Stiri despre iliescu

  184 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum ne-am împrietenit cu SUA: Diplomatul român care a ştiut să vorbească pe limba americanilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne-am împrietenit cu SUA: Diplomatul român care a ştiut să vorbească pe limba americanilor

  Relaţia dintre România şi SUA a devenit o prioritate în perioada postcomunistă, mai ales după ce s-a anunţat public ideea unui Parteneriat Strategic. Cel care a înţeles potenţialul din spatele acestei expresii a fost Mihnea Constantinescu, aşa că a lucrat pentru a concretiza acest concept într-o colaborare pe termen lung, care durează până în prezent.

 • De la Kennedy la Iliescu, via Meleşcanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Kennedy la Iliescu, via Meleşcanu

  Scriu an de an câte un articol la aniversarea Revoluţiei şi comemorarea morţilor acesteia. Mi-e imposibil să mai fiu original, să spun ceva nou.

 • „Nu mai căutaţi vinovaţi“, morţii sunt de vină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nu mai căutaţi vinovaţi“, morţii sunt de vină

  Oare să fie acestea ultimele mesaje şi manipulări ale lui Ion Iliescu  şi ale marilor săi prieteni, care l-au mai folosit încă odată pentru a-şi urmări interesele în România, iar acesta să scape nepedepsit de Justiţia română pentru faptele de care este acuzat ? Oare să fie o ironie a sorţii ca celebrul ateu comunist, aflat la apusul vieţii pământeşti, să rămână a fi judecat doar de justiţia divină?

 • 30 de ani de la Revoluţie. Dan
Voinea, fost procuror militar:

„Am scris de mână rechizitoriul, că se zicea că
dactilografele sunt informatoare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de ani de la Revoluţie. Dan Voinea, fost procuror militar: „Am scris de mână rechizitoriul, că se zicea că dactilografele sunt informatoare“

  Procurorul militar Dan Voinea s-a ocupat, până în 2007, de Dosarul Revoluţiei. Retras din activitate, povesteşte care era atmosfera în decembrie 1989, atât în Comitetul Central, unde a luat primele declaraţii de la comuniştii aflaţi la conducerea statului, cât şi în timpul procesului Ceauşeştilor, unde a fost procuror de şedinţă.

 • SERIAL. Episodul 1: Ce mai trebuie să ştim despre Revoluţia Română?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SERIAL. Episodul 1: Ce mai trebuie să ştim despre Revoluţia Română?

  La trei decenii de la izbucnirea revoluţiei din decembrie 1989, istoria recentă a României n-a putut fi scrisă cu exactitate: există goluri şi contradicţii, există şi răspunsuri incomode, şi amintiri tragice. Rămâne, totuşi, un dosar penal de închis.

 • INTERVIU Carmen Firan, scriitoare: „Am lucrat cu Ion Iliescu la Editura Tehnică. Toţi intelectualii îl apreciau“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Carmen Firan, scriitoare: „Am lucrat cu Ion Iliescu la Editura Tehnică. Toţi intelectualii îl apreciau“

  Înainte de Revoluţie şi înainte să împlinească 30 de ani, Carmen Firan s-a angajat la Editura Tehnică, condusă de Ion Iliescu. Imediat după căderea regimului comunist, a avut încredere în politicienii care păreau hotărâţi să ajute România, fără să ştie că mulţi erau „foşti securişti şi nomenclaturişti“. A simţit că a asistat la o farsă, una pe care o retrăieşte în America lui Donald Trump, unde locuieşte de mai bine de 20 de ani.

 • Cum au fost relatate protestele din iunie 1990 într-un ziar FSN distribuit în zeci de mii de exemplare: „Preşedintele ales al României, Ion Iliescu, este în pericol!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au fost relatate protestele din iunie 1990 într-un ziar FSN distribuit în zeci de mii de exemplare: „Preşedintele ales al României, Ion Iliescu, este în pericol!“

  Ziarul, tipărit de FSN pe banii combinatului siderurgic din Galaţi (societate aflată sub control de stat la acea vreme), incita oamenii să se alăture minerilor „pentru a face ordine” şi propunea strângerea de semnături pentru alungarea din ţară a lui Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu. Circa 200 de gălăţeni au plecat spre Bucureşti, pe 13 iunie, cu un tren pus la dispoziţie gratuit.

 • Coana România faţă cu diversiunea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coana România faţă cu diversiunea

  Diversiunea este „o acţiune politică întreprinsă cu scopul de a distrage atenţia de la problemele reale ale vieţii publice”. Repetaţi asta până învăţaţi pe de rost. E tot ce trebuie să faceţi pentru a înţelege, clar ca lacrima, ce se întâmplă în România de azi.

 • Doina
Cornea, chiar şi după moarte...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doina Cornea, chiar şi după moarte...

  Aflu că premierul României, doamna Viorica Vasilica Dăncilă, nu şi-a găsit timpul ori nu a crezut de cuviinţă de a cere consilierilor domniei-sale trimiterea unei telegrame de condoleanţe familiei disidentei anti-comuniste Doina Cornea.

 • Florin Cîţu: PSD deja dă vina pe opoziţie şi BNR pentru criza economică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florin Cîţu: PSD deja dă vina pe opoziţie şi BNR pentru criza economică

  „S-a activat tot PSD-ul pentru că a crescut ROBOR. Era inevitabil dacă ne uităm la cum distrug economia, dar analfabetismul economic îi împiedică să facă astfel de corelaţii. Nu, nu mai cred că doar se fac că nu ştiu. Este clar că nu ştiu”, susţine senatorul PNL.

