Stiri despre horia suru

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alteritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alteritate

  De câţiva ani buni, în structura Festivalului Internaţional de Teatru care se desfăşoară în fiecare primăvară la Bacău, în principal în organizarea Teatrului Municipal Bacovia din localitate (Festivalul şi-a tot schimbat numele, de la Gala „Star“ a redevenit „Gala Naţională a Recitalurilor Dramatice Valentin Silvestru“, iar la cele mai recente două ediţii a fost numit „Bacău Fest Monodrame“), a apărut şi un concurs de literatură dramatică.

 • Un spectacol
de abia schiţat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol de abia schiţat

  Jean Giraudoux se dovedea extrem de sigur atunci când, în 1929, afirma că propune  o a treizecişiopta versiune scenică a unuia dintre cele mai celebre mituri ale Antichităţii. În schimb, maghiaro-austriacul Ödōn von Horvath era considerabil mai prudent atunci când, în 1936, revenea la donjuanismul lui Tirso de Molina, ajuns la o culme a celebrităţii graţie penei lui Molière şi scria “Don Juan se întoarce de la război”.

 • Prin festivaluri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prin festivaluri

  Suntem în plin anotimp al festivalurilor de teatru. Şi cu toate că ele reprezintă înainte -sau măcar aşa ar trebui să fie - sărbători ale comunităţilor care le finanţează - astfel de manifestări de cultură teatrală sunt şi pentru critic prilej de completare a unor lacune. Adesea, chiar motive de bucurie.

 • „Cockoşii“ se arată, luni, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cockoşii“ se arată, luni, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti

  Luni, 13 iunie 2016, de la ora 20.00, va avea loc la Teatrul Naţional din Bucureşti (Sala Mică) o reprezentaţie a spectacolului Cockoşi, de Mike Bartlett, în regia lui Horia Suru. Montat în premieră naţională în 2014 la Teatrul Act, spectacolul spune povestea unei relaţii de lungă durată şi eşecul despărţirii unui cuplu disfuncţional.

 • Regizorul Horia Suru, despre teatrul în era digitală VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Horia Suru, despre teatrul în era digitală VIDEO

  Horia Suru, unul dintre cei mai prolifici şi mai apreciaţi regizori de teatru ai tinerei generaţii, este adeptul adoptării noilor tehnologii în montările sale, fie că vorbim de proiecţii video sau de alte efecte speciale. Despre teatrul în era digitală, Horia Suru va povesti în studioul Adevărul Live, de la ora 13.00.

 • „Şi magia s-a petrecut...“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Şi magia s-a petrecut...“

  Pe 20 februarie 2016, la Teatrul Municipal Baia Mare, a avut loc premiera spectacolului Columbinus de Stephan Karam şi PJ Paparelli, regia Horia Suru. Un lucru inedit la această producţie este prezenţa în distribuţie a patru actori debutanţi (Ciprian Valea, Eduard Trifa, Carina Wagner şi Denisa Blag) studenţi în anul trei la clasa Ionuţ Caras şi  Mara Opriş.

 • Regizorul Horia Suru: „Dacă mă doare ceva, felul în care mă exprim este teatrul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Horia Suru: „Dacă mă doare ceva, felul în care mă exprim este teatrul“

  A făcut sport de performanţă, apoi actorie şi acum este regizor. Horia Suru este preocupat de tot ceea ce este actual şi priveşte direct societatea modernă. Absolvent de actorie, la clasa cunoscutului profesor Miklos Bacs, a fost unul dintre actorii apreciaţi ai Teatrului Tineretului din Piatra Nemţ (unde a activat timp de patru ani)

 • Când
Cehov se mută în America
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când Cehov se mută în America

  Un Cehov à l’americaine, spectacolul „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” de Christopher Durang în regia lui Horia Suru va avea premiera sâmbătă, 4 aprilie, la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic. Proiectul deschide seria de cinci texte montate în premieră naţională la Teatrul Foarte Mic.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "LSD Theatre Show nu este teatru. Este spectacol"

  Pe 22 noiembrie, se va juca la Cafe Godot, spectacolul "LSD Theater Show", de Christopher Durang, câştigător al Premiului Tony în 2013. Regia spectacolului, în care joacă actorii Isabela Neamţu şi Matei Chioariu, este semnată de Horia Suru. Scenografia poartă semnătura lui Marian Vasii.

Modifică Setările