Stiri despre ileana malancioiu

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scriitoarea Ileana Mălăncioiu, la 77 de ani. Cum a rămas ea însăşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitoarea Ileana Mălăncioiu, la 77 de ani. Cum a rămas ea însăşi

  Ileana Mălăncioiu, poetă şi eseistă, s-a născut pe 23 ianuarie 1940, a doua fiică a unei familii care îşi dorea un băiat. La sfârşitul anului trecut, autoarea a publicat volumul „Am reuşit să rămân eu însămi“, în care a adunat interviuri pe care le-a acordat de-a lungul anilor unor publicaţii.

 • Nobelul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nobelul românesc

  Aşa se intitulează una din cărţile de publicistică a lui Cristian Tudor Popescu, titlu dat după un articol de-al lui mai vechi din „Adevărul“ la care i-a răspuns, destul de sarcastic, în Revista „22“ răposatul Ştefan Aug. Doinaş.

 • Daniel Cristea-Enache în dialog cu Dan C. Mihăilescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daniel Cristea-Enache în dialog cu Dan C. Mihăilescu

  „Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache în dialog cu Dan C. Mihăilescu” se citeşte cam cum se citea în anii 90 memorialistica recuperatoare şi cu miez. Unul întreabă necomplezent şi necruţător, celălalt răspunde netrucat şi fără rest, slobod la gură şi la conştiinţă. Pe fundalul crunt al ambianţei socio-politice de azi e o carte fundamentală din cel puţin trei motive.

 • Ştiri pe scurt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştiri pe scurt

  La invitaţia Institutului Cultural Român din capitala Suediei, poeta Ileana Mălăncioiu (foto) participă în această seară, de la ora 18.30, la Salonul de Poezie găzduit de ICR Stockholm.

Modifică Setările