Stiri despre iliescu

  176 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Catedrala Neamului se face fără cap, doar cu cruce - Revista presei interne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catedrala Neamului se face fără cap, doar cu cruce - Revista presei interne

  Presa internă de astăzi scrie despre "mega eşecul" Catedrala Neamului, restaturarea Palatului Ştirbei sau examenele paralele pregătite de universităţi din cauza bacului. Printre alte subiecte, primarul Craiovei ar putea oferi informaţii procurorilor pentru a-şi micşora pedeapsa, iar Iliescu a fost aniversat cu scandal la Ateneu.

 • Ponta: PSD, alternativă la actuala putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: PSD, alternativă la actuala putere

  "Sunt multe alte lucruri anormale care se petrec între noi. Problema e dacă vrem să schimbăm ceva sau să mergem tot aşa", a început proaspătul candidat la şefia PSD în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

 • Târgu-Jiu: Şoferul, accidentat grav de către medicul Iliescu, a fost internat la Clinica din Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Jiu: Şoferul, accidentat grav de către medicul Iliescu, a fost internat la Clinica din Timişoara

  Radu Deteşan, de 48 de ani din Schela, a fost internat la Clinica Ortopedie din Timişoara, din cauza rănilor profunde la ambii genunchi. Medicii îl vor supune astăzi unor intervenţii chirurgicale. Bărbatul a fost rănit, ieri, în urma unui accident de circulaţie, produs de medicul psihiatru, Gabriel Iliescu, pe DJ 664 în comuna gorjeană Turcineşti. 

 • Gelu Voican Voiculescu:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gelu Voican Voiculescu: "Ion Iliescu era şeful mult aşteptat!"

  Primul viceprim - ministru postdecembrist, Gelu Voican Voiculescu, a declarat astăzi, la Realitatea TV, că în decembrie 1989 nu se punea problema unor rivalităţi pentru preluarea puterii între Dumitru Mazilu şi Ion Iliescu.

 • Iliescu şi poporul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iliescu şi poporul

  Ion Iliescu este aluat sovietic din cap până-n picioare. Sovietic, nu rusesc. Fibra lui a rămas conectată la Moscova anilor ’80, chiar dacă poartă nostalgia anilor ’50... Moscova mileniului III i-ar părea, probabil, prea capitalistă.

 • Execuţia Ceauşeştilor, decisă în WC-ul lui Vasile Milea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Execuţia Ceauşeştilor, decisă în WC-ul lui Vasile Milea

  Decizia pentru lichidarea dictatorilor a fost luată în seara de 24 decembrie, la Ministerul Apărării, în prezenţa lui Ion Iliescu. Hotărâtoare pentru împuşcarea cuplului dictatorial, diversiunea teroristă a servit drept paravan deciziei de înfiinţare a Tribunalului Militar Excepţional.

 • Militaru plănuise să extermine întreaga USLA!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Militaru plănuise să extermine întreaga USLA!

  După uciderea colonelului Gheorghe Trosca şi a şapte dintre oamenii săi, Nicolae Militaru plănuia un măcel de proporţii. Victime: USLA şi Direcţia a 5-a a Securităţii. Angajaţii celor două unităţi urmau să fie atraşi într-o cursă, sub pretextul demonstrării loialităţii. Militarii urmau să fie executaţi în Ghencea, în spatele Stadionului Steaua.

 • Ceauşescu către Elena: „Iliescu şi Militaru or să ne termine!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceauşescu către Elena: „Iliescu şi Militaru or să ne termine!”

  În cazarma din Târgovişte în care şi-au trăit ultimele trei zile, soţii Ceauşescu au fost intrigaţi când au aflat cine conduce România după fuga lor. Pentru Elena Ceauşescu, Mircea Dinescu era „poetul ăla dement“, iar Sergiu Nicolaescu – „un stricat, cu toate târfele prin patul lui“.

 • Comedia naşterii FSN
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedia naşterii FSN

  În seara de 22 decembrie 1989, generalul Nicolae Militaru i-a dat în vileag pe complotişti: „Frontul Salvării Naţionale acţionează de şase luni". Ion Iliescu şi Silviu Brucan făceau pe neştiutorii. Denumirea noii forţe politice era deja cunoscută în cercul noii puteri prosovietice. Întrunirea pentru formarea FSN a fost un spectacol „de ochii lumii".

 • Formarea FSN şi arestarea lui Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Formarea FSN şi arestarea lui Ceauşescu

  Evenimentele produse la 22 decembrie 1989 s-au desfăşurat în mare viteză. După plecarea lui Ceauşescu din sediul puterii, noul nucleu politic s-a format relativ repede. Citiţi în ediţia de mâine a ziarului "Adevărul" întregul articol.

 • Cu sufletul sau paharul la gură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu sufletul sau paharul la gură

  Cei care se vor odihni duminică, veseli că fentează alegerile, au, poate, dreptate. Dar e dreptatea aducătoare de furtună.

 • Iliescu apare, „măcelul“ dispare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iliescu apare, „măcelul“ dispare!

  Arestarea lui Ceauşescu şi primele diversiuni teroriste coincid cu apariţia lui Ion Iliescu la balconul fostului CC al PCR. Împuşcăturile dinspre Palatul Regal iau o pauză în timpul discursului noului conducător. Lovit cu pietre şi beţe, Nicolae Ceauşescu fugea la ora 11.30 din balconul CC. La ora 17.00, Ion Iliescu vorbea, în numele noii puteri politice, din acelaşi balcon.