
Afaceri oneroase cu lemn. Ce mare sumă de bani i-a fost confiscată patronului societăţii
Reprezentanţii unei firme cu activitate în exploatarea lemnului nu au putut explica expediţiile cu acte din care să reiasă provenienţa legală a mărfii
Reprezentanţii unei firme cu activitate în exploatarea lemnului nu au putut explica expediţiile cu acte din care să reiasă provenienţa legală a mărfii
Unelte de pescuit şi peşte fără documente legale au fost confiscate de poliţiştii ialomiţeni la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unei rawzii pentru prevenirea braconajului şi eliminarea de pe piaţă a produselor ilicite.
Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, poliţiştii ialomiţeni desfăşoară periodic razii pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicite, care aduc prejudicii bugetului de stat.
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicite care aduc prejudicii bugetului de stat.
Sancţiuni în valoare de peste 97.000 lei au fost aplicate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în urma unor controale efectuate în judeţul Călăraşi.
Legea ilicitului a fost abrogată în 1996 şi înlocuită cu Legea privind declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţii de conducere.
Un bărbat a fost surprins de poliţişti în timp ce transporta aproape o tonă de carne, fără documente de provenienţă, cu scopul de a fi valorificată în Bucureşti.
Combaterea transportului ilicit de pasageri şi de mărfuri a fost discutată în seara zilei de marţi, 25 aprilie, la Guvern. Prim-ministrul, Pavel Filip a declarat că transportatorii de pasageri trebuie să activeze în baza autorizaţiei/licenţei şi să plătească impozitele la stat. Amenzile în acest sens trebuie să fie dure, iar regulile şi legea trebuie respectate, transmite IPN.
Poliţiştii bucureşteni, alături de colegii lor din Giurgiu, au descins joi dimineaţă, la 17 adrese din Capitală, dar şi din 4 judeţe, printre care şi Călăraşi, la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Conform anchetatorilor, pagubă adusă bugetului de stat din acetivităţi ilicite se ridică la peste 4,6 milioane de lei.
Legea nr. 18 /1968 privind controlul provenienţei unor bunuri ale persoanelor fizice a adus multă suferinţă românilor vinovaţi, dar mai ales celor nevinovaţi.
Anul 1968 a adus o serie de schimbări semnificative în legislaţia românească legate de criminalitate, inclusiv vechiul Cod Penal şi Legea nr. 18/1968, aşa-numita lege a ilicitului, privind controlul provenienţei unor bunuri ale persoanelor fizice care nu au fost dobândite în mod licit, lege emisă de Marea Adunare Naţională şi considerată o lege de bază. De Ana Pintea
România a avut mult timp corupţie fără corupţi, apoi condamnaţi fără recuperarea prejudiciilor. În ultimii ani, instituţiile capabile să confişte averile ilicite au început să funcţioneze. Dar răul făcut este greu de îndreptat (chiar imposibil). De Radu Nicolae
Nimic nu e chiar nou – şi cam totul are legătură cu totul. În noua ediţie FPR nu ne referim direct la mega-scandalul de moment #PanamaPapers, dar subiectul de copertă al redacţiei de la Washington – evitarea taxelor de către multinaţionale devenite apatride în acest scop – şi într-acolo duce.
Un nou raport elaborat de Glogal Financial integrity, o companie de cercetare şi consultanţă cu sediul în Washington, DC, detaliază fluxurile financiare ilicite care părăsesc economiile în curs de dezvoltare utilizând ultimele date statistice disponibile de la sfârşitul anului 2013.
Concluzia fost formulată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a descoperit că în anul 2006, Regoreta Obreja, anagajată a Primăriei Galaţi în cadrul departamentului Buget-Finanţe, a dobândit o avere cu 18.371 de euro mai mare decât veniturile realizate. A fost sesizată Justiţia, în vederea continuării cercetărilor. Primăria Galaţi: "Respectăm prezumţia de nevinovăţie".
Poliţiştii locali continuă să fie prezenţi în zonele comerciale ale municipiului Galaţi, ţinând cont că venirea toamnei aglomerează oraşul şi de foarte multe ori comercianţii uită să mai respecte prevederile legale, de la autorizaţii şi până la spaţiile de vânzare.
Nu mai puţin de 750 de arădeni au încasat ajutoare pentru încălzire în mod ilegal, iar acum autorităţile locale îi aşteptată să dea banii înapoi.
Miercuri dimineaţă, peste 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa efectuează 10 percheziţii domiciliare, în oraş, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.
Raziile se ţin lanţ în pieţele din Târgu-Mureş, Reghin şi Luduş. Poliţiştii au luat cu asalt comercianţii şi au verificat la sânge fiecare tarabă în parte.
Vânzătorii ambulanţi care agasează călătorii în trenuri au fost luaşi la bani maărinţi de poliţişti. În urma unei razii de amploare, desfăşurată pe parcul lunii septembrie, pe raza tuturor regionalelor din ţară, oamenii legii au constatat 34 de infracţiuni şi au dat aproximat 700 de amenzi.
Pronunţarea în dosarul lui Octavian Dumitrescu, bătrânul care a ajuns să locuiască într-o pădure după ce casa i-a fost vândută cu acte false, a fost amânată a patra oară. După ce s-a dovedit că buletinul a fost falsificat, Judecătoria Timişoara a anulat actul notarului. În recurs, judecătorul Emilia Cioabă, de la Tribunalul Timiş, a anulat, însă, decizia Judecătoriei. Pe sentinţa Emiliei Cioabă mai apăreau doi judecăt
Dacă până acum poliţiştii locali puteau aplica sancţiuni doar comercianţilor din pieţe, din această săptămână aceştia vor putea acţiona şi în afara acestor zone.
Sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.000 lei, au fost aplicate de poliţiştii de investigarea fraudelor în timpul acţiunilor desfăşurate pentru combaterea activităţilor ilicite privind depozitarea, transportul, comercializare, exploatarea materialului lemnos
Bunurile erau oferite la vânzare direct din portbagajul unui autoturism, jandarmii descoperind că sunt contrafăcute
Infracţionalitatea din domeniul evaziunii fiscale înregistrează cea mai mare pondere în criminalitatea economico-financiară. 30 de tone de alcool şi peste câteva zeci de mii de pachete de ţigarete au fost confiscate de poliţiştii vrânceni după punerea în aplicare a Planului Naţional de acţiune pentru prevenirea şi combatarea evaziunii fiscale.
Poliţiştii i-au confiscat marfa femeii şi i-au întocmit dosar penal.
Cinci tineri au fost fost prinşi în flagrant de ofiţerii antidrog în momentul în care se pregăteau să vândă 830 de plicuri de mefedronă (Special Gold).
Presa abundă de detalii despre afacerile murdare derulate la vedere în mediul interlop. Dacă, printr-o întâmplare, "afacerile" au ajuns pe mâna procurorilor, în unele dosare, au fost dictate NUP-uri comode, iar atunci cand s-a ajuns în instanţă, magistraţii s-au pronunţat extrem de blând, dând pedepse de-a dreptul ridicole.