Stiri despre iertare

  60 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iartă-ne, România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iartă-ne, România

  Iartă-ne, România, că te-am amăgit să crezi că vei fi bine când ai scăpat de boala comunismului. Iartă-ne că am permis să fii abuzată, siluită şi furată de cleptomani şi idioţi, că am asistat cu indiferenţă cum şmecheri şi hoţi te-au violat repetat, iar noi ne-am întors capul, cu laşitate şi ruşine.

 • Amnistia fiscală, bună sau rea? Cine sunt principalii beneficiari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amnistia fiscală, bună sau rea? Cine sunt principalii beneficiari

  Guvernul va adopta în acest an măsura privind amnistia fiscală, care ar urma să se aplice celor care erau datori la 31 decembrie 2017, însuşi ministrul Finanţelor recunoscând că statul nu este în stare să recupereze mare parte din bani. Printre cei mai mari datornici se regăsesc oameni precum primarul sectorului 3 din Capitală, Robert Negoiţă, sau mari companii de stat. Specialiştii explică în ce condiţii ar fi bună o amnistie.

 • Finanţele pregătesc amnistia fiscală. Avertismentul FMI privind „iertarea“ de taxe şi impozite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Finanţele pregătesc amnistia fiscală. Avertismentul FMI privind „iertarea“ de taxe şi impozite

  Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a avansat recent ideea unei amnistii fiscale, reluând aceeaşi iniţiativă pe care a avut-o şi în perioada 2015 – 2016 pe când ocupa aceeaşi funcţie. Studii efectuate de FMI arată însă că, pe termen lung, efectele vor fi dezastruoase, fiind foarte posibil ca oamenii să nu-şi mai plătească taxele şi impozitele, ştiind că oricum vor fi iertaţi.

 • Iertaţi-mă,
am fost un idiot!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iertaţi-mă, am fost un idiot!

  Avem valoare, avem cod de onoare. Iar el spune clar că o faptă nerecunoscută e pe jumătate uitată. Cum ar veni, nu contează ce faci, important e să nu-ţi ceri scuze. Niciodată. Penitenţa e pentru cei slabi de înger, cei pe care îi poţi acuza de extremism dacă îndrăznesc să-ţi spună că ai greşit. Bine aţi venit în ţara în care singurii vinovaţi sunt doar victimele!

 • Cozonaci, balegă de cal şi
var. Alb cât o zi de Paşti! Sau despre iertare...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cozonaci, balegă de cal şi var. Alb cât o zi de Paşti! Sau despre iertare...

  În micuţa mea casă de la Galaţi, pregătirile pentru sărbătorile de Paşti începeau cu ceva vreme înainte. Mama zicea că nu putem să mergem să întâmpinăm Învierea Domnului dacă nu aveam casa, trupul şi sufletul curat, motiv pentru care se îngrijea ca noi să avem „treimea noastră“ aşa cum se cuvine.

 • INTERVIU Scriitoarea catalană Care Santos: „Mulţi bărbaţi consideră în continuare că romanul le aparţine, că e un spaţiu al lor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Scriitoarea catalană Care Santos: „Mulţi bărbaţi consideră în continuare că romanul le aparţine, că e un spaţiu al lor”

  Joi, scriitoarea de origine catalană, Care Santos (47 de ani), şi-a lansat cel mai recent roman, „Jumătate de viaţă”, carte ce urmăreşte destinele a cinci prietene, surprinzându-le întâi adolescente, în timpul dictaturii franchiste, iar mai apoi, în plină maturitate, în primii ani ai tranziţiei din Spania. Într-un interviu pentru „Adevărul”, scriitoarea a povestit despre cum a ajuns să scrie romanul şi ce teme îl domină.

 • Blogul emoţionant al văduvei tânărului
mort într-un accident de paraşutism. „Moartea e o viaţă întreagă fără tine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blogul emoţionant al văduvei tânărului mort într-un accident de paraşutism. „Moartea e o viaţă întreagă fără tine“

  Soţia omului de afaceri mort într-un accident de paraşutism în toamna anului 2016, în judeţul Cluj, ţine un blog unde postează scrisori imaginare către soţul său. Încărcate de emoţie, textele scrise de Andreea Lupaş vorbesc despre povestea de dragoste a celor doi, despre al treilea copil care a venit pe lume la două zile după înmormântarea tatălui, dar şi despre sentimentele care o încearcă.

 • Primiţi cu Pluguşorul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primiţi cu Pluguşorul?

  Revelionul e seara în care trecutul se împreunează cu viitorul. E seara în care te gândeşti la cei ce te bucură şi te împlinesc, fie că sunt cu tine sau oriunde...

 • „Te iert, dar nu te uit”. Cât de valabilă este o astfel de iertare, conform preoţilor şi psihologilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Te iert, dar nu te uit”. Cât de valabilă este o astfel de iertare, conform preoţilor şi psihologilor

  Un subiect de o importanţă majoră în relaţiile interumane, iertarea este de multe ori relativizată. În timp ce unii iartă cu adevărat celor care i-au greşit, alţii doar spun că au iertat, iar această stare se traduce de multe ori prin expresia devenită deja celebră „te iert, dar nu te uit”. O astfel de iertare este, însă, egală cu zero.

 • Iertarea nu ne mai schimbă trecutul, dar ne va influenţa viitorul: explicaţia unui psiholog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iertarea nu ne mai schimbă trecutul, dar ne va influenţa viitorul: explicaţia unui psiholog

  Se spune că nimic nu e mai dulce ca răzbunarea. Un adevăr valabil doar pentru cine n-a înţeles cât de eliberatoare este iertarea. Psihologii spun că adoptarea unei conduite pozitive, atunci când suntem răniţi, înşelaţi sau jigniţi, ne aduce, într-un final, mai multe beneficii decât satisfacţia de moment pe care o avem atunci când ne răzbunăm.

 • Atât am putut...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atât am putut...

  „Ştii ce nu am înţeles niciodată la tine?” întreb eu pe un ton liniştit. „Violenţa ta faţă de mama!”. Ii aud respiraţia însoţită de un şuierat ca şi cum cineva l-ar fi lovit în plex. Se încovoaie sub povara întrebării mele şi încearcă, parcă, să iasă din strânsoarea conştiinţei. „Aşa e! Atât am putut! Am greşit mult şi tu să nu faci ca mine!”