Stiri despre icr stockholm

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Târgul de Carte de la Göteborg, în format digital
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgul de Carte de la Göteborg, în format digital

  Cel mai mare târg de carte din Scandinavia, „Bok&Bibliotek” de la Göteborg, are loc în perioada 24-27 septembrie. Ediţia din acest an este în format digital, oferită gratuit iubitorilor de carte din toată regiunea nordică, programele urmând să fie transmise prin live streaming pe canalele sociale şi pe pagina oficială a salonului de carte din Suedia.

 • Bogdan Popescu, directorul ICR Stockholm: „Atenţia acordată
 sectoarelor culturale şi creative, care traversează
un moment dificil, ar trebui să sporească“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogdan Popescu, directorul ICR Stockholm: „Atenţia acordată sectoarelor culturale şi creative, care traversează un moment dificil, ar trebui să sporească“

  Bogdan Popescu este director al Institutului Cultural Român de la Stockholm (din 2018), anterior fiind director al Centrului Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român (2013-2018) si cercetător în cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (din 1999).

 • Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene, marcată în Suedia. Expoziţia „Europa ‒ moştenirea umaniştilor“ este vernisată la Stockholm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene, marcată în Suedia. Expoziţia „Europa ‒ moştenirea umaniştilor“ este vernisată la Stockholm

  ICR Stockholm, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Suediei şi reţeaua EUNIC Stockholm, prezintă până pe 17 mai, la Casa Uniunii Europene din Stockholm (Europahuset), expoziţia „Europa ‒ moştenirea umaniştilor“. Proiectul reuneşte figuri reprezentative ale umanismului european şi este organizat în parteneriat cu Universitatea din Viena, Academia Austriacă de Ştiinţe şi Reprezentanţa Comisiei Europene la Stockholm.

 • Sistemul mondial din perspectiva unui sat românesc, dezbătut la ICR Stockholm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul mondial din perspectiva unui sat românesc, dezbătut la ICR Stockholm

  ICR Stockholm, în parteneriat cu Universitatea din Södertörn, organizează, pe 19 martie, de la ora 18.30, la sediul institutului, o discuţie între cercetătoarea Manuela Boatcă, profesoară de macro-sociologie la Universitatea Albert-Ludwigs din Freiburg şi Stefan Jonsson, profesor de studii de etnologie de la Universitatea din Linköping, pe tema: „Sistemul mondial din perspectiva unui sat românesc”

 • Regizoarea Adina Pintilie participă la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizoarea Adina Pintilie participă la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg

  Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg, sprijinit de ICR Stockholm, se va desfăşura anul acesta în perioada 25 ianuarie - 4 februarie. La ediţia din acest an, festivalul a selectat patru filme româneşti: "Touch me not" / "Nu mă atinge-mă", "Infinite fotball" / "Fotbal infinit", "Thou Shalt Not Kill" / "Să nu ucizi" şi "I Do Not Care if We Go Down in History as Barbarians" / "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari".

 • Comemorarea victimelor Holocaustului, la ICR Stockholm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comemorarea victimelor Holocaustului, la ICR Stockholm

  În contextul exercitării de către România a preşedinţiei IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance) şi pentru marcarea în Suedia a Zilei Internaţionale a Victimelor Holocaustului, Institutul Cultural Român de la Stockholm şi Ambasada României în Regatul Suediei organizează luni, pe 23 ianuarie 2017, de la ora 17.30, la sediul Institutului, o serie de evenimente dedicate acestor momente.

 • Lucian Boia va conferenţia la ICR Stockholm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Boia va conferenţia la ICR Stockholm

  Cu ocazia Zilelor Francofoniei, ICR Stockholm va organiza, pe 20 martie, la sediul său, conferinţa „România francofonă şi francofilă: scurtă abordare istorică“/ „La Roumanie francophone et francophile: bref aperçu historique“, care va fi susţinută de istoricul român Lucian Boia (70 de ani).

 • Închiderea ICR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Închiderea ICR

  Totul se petrece sub ochii noştri. Cu dl Andrei Marga la conducere, ICR-ul se îndreaptă către obştescul sfârşit. Se putea întâmpla altfel, dar – vorba aceea „românească” – merge şi aşa.

 • Andrei Pleşu conferenţiază la Stockholm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu conferenţiază la Stockholm

  Filosoful şi eseistul Andrei Pleşu va susţine o prelegere cu titlul "Toleranţa şi intolerabilul. Criza unui concept", pe 22 mai, la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm, arată un comunicat al instituției, citat de Mediafax.

 • Mircea Cărtărescu, în turneu suedez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu, în turneu suedez

  Scriitorul Mircea Cărtărescu vizitează Suedia în perioada 16-20 noiembrie, cu ocazia publicării în limba suedeză a Jurnalului său dintre anii 1994 şi 2003.

 • Ştiri pe scurt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştiri pe scurt

  La invitaţia Institutului Cultural Român din capitala Suediei, poeta Ileana Mălăncioiu (foto) participă în această seară, de la ora 18.30, la Salonul de Poezie găzduit de ICR Stockholm.

Modifică Setările