Stiri despre iliescu

  179 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România generalilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România generalilor

  Fascinaţia galoanelor, treselor, titlurilor militare e tot mai puternică. Obsesia militară nu ţine de mândria patriotică cum le-ar plăcea unora să o prezinte, ci de apartenenţa la o gaşcă specializată în trafic de influenţă, gheara pe poziţii cheie în Statul român, dar şi pe recompense materiale. România generalilor, a ofiţerilor, cunoaşte un reviriment deloc de ignorat. Îi găseşti peste tot. A devenit o mare afacere.

 • Alături de idei,
proza conferă gazetăriei rezistenţa în timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alături de idei, proza conferă gazetăriei rezistenţa în timp

  Stârnit de controversa publică despre Regele Mihai, mă gândesc să republic în Evenimentul de vineri, când locul comentariului politic îl ia eseul de mici dimensiuni, amplul meu editorial din Expres Magazin, 29 aprilie 1992, consacrat vizitei Regelui la Bucureşti.

 • Adevărul Live. Totul despre legea care l-ar lăsa pe Iliescu fără pensie şi te-ar
trimite la puşcărie dacă porţi tricou cu secera şi ciocanul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Totul despre legea care l-ar lăsa pe Iliescu fără pensie şi te-ar trimite la puşcărie dacă porţi tricou cu secera şi ciocanul

  Istoricul Marius Oprea a scris un proiect de lege prin care solicită interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor comuniste în România, demers care se vrea a fi o replică la Legea antilegionară, promulgată anul trecut. În plus, legea i-ar lăsa fără pensii pe foştii nomenclaturişti, printre care şi Ion Iliescu. „Vânătorul de securişti“ vorbeşte la Adevărul Live, de la 11.00, despre implicaţiile unei legi anticomuniste.

 • Eroii Revoluţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eroii Revoluţiei

  De 26 de ani, în luna decembrie ne întrebăm iar şi iar dacă „a fost sau n-a fost revoluţie”, dacă cei care au murit au făcut-o cu un rost sau dacă a fost doar un joc al puterii cu ea însăşi ce a avut nevoie de nişte martiri pentru ca totul să rămână cum a fost. Putem să ne punem orice întrebări vrem şi să dăm orice răspuns, pentru că avem dreptul şi posibilitatea să o facem, fapt făcut posibil tocmai de sacrificiul eroilor Revoluţiei.

 • Iliescu şi alte paradoxuri greu de îndurat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iliescu şi alte paradoxuri greu de îndurat

  Ion liescu a fost pus în fine sub acuzare. Dar de ce a fost inculpat tardiv? Şi ce-i cu alte paradoxuri politice interne şi internaţionale? Suntem tot mai conectaţi pe reţelele de socializare. Cum se face atunci că ne învăluie singurătatea, iar izolarea multor conectaţi creşte exponenţial?

 • Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu, acuzaţi oficial de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei. Procurorii cer aviz pentru Victor Stănculescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu, acuzaţi oficial de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei. Procurorii cer aviz pentru Victor Stănculescu

  Fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul şef al SRI Virgil Măgureanu sunt acuzaţi oficial de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990. Ei s-au prezentat miercuri la Parchetul General, pentru a li se aduce la cunoştinţă măsura. Procurorii vor cere aviz de la Administraţia prezidenţială pentru anchetarea lui Victor Atanasie Stănculescu. Joi va fi audiat fostul lider al minerilor, Miron Cozma şi foşti generali.

 • Defăimarea României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Defăimarea României

  Constatând, probabil, că problemele partidului şi ale guvernării s-au cam terminat, că s-a intrat într-o perioadă de normalitate prin persistenţa în fruntea Guvernului a unei persoane cu plagiat dovedit şi trimisă în judecată pentru alte 17 capete de acuzare, Liviu Dragnea, şi el condamnat în primă instanţă, s-a gândit că e timpul unei legi de fineţe, care să regleze conduita în societate.

 • PSD - cel mai democratic partid. Oare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD - cel mai democratic partid. Oare?

  Dacă e să judecăm după aparenţe, PSD ar fi cel mai democratic partid din România. Toţi membrii săi, de la vlădică la opincă, sunt chemaţi să participe la o uriaşă consultarea electorală în urma căreia Congresul, programat pentru mijlocul lunii octombrie, va desemna preşedintele partidului.

 • Poate fi coborât PSD
sub 30%?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poate fi coborât PSD sub 30%?

  Să aruncăm o privire la ultimul sondaj INSCOP: „Noul PNL conduce în intenţia de vot a românilor cu 42% (faţă de 44,5% în iulie şi 44,7% în aprilie). Pe locul al doilea se situează PSD cu 35% dintre opţiuni (37,1% în iulie şi 39,1% în aprilie)“.

 • Preşedintele Iohannis şi patrioţii oportunişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Iohannis şi patrioţii oportunişti

  Tăcerea de la Cotroceni a fost ruptă de reapariţia spiritului lui Bebe Ivanovici. De pe vremea lui şi a lui Ion Iliescu nu s-a mai emis un document care să miluiască ciudata categorie a „revoluţionarilor” precum decretul privind conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”, promulgat recent de către preşedintele Iohannis.

 • Cele mai bune documentare despre comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune documentare despre comunism

  Cele mai bune documentare despre comunism. Istoria recentă a României poate fi studiată mai puţin în manualele de specialitate şi mai mult prin intermediul filmelor documentare care au fost realizate după 1989. Cele mai cunoscute şi mai apreciate filme au devenit deja legendare şi au fost realizate după sute şi mii de ore de documentare şi după amănunţite verificări ale arhivelor.

 • Receptarea
mineriadei din 13-15 iunie 1990 în presa
din străinătate şi cea din exil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Receptarea mineriadei din 13-15 iunie 1990 în presa din străinătate şi cea din exil

  Fenomenul Mineriadelor din România se înscrie în seria evenimentelor sângeroase postrevoluţionare care atrage cu sine imaginea în oglindă a parcursului societăţii româneşti către valorile libertăţii şi a reformelor democratice. În mod cert, se poate afirma că minerida din 1990 îşi are originea în felul în care a fost înlăturat regimul ceauşist şi cum s-a instalat noua putere.

 • După corupţie, Victor Ponta va eradica şi
memoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După corupţie, Victor Ponta va eradica şi memoria

  Ponta e pe punctul de a realiza ceva unic în istoria naţională: eradicarea memoriei colective. Premierul este atât de chitit să devină cel mai antipatic personaj din istoria ţării încât nu se lasă până nu-i face uitaţi pe toţi foştii conducători.