stiri despre hugo chavez

Suntem în mijlocul unui conflict, deloc obişnuit. Mortal şi nemilos, cu un rezultat care deocamdată este totalmente incert, a transformat o gravă problemă sanitară dominată de multe incertitudini medicale, într-o confruntare de interese politice care virusează relaţiile dintre statele membre UE şi NATO şi, mai departe, pune în primejdie structura relaţiilor prezente şi ameninţă să schimbe fundamental alianţele viitoare.

acum 18 ore · comentarii (32)

Un lucru mai degrabă rar, Opera a ajuns pe prima pagină a presei şi în Breaking news toată săptămâna. Nu printr-un spectacol remarcabil, ci prin „acţiunea în forţă” a „oamenilor legii” de la DIICOT, care au percheziţionat Opera Naţională Iaşi şi două duzini de locuinţe, reţinând-o pe Dna Beatrice Rancea pentru audieri într-un dosar penal în care este acuzată de delapidare.

acum 2 zile · comentarii (4)

Eu şi toţi recrutorii şi angajatorii cu care vorbesc, primim din ce în ce mai multe mesaje de la candidaţi în care ni se scrie explicit că ei sunt altfel, sunt diferiţi, că gândesc şi acţionează out of the box, tot felul de lucruri din acestea. Îi cred, chiar mă bucur pentru ei că se simt bine în această postură, însă cel mai adesea asta face doar să-i îndepărteze de joburile pentru care facem noi recrutări.

acum 3 zile · comentarii (7)

Deşi foarte tânăr, Florin Caracala este nu doar regizor ci şi profesor de teatru nu la una ci la douî universităţi, la Iaşi şi la Craiova. Teatrul Naţional din Iaşi a deschis anul 2021 invitând publicul  în sală, cu porţile deschise, la premiera „Libertate la Bremen” pusă în scenă de Florin Caracala.

acum 3 zile · comentarii (1)

De ziua Naţională Brâncuşi, la 145 de ani de la naşterea marelui sculptor, manifestărilor aniversare târgujiene şi bucureştene li s-a adăugat, cu darul de a rămâne în memoria noastră, o carte de suflet, tipărită de editura Hoffman, în Colecţia Cărţilor esenţiale, carte cu titlul semnificativ ”Recurs la Brâncuşi”.

acum 3 zile · comentarii (0)

Un mare avantaj pe care îl avem în aceste zile este faptul că putem păstra legătura între noi şi partenerii noştri internaţionali prin comunicarea cu ajutorul tehnologiei. Conform unui articol din Forbes, se pare că tot mai multe echipe se formează online cu oameni din diferite părţi ale lumii, iar angajările internaţionale aduc un suflu nou oricărei echipe.

acum 3 zile · comentarii (7)

Nu poţi lua măsuri numai împotriva unora, lăsându-i pe ceilalţi să zburde în funcţii şi sporuri, în decoraţii şi demnităţi. Sunt foşti turnători la securitate sau foşti ofiţeri făcuţi "cetăţeni de onoare", indemnizaţi meritoriu, promovaţi şi livraţi societăţii ca modele, retribuiţi, sub un statut sau altul, "special", din buzunarul public,

acum 3 zile · comentarii (3)

Elevii care se pregătesc pentru susţinerea examenului de Bacalaureat anul aceasta au o nouă direcţie de sprijin de la Digital Nation. GATA DE BAC este platforma de meditaţii online unde elevii de clasa a 12-a se pot pregăti într-un mod antrenant pentru examen, alături de profesori de specialitate.

acum 4 zile · comentarii (0)

De 30 de ani, la nivel decizional se promite reformarea poliţiei şi a instituţiilor de ordine şi linişte publică! Atât! Fiecare guvernare a minţit că va reforma Poliţia Română astfel încât aceasta să-şi poată îndeplini atribuţiile conform legilor. Lucrurile au mers însă, invers şi în locul reformării şi profesionalizării, instituţia poliţienească  s-a degradat continuu, ba chiar a ajuns un instrument de folosinţă politică!

acum 4 zile · comentarii (5)

Pandemia şi aprobarea bugetului de stat pe 2021 au relansat discuţia asupra numărului bugetarilor de la noi, asupra salariilor lor, asupra standardelor cu care ar trebui evaluată activitatea acestora. Se fac comparaţii cu alte state europene, fără a pune în ecuaţie şi alte date esenţiale: PIB-ul/locuitor, calitatea infrastructurii, gradul de colectare la buget.

acum 4 zile · comentarii (39)

Expunerea de motive a legii prin care, printre altele, Comisia Iordache a înfiinţat Secţia Specială are fix 13 (treisprezece) rânduri. Expunerea de motive prin care ministrul Justiţiei, Stelian Ion, propune desfiinţarea Secţiei Speciale are 13 (treisprezece) pagini. Efortul justificativ al ministrului s-ar putea să fie însă în zadar, pentru că e foarte posibil ca victoria să fie adjudecată de părintele ordonanţei (cum altfel?) 13.

acum 4 zile · comentarii (41)
Modifică Setările