Stiri despre hormoni

  139 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tulburări sexuale cauzate de tiroidă. Cum îţi pot afecta viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulburări sexuale cauzate de tiroidă. Cum îţi pot afecta viaţa

  Dacă suferi de o afecţiune a tiroidei, este posibil să ai probleme şi cu viaţa sexuală. Această glandă, prin intermediul hormonilor pe care îi produce, are multiple roluri în organism, şi se poate afla în spatele unor tulburări sexuale.

 • De ce renunţă tot mai multe femei la menstruaţie. „Pare una dintre marile erori de design ale lui Dumnezeu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce renunţă tot mai multe femei la menstruaţie. „Pare una dintre marile erori de design ale lui Dumnezeu“

  Conform unor studii recente, ciclul menstrual nu are un beneficiu asupra sănătăţii, din ce în ce mai multe femei alegând să folosească anticoncepţionale pentru a-l opri. Recent, în Marea Britanie, a fost înregistrată a scădere a vânzărilor la tampoane care a fost corelată cu folosirea din ce în ce mai largă a metodelor contraceptive care să oprească sau uşureze ciclul menstrual, scrie The Guadian.

 • Adevărul Live: Cele mai eficiente măsuri dacă ai tiroidită autoimună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Cele mai eficiente măsuri dacă ai tiroidită autoimună

  Un diagnostic tot mai frecvent primit mai ales de femeile tinere, tiroidita autoimună poate da peste cap întreg organismul dacă nu este monitorizată şi ţinută sub control. Ne spun care sunt cele mai importante lucruri de ştiut despre tiroidită prof. dr. Diana-Loreta Păun, medic primar endocrinolog, Rozalina Lăpădatu, preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, şi Gabriela Niculae, pacientă cu tiroidită autoimună.

 • Cei cinci hormoni care aduc fericirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei cinci hormoni care aduc fericirea

  Ne petrecem mult timp întrebându-ne dacă suntem sau nu fericiţi şi suntem într-o continuă căutare. Din punct de vedere ştiinţific, creierul uman joacă rolul unui mic laborator care secretă subtanţe şi realizează procese chimice care ne induc anumite stări precum buna dispoziţie, entuziasmul, plăcerea.

 • Cum îmbătrâneşte aparatul reproducător? Aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îmbătrâneşte aparatul reproducător? Aflăm la Adevărul Live

  Numărul, dar mai ales calitatea ovocitelor şi ale spermatozoizilor încep să scadă de la o anumită vârstă. Despre rezerva ovariană, menopauza precoce, precum şi despre modificările aparatului reproducător masculin odată cu înaintarea în vârstă discutăm la Adevărul Live de la ora 14.00 cu dr. Erna Stoian, specialistă în infertilitatea cuplului.

 • Gastroenterolog: „Multe
persoane au o masă, maximum două, pe zi“. Ce alimente păstrează sănătatea tubului digestiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gastroenterolog: „Multe persoane au o masă, maximum două, pe zi“. Ce alimente păstrează sănătatea tubului digestiv

  Pentru cei mai mulţi dintre noi, ultimele decenii s-au caracterizat printr-un stil de viaţă extrem de intens, munca şi obligaţiile familiale nemailăsând loc pentru respectarea meselor zilei sau pentru activitatea fizică. Medicul primar gastroenterolog Elena Ciupercă dă detalii despre ce se întâmplă cu mâncarea în tractul digestiv şi explică de ce este important ce şi când mâncăm.

 • Legătura dintre hormoni şi sănătatea muşchilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legătura dintre hormoni şi sănătatea muşchilor

  Sistemul endocrin este în strânsă legătură cu numeroase funcţii ale organismului. Hormonii sunt substanţe secretate de glandele endocrine ce joacă un rol esenţial în dezvoltarea normală şi în menţinerea oraganismului în stare funcţională.

 • Alimente care conţin o cantitate mare de estrogen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care conţin o cantitate mare de estrogen

  Estrogenul este hormonul feminin responsabil pentru buna funcţionare a sistemului reproducător, însă joacă un rol important şi în starea de dispoziţie a fiecăreia. Când nivelul de estrogen este scăzut sau există fluctuaţii, metabolismul corpului este dat peste cap. Încep să fie prezente transpiraţia excesivă, schimbările de dispoziţie, creşterea în greutate, oboseala, dureri frecvente de cap, scăderea libidoului şi lista poate continua.

 • Alimente care ajută
funcţionarea tiroidei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care ajută funcţionarea tiroidei

  Glanda tiroidă controlează toate procesele metabolice din organism, astfel că, de buna ei funcţionare, depinde starea noastră de sănătate.

 • Modificări menstruale care nu trebuie ignorate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modificări menstruale care nu trebuie ignorate

  Menstruaţia neregulată este o preocupare comună pentru femeile de toate vârstele. Chiar dacă modificările nu sunt, de obicei, un semn de probleme grave de sănătate, ele pot să semnaleze dezechilibre hormonale, deficienţe nutriţionale sau alte afecţiuni minore care necesită atenţie.

 • Carenţe de vitamine care duc la anxietate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carenţe de vitamine care duc la anxietate

  S-a demonstrat că există o legătură între anxietate şi deficienţele de vitamine şi de minerale. Ştim că anxietatea este o tulburare psihică ce e cauzată de suprasolicitarea creierului şi de stres, care duce în final la pierderea interesului pentru activităţile de zi cu zi.

 • 7 beneficii ale consumului de ciocolată neagră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 beneficii ale consumului de ciocolată neagră

  Ciocolata neagră se află pe primul loc pe lista celor mai sănătoase alimente. Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, ciocolata neagră cu 70 şi 80% cacao, consumată în cantităţi moderate, previne bolile cardiovasculare, diabetul,  colesterolul mărit şi are multe alte efecte pozitive asupra sănătăţii generale.

 • Cum poţi regla funcţiile glandei tiroide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi regla funcţiile glandei tiroide

  Glanda tiroidă este vitală pentru sănătatea organismului, dereglările sale fiind cauza multor afecţiuni.Pentru a o putea ajuta să funcţioneze mai bine este nevoie doar de câteva schimbări în dieta ta zilnică.

 • 10 semne că ai hipotiroidie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 semne că ai hipotiroidie

  Simptomele hipotiroidiei pot trece neobservate luni, chiar şi ani de la instalarea acestei insuficienţe hormonale. Asta, pentru că pot fi uşor confundate cu semnele aferente stilului de viaţă modern, adesea stresant şi sedentar.

Modifică Setările