşului întunecat în vremea noastră este Chrisopher Nolan. Inception este povestea despre locul poetului în acest oraş. Revenirea tragediei şi a nopţii întunecate a sufletului, pentru a fura o zicere creştină, este un atac asupra Iluminismului care a creat democraţia, dar nu o tentativă de a distruge democraţia, ci de a o apăra şi îmbunătăţi.