Stiri despre ideal

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Idealuri, interese, (dez)echilibre politice şi fuga elitelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Idealuri, interese, (dez)echilibre politice şi fuga elitelor

  Nu există politică fără idealuri. În acelaşi timp, nu există politică fără interese. Din capacitatea elitei unei ţări de a defini corect idealurile şi a armoniza interesele poate rezulta progresul. În lipsa acestui proces complicat de calibrare a năzuinţelor a milioane de cetăţeni, în acord cu interesele naţiunii pe care ei o formează, rezultă dezechilibrele politice.

 • Greutatea ideală la femei, în funcţie de înălţime
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greutatea ideală la femei, în funcţie de înălţime

  În general, femeile au tendinţa de a considera greutatea ideală la un nivel foarte mic, motiv pentru care recurg adesea la diete inutile. În schimb, bărbaţii consideră greutatea ideală una mai mare decât cea recomandată.

 • Chipul societăţii perfecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chipul societăţii perfecte

  Nu există absolut nicio societate/ţară în care toată lumea o "duce bine". Uneori justificat, alteori nu, nemulţumirea îi dă târcoale omului, mai ales că acest aspect ţine de un anumit relativism creat de latura subiectivă a individului.

 • Momentul ideal pentru a concepe un copil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momentul ideal pentru a concepe un copil

  Sexul pe timp de iarnă are mai mari şanse să producă indivizi slabi, care nu trebuie să-şi facă griji niciodată în legătură cu greutatea lor, potrivit unui nou studiu.

 • Inima arsă de gheaţă. Poveste de Sânziene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inima arsă de gheaţă. Poveste de Sânziene

  Era singurul zeu celibatar din Olimp. Un călător fără odihnă, curios de toate cele care sunt pe pământ şi în ceruri. Într-o noapte de început de vară s-a oprit lângă un foc. Pe un vârf de deal, se vedea de departe, părând că vrea să ajungă până la cer.

 • Îngerul cel de toate
zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îngerul cel de toate zilele

  Ne proiectăm asupra altora visele, cu îngeri şi cu demoni. Iar atunci când întâlnim un înger, îl revendicăm cu lăcomie. Ne facem culcuş din aripile sale, chiar dacă astfel îl împiedicăm să mai zboare. Ca să nu ne părăsească. Să nu mai bucure şi pe altcineva. Fidelitate. Sau egoism feroce. Un înger domestic, iată monstrul pe care îl creează frică noastră cea pământească.

 • Povestea profesorului de sport care s-a împrumutat la bancă pentru un ideal. „Vreau din nou Brăila pe harta voleiului românesc!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea profesorului de sport care s-a împrumutat la bancă pentru un ideal. „Vreau din nou Brăila pe harta voleiului românesc!”

  Pasiunea pentru sport se naşte din curiozitatea unui copil zglobiu care, la vârsta de 11-12 ani, inainte de Revoluţie, se furişează printre spectatori la un meci de volei al echipei Braiconf Brăila. Atmosfera dintr-o sală neîncăpătoare, fremătul tribunei, jocul spectaculos, neînţeles pe alocuri, dorinţa arzătoare de a vedea favoritele publicului în faţa adversarului pe tabela de marcaj îi marchează destinul.

 • Mitul copilului perfect: „În cultura românească am fost şi suntem învăţaţi să ne ascundem cât mai bine defectele“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitul copilului perfect: „În cultura românească am fost şi suntem învăţaţi să ne ascundem cât mai bine defectele“

  Societatea românească încurajează foarte mult „modelele perfecte” şi zona de creştere şi educare a copilului nu a ratat această tendinţă nocivă, în care este la modă să te lauzi cu copilul perfect care există doar în mintea părintelui, consideră psihologul Gaspar Gyorgy. Însă întrebarea la care părinţii trebuie să-şi răspundă este dacă îşi doresc un copil perfect sau un copil fericit.

 • Frumuseţe bolnavă. Cum erau torturate femeile care visau la o talie de viespe de corsetul cu oase de balenă sau fier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frumuseţe bolnavă. Cum erau torturate femeile care visau la o talie de viespe de corsetul cu oase de balenă sau fier

  Nimic nu mai contează pentru o femeie atunci când vorbim de frumuseţe. Chiar şi chinurile cele mai insuportabile devin o banalitate, dacă rezultatul final o umple de admiraţie. Ajuns la modă în secolul al XIX-lea, atunci când femeile aveau ca ideal talia de 40-50 de cm, corsetul a fost considerat, pe bună dreptate, un obiect de tortură.

 • Criza adolescenţei, între nevoia de a crede şi ameninţarea fanatismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza adolescenţei, între nevoia de a crede şi ameninţarea fanatismului

  Criza adolescenţei, între nevoia de a crede şi ameninţarea fanatismului: reflecţii pe tema conferinţei Juliei Kristeva la Bucureşti cu titlul “Credinţa unei umaniste”. Adolescenţa constituie o perioadă de tranziţie în viaţa individului uman. Este vârsta schimbării, a numeroaselor paradoxuri, a bulvesării corporale şi psihice. Adolescentul nu mai este copil, dar nu este nici adult.

 • Biroul ideal pentru sănătatea corpului şi a minţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biroul ideal pentru sănătatea corpului şi a minţii

  Ne petrecem cel puţin o treime din zi la birou şi dacă mediul de lucru nu este optim, n-ar trebui să ne mirăm că ne doare des capul şi spatele, că începem să avem alergii, că nu putem dormi, că suntem nefericiţi. Sunt câteva moduri simple de a-ţi îmbunătăţi simţitor cele minimum 8 ore pe zi petrecute la serviciu.

 • TEST Programul care îţi spune cât de frumos eşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TEST Programul care îţi spune cât de frumos eşti

  Frumuseţea este subiectivă, dar din punct de vedere ştiinţific lucrurile sunt exacte: simetria este cea care construieşte un aspect plăcut. Aceasta este ideea pe care se bazează programul computerizat botezat „Anaface“, care analizează pe baza unui algoritm proporţia dintre anumite puncte ale feţei unei persoane şi oferă un verdict, dar şi un punctaj pe o scală de la 1 la 10, celor care fac testul frumuseţii.

 • Miturile care distrug relaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miturile care distrug relaţii

  „Am să găsesc partenerul perfect, să devenim un tot împreună, să rămânem îndrăgostiţi pentru tot restul vieţii noastre şi să trăim fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Aşa sună ţelul multor femei care şi-au format o imagine idilică a dragostei din poeme, romane, filme de dragoste şi cântece. Un autor american s-a decis să punctul punctul pe i şi să explice cum aceste idealuri împiedică o relaţie să crească sănătos.

 • Presseurop… streseurop, losteurop, I love Europe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presseurop… streseurop, losteurop, I love Europe

  Am promis, cu mult timp în urmă, să scriu un articol, mare, detaliat, despre ce-a schimbat Presseurop în mine, în peisajul editorial european, în Europa, în general. A venit acest moment.

 • Femeia ideală. În mintea bărbatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeia ideală. În mintea bărbatului

  Pe vremuri se spunea că femeia ideală este frumoasă, deşteaptă şi devreme acasă. Se poate oare întocmi un portret-robot al femeii perfecte? Şi dacă aceasta ar exista, câţi bărbaţi s-ar însura cu ea?

 • Angajatul ideal poartă pantaloni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajatul ideal poartă pantaloni

  Luca Saracino, administrator delegat al "NorthgateArinso Italia", firmă de cercetare în domeniul resurselor umane, a făcut publice detalii referitoare la rezultatul unor studii.

Modifică Setările