 • INTERVIU Alexandru Potocean, actor: „Când a început să se tragă în Timişoara, tata a rămas, dar eu cu mama am plecat în Valea Jiului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Alexandru Potocean, actor: „Când a început să se tragă în Timişoara, tata a rămas, dar eu cu mama am plecat în Valea Jiului“

  Înainte să termine facultatea, actorul Alexandru Potocean (33 de ani) a păşit pe covorul roşu al Festivalului de la Cannes, după ce pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, în care a jucat, a obţinut premiul Palme d'Or. Dar n-a fost în al nouălea cer şi nici n-a apucat să se dezmeticească, cu atâta lume din industria cinematografică primprejur. Până acum, a lucrat cu regizori precum Cristian Mungiu, Cristi Puiu şi Horaţiu Mălăele.

 • Misterele Revoluţiei. Cum a fost arestat şi ţinut şase zile la beci, pentru trădare, primul consiliu revoluţionar din Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterele Revoluţiei. Cum a fost arestat şi ţinut şase zile la beci, pentru trădare, primul consiliu revoluţionar din Galaţi

  Oamenii au fost ţinuţi o săptămână la beci, iar cel care i-a arestat, maiorul Ilie Plătică Vidovici, a format un alt comitet revoluţionar, pe care l-a condus ca preşedinte. Ulterior, Plătică Vidovici a avut parte de o carieră politică de succes în FSN-PSDR-PSD, alături de Ion Iliescu. Acuzaţiile grave făcute în acea vreme sunt confirmate acum de procurorii care lucrează la dosarul Revoluţiei.

 • La catafalcul dreptăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La catafalcul dreptăţii

  Ce-i face pe români să emigreze în masă? Doar neajunsurile economice? Şi care e distanţa dintre ei şi o patrie complet distrusă? Dar până la una paradiziacă? Oare ce-ar trebui să facă spre a o construi?

 • Întoarcerea Regelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea Regelui

  Deşi ne aşteptam cu toţii în ultimele luni ca starea de sănătate a Regelui Mihai să se agraveze pe zi ce trece, totuşi vestea stingerii din viaţă a fostului suveran al României ne-a copleşit realmente pe fiecare dintre noi.

 • Câştigul românilor la moartea Regelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câştigul românilor la moartea Regelui

  Acum, odată cu moartea regelui, istoria interzisă are toate canalele deschise pentru a putea fi cunoscută de români, lucru care, în timp, le-ar putea schimba conştiinţele, mentalităţile, i-ar face să privească din altă perspectivă atât trecutul, cât mai ales viitorul. Dacă poporul ar fi cunoscut cu adevărat istoria României, altfel ar fi gândit şi total diferit şi-ar fi ales conducătorii ultimelor decenii.

 • Regele de pe monedă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele de pe monedă

  Mult timp pentru mine Regele Mihai a fost doar vocea nazală pe care o auzeam la Europa Liberă. Din cauza bruiajului, nu îi înţelegeam prea bine mesajul, dar îmi era clar că nu îl aveau la suflet comuniştii. Altfel nu l-ar fi difuzat Europa Liberă.

 • Greu cu „Mineriada” la judecată după „atacul împotriva populaţiei civile”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greu cu „Mineriada” la judecată după „atacul împotriva populaţiei civile”

  Rămâne de aflat cât va dura procesul şi în ce măsură îi va găsi vinovaţi, îi va pedepsi sau achita instanţa de judecată pe inculpaţii acuzaţi de „infracţiuni contra umanităţii”. Unii dintre celebrii inculpaţi s-au arătat nemulţumiţi de decizia Parchetului, clamându-şi categoric nevinovăţia! Chiar se consideră victime şi reclamă că acuzaţiile au fost mistificate!!!

 • Dosarul „Mineriadei din iunie 1990”, trimis în instanţă. Ion Iliescu, Petre Roman şi Miron Cozma vor fi judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarul „Mineriadei din iunie 1990”, trimis în instanţă. Ion Iliescu, Petre Roman şi Miron Cozma vor fi judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii

  Dosarul Mineriadei a fost trimis, marţi, în judecată. Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul lider al minerilor, Miron Cozma vor fi judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă detenţia pe viaţă. Nu mai puţin de 413 volume are dosarul trimis instanţei. În cauză au fost audiate 2169 de persoane.

 • Ghiţă se dădea sloven
în Serbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghiţă se dădea sloven în Serbia

  Sună ca o glumă, dar, potrivit informaţiilor oficiale, e adevărat. Vicleanul Sebastian Ghiţă se ascundea în Serbia cu acte false de sloven. Ca-n bancul ăla cu agentul CIA prins de KGB la Moscova a cărui identitate fusese spulberată de faptul că era negru, Ghiţă a ales cetăţenia de fals sloven, ţară ai cărei locuitori vorbesc aceeaşi limbă cu sârbii şi care a fost până mai acum 20 de ani parte din fosta Iugoslavie.

 • Anul păsărilor rare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul păsărilor rare

  Într-o imagine fabuloasă a acestuia, asemănătoare cu a predecesorului său în fruntea României, tovarăşul împuşcat la Târgovişte. Sprijinit şi parcă împins de avocaţi, cel poreclit „Ilici”, a cărui judecare s-a cerut ani de zile de către opinia publică, cu căciula de blană într-o parte, ironia sorţii, semăna cu Ceuşeascu, tot cu căciula pe o ureche, atunci când a fost coborât din Tab.