Stiri despre iliescu

  176 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Greu cu „Mineriada” la judecată după „atacul împotriva populaţiei civile”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greu cu „Mineriada” la judecată după „atacul împotriva populaţiei civile”

  Rămâne de aflat cât va dura procesul şi în ce măsură îi va găsi vinovaţi, îi va pedepsi sau achita instanţa de judecată pe inculpaţii acuzaţi de „infracţiuni contra umanităţii”. Unii dintre celebrii inculpaţi s-au arătat nemulţumiţi de decizia Parchetului, clamându-şi categoric nevinovăţia! Chiar se consideră victime şi reclamă că acuzaţiile au fost mistificate!!!

 • Dosarul „Mineriadei din iunie 1990”, trimis în instanţă. Ion Iliescu, Petre Roman şi Miron Cozma vor fi judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarul „Mineriadei din iunie 1990”, trimis în instanţă. Ion Iliescu, Petre Roman şi Miron Cozma vor fi judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii

  Dosarul Mineriadei a fost trimis, marţi, în judecată. Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul lider al minerilor, Miron Cozma vor fi judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă detenţia pe viaţă. Nu mai puţin de 413 volume are dosarul trimis instanţei. În cauză au fost audiate 2169 de persoane.

 • Ghiţă se dădea sloven
în Serbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghiţă se dădea sloven în Serbia

  Sună ca o glumă, dar, potrivit informaţiilor oficiale, e adevărat. Vicleanul Sebastian Ghiţă se ascundea în Serbia cu acte false de sloven. Ca-n bancul ăla cu agentul CIA prins de KGB la Moscova a cărui identitate fusese spulberată de faptul că era negru, Ghiţă a ales cetăţenia de fals sloven, ţară ai cărei locuitori vorbesc aceeaşi limbă cu sârbii şi care a fost până mai acum 20 de ani parte din fosta Iugoslavie.

 • Anul păsărilor rare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul păsărilor rare

  Într-o imagine fabuloasă a acestuia, asemănătoare cu a predecesorului său în fruntea României, tovarăşul împuşcat la Târgovişte. Sprijinit şi parcă împins de avocaţi, cel poreclit „Ilici”, a cărui judecare s-a cerut ani de zile de către opinia publică, cu căciula de blană într-o parte, ironia sorţii, semăna cu Ceuşeascu, tot cu căciula pe o ureche, atunci când a fost coborât din Tab.

 • Idioţii utili şi
dragostea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Idioţii utili şi dragostea

  Scriam, nu demult, despre prostia omenească. Cum e şi normal, mi-au sărit în cap proştii proştilor. Ce metodă mai bună cunoaşteţi pentru a dezghoica creierosul ce împinge drobul de sare de pe cuptor sau vaca sus în pod?

 • Apostolii Epocii de Aur, episodul #29. De ce ne-a zâmbit mereu Ion Iliescu? Elena Ceauşescu: „Ereditar, e lipsit de caracter“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii Epocii de Aur, episodul #29. De ce ne-a zâmbit mereu Ion Iliescu? Elena Ceauşescu: „Ereditar, e lipsit de caracter“

  În interbelic, Ionel era un proscris: fiul unui militant comunist, la periferia societăţii. S-a ridicat până la vârful partidului. În ceauşism, tovarăşul Iliescu ajunsese exilat şef de judeţeană. A făcut o Revoluţie. În România postdecembristă, domnul Iliescu ajunsese să fie dispreţuit visceral. A devenit de trei ori preşedinte. A supravieţuit tuturor regimurilor politice. În ciuda pronosticurilor, a rămas nemuritor. Aşa, cu zâmbetul pe buze.

 • Despre un proiect de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre un proiect de ţară

  Meritorie iniţiativa preşedintelui Iohannis, care, descoperind virtuţile unei astfel de întreprinderi, doreşte ca, împreună cu toate forţele politice, să facă posibilă o astfel de acţiune. Sper că se va ajunge la un rezultat notabil, într-un timp rezonabil. Asta nu mă împiedică să-mi amintesc câteva lucruri, legate de „proiectul de ţară”.

 • Frica de puşcărie şi tupeul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frica de puşcărie şi tupeul

  Nu este acelaşi lucru să stai la coadă să fii cercetat penal pentru corupţie, cu statul la coadă pentru pâine, să nu mori de foame.Tupeu, glumă deplasată, spectacol arogant afişat de un politician care încă face jocurile în această ţară, dar sub masca feţei ascunde cu febrilitate, frica de puşcărie.

 • România generalilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România generalilor

  Fascinaţia galoanelor, treselor, titlurilor militare e tot mai puternică. Obsesia militară nu ţine de mândria patriotică cum le-ar plăcea unora să o prezinte, ci de apartenenţa la o gaşcă specializată în trafic de influenţă, gheara pe poziţii cheie în Statul român, dar şi pe recompense materiale. România generalilor, a ofiţerilor, cunoaşte un reviriment deloc de ignorat. Îi găseşti peste tot. A devenit o mare afacere.

 • Alături de idei,
proza conferă gazetăriei rezistenţa în timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alături de idei, proza conferă gazetăriei rezistenţa în timp

  Stârnit de controversa publică despre Regele Mihai, mă gândesc să republic în Evenimentul de vineri, când locul comentariului politic îl ia eseul de mici dimensiuni, amplul meu editorial din Expres Magazin, 29 aprilie 1992, consacrat vizitei Regelui la Bucureşti.

 • Adevărul Live. Totul despre legea care l-ar lăsa pe Iliescu fără pensie şi te-ar
trimite la puşcărie dacă porţi tricou cu secera şi ciocanul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Totul despre legea care l-ar lăsa pe Iliescu fără pensie şi te-ar trimite la puşcărie dacă porţi tricou cu secera şi ciocanul

  Istoricul Marius Oprea a scris un proiect de lege prin care solicită interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor comuniste în România, demers care se vrea a fi o replică la Legea antilegionară, promulgată anul trecut. În plus, legea i-ar lăsa fără pensii pe foştii nomenclaturişti, printre care şi Ion Iliescu. „Vânătorul de securişti“ vorbeşte la Adevărul Live, de la 11.00, despre implicaţiile unei legi anticomuniste.