Stiri despre ibsen

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Complexul psihologic „Casa cu păpuşi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complexul psihologic „Casa cu păpuşi“

  Dacă mi s-ar cere să concentrez în doar câteva cuvinte ceea ce cred despre spectacolul cu piesa Nora a lui Ibsen, spectacol montat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca de foarte tânărul regizor Botond Nagy, aş spune mai întâi, fără nici cea mai mică ezitare, că este unul bun, cu care instituţia producătoare, regizorul, actorii şi toţi ceilalţi colaboratori au toate motivele să se mândrească.

 • Ibsen, mereu
actual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ibsen, mereu actual

  Cât de interesantă, dar şi derutantă, dacă nu cumva chiar contradictorie poate fi uneori viaţa teatrală româneascăI

 • Hedda Gabler Show
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hedda Gabler Show

  Ca un făcut, de fiecare dată când văd o nouă versiune scenică a piesei „Hedda Gabler“ mă întorc cu gândul la superba montare din anul 2012 a lui Andrei Şerban şi la “Scrisoarea” pe care marele regizor i-a adresat-o lui Henrik Ibsen.

 • Rosmersholm
a revenit pe o scenă din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rosmersholm a revenit pe o scenă din România

  Într-o cronică publicată la începutul toamnei, cronică în care dam seama despre un bun, dar, din păcate, efemer spectacol cu Strigoii, montat de Alexander Hausvater pe scena Teatrului Dramatic I. D. Sîrbu din Petroşani, făceam o observaţie referitoare la raritatea montărilor cu piesele lui Ibsen pe scenele din România.

 • O dezamăgire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O dezamăgire

  Fireşte, doar o întâmplare a făcut să văd spectacolul cu Un duşman al poporului, montat la Teatrul Naţional din Iaşi de regizorul Claudiu Goga, la aproximativ o lună după ce am văzut la Petroşani montarea cu Strigoii. Întâmplarea are semnificaţia ei, chiar dacă pentru spectacolul ieşean regizorul nu a recurs la textul propriu-zis al lui Ibsen, ci la o rescriere datorată lui Arthur Miller.

 • „Nora“ care ucide. Cum l-am cunoscut pe Thomas Ostermeier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nora“ care ucide. Cum l-am cunoscut pe Thomas Ostermeier

  Când spun Thomas Ostermeier, spun "Nora". Nu pot uita acel spectacol, pe care l-am văzut în 2007.  Atunci m-am întâlnit prima dată, într-un Festival Naţional de Teatru, cu spectacolele regizorului german, pe care l-am revăzut, zilele trecute, la Sibiu, în Festivalul de Teatru.