Stiri despre horia mihail

  59 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Horia Mihail: „Următorii câţiva ani vor fi extrem de prolifici pentru majoritatea artiştilor şi cred că până la urmă ne va fi bine, ne va fi un altfel de bine”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horia Mihail: „Următorii câţiva ani vor fi extrem de prolifici pentru majoritatea artiştilor şi cred că până la urmă ne va fi bine, ne va fi un altfel de bine”

  Pianistul Horia Mihail, unul din cei mai apreciaţi muzicieni români ai generaţiei sale, are o prolifică activitate solistică, în calitatea sa de solist concertist al Orchestrelor Radio România susţine numeroase concerte pe scena Sălii Radio din Bucureşti, colaborează cu formaţii muzicale din ţară, fiind totodată solist al Filarmonicii din Braşov.

 • Aniversarea Radio România, marcată cu fast la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aniversarea Radio România, marcată cu fast la Sala Radio

  Pe 1 noiembrie, RADIO ROMÂNIA împlineşte 91 de ani de când intră în casele ascultătorilor din ţară şi din străinătate. Aniversarea difuzării (în 1928) a primei emisiuni a serviciului public de radio este marcată, ca în fiecare an, şi de un concert-eveniment prezentat de Orchestra Naţională Radio, înfiinţată de dirijorul Mihail Jora în acelaşi an al inaugurării instituţiei.

 • Duelul viorilor, patru seri cu săli pline la Alba Iulia, Oradea, Cluj şi Bistriţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duelul viorilor, patru seri cu săli pline la Alba Iulia, Oradea, Cluj şi Bistriţa

  Turneul Duelul viorilor - „colecţia de primăvară” 2019, a ajuns la final, după ce a entuziasmat spectatorii din Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca şi Bistriţa. Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail au încheiat cu succes cea de-a noua ediţie a turneului, desfăşurată între 31 martie şi 3 aprilie.

 • Street Art Muzical aduce muzica în parcurile bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Street Art Muzical aduce muzica în parcurile bucureştene

  Pe 10 şi 11 iunie, în foişoarele din parcurile Bazilescu, Herăstrău şi Cişimigiu, va avea loc proiectul de muzică clasică Street Art Festival. Două recitaluri vor avea loc pe 10 iunie: în parcul Bazilescu, de la ora 11.00, iar în Herăstrău, de la ora 17.00. Recitalul din parcul Cişmigiu va avea loc pe 11 iunie şi va începe de la ora 17.00.

 • „Duelul Viorilor“, o defilare muzicală de succes în Statele Unite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Duelul Viorilor“, o defilare muzicală de succes în Statele Unite

  “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri”, un proiect Radio România, s-a auzit cu prilejul Zilei Naţionale a României în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, pe 2 decembrie şi la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, pe 5 decembrie.

 • Duelul Viorilor ajunge la Carnegie Hall şi
 la Kennedy Center for the Performing Arts, cu prilejul Zilei Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duelul Viorilor ajunge la Carnegie Hall şi la Kennedy Center for the Performing Arts, cu prilejul Zilei Naţionale

  După şase ediţii de mare succes pe scenele din România şi Europa, Turneul “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri” (un proiect Radio România) va fi prezentat în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, în 2 decembrie, de la ora 20:00, şi la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, în 5 decembrie, de la ora 18:00.

 • Maestrul Horia Mihail a ales pianul de concert pentru Filarmonica Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maestrul Horia Mihail a ales pianul de concert pentru Filarmonica Braşov

  Maestrul Horia Mihail, pianistul Filarmonicii Braşov, a ales instrumentul care va aduce în mod categoric un plus de calitate spectacolelor de la Braşov.  Marţi, la Hamburg, drapelul Romaniei a fost arborat la celebra fabrică „Steinway & Sons”, producătorul acestui minunat instrument care va ajunge la Braşov în perioada imediat următoare.

 • Peste 1000 de spectatori au privit Duelul Vioriilor la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 1000 de spectatori au privit Duelul Vioriilor la Sala Radio

  Turneul Internaţional „Duelul Viorilor” continuă în ţară cu concerte de succes. După un concert spectaculos la Bucureşti urmează concertele din Deva, Turda şi Alba Iulia. Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru şi Horia Mihail vor cânta şi la New York.

 • „Duelul
viorilor” ajunge şi la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Duelul viorilor” ajunge şi la Chişinău

  Imediat după sfârşitul Festivalului „George Enescu”, evenimentul muzical al toamnei care a oferit melomanilor prilejul de a asista la o paradă a marilor orchestre şi marilor solişti ai lumii, pe 22 septembrie, începe un alt eveniment important Turneul Internaţional „Duelul viorilor”, care se va desfăşura între 22 septembrie şi 4 octombrie şi va ajunge şi la Chişinău.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Duelul viorilor" intră în runda a doua

  După o primă rundă de succes a celei de-a patra ediţii a Turneului Naţional ”Delul Viorilor”, Liviu Prunaru (Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (Guarneri) şi pianistul Horia Mihail încep o a doua rundă, care îi va duce în mai multe oraşe din ţară, în perioada 10-19 decembrie 2014.

 • Din nou la drum:  Turneul Pianul Călător
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din nou la drum:  Turneul Pianul Călător

  În dimineaṭa zilei de 18 martie mă pregăteam să încep încă o zi încărcată, când aud la radio ṣtirea că Rusia a anexat Crimeea. O veste care, dacă nu îṭi dă fiori pe ṣira spinării, te pune totuṣi serios pe gânduri, fiindcă se întâmplă în pragul casei tale. Jocurile bipolarităṭii, în care acum Ucraina este miza, nu s-au încheiat în această regiune, în care noi trebuie să ne ducem liniṣtiṭi (?) viaṭa.

 • VIDEO Sunetul viorii lui Enescu în satul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Sunetul viorii lui Enescu în satul românesc

  „Vioara lui Enescu la sate” este cel mai nou dintre proiectele generate în ultimii ani de Radio România Cultural şi asociaţia culturală Accendo. A împlinit de-abia un an şi în această toamnă a ajuns la o a doua ediţie, în care trece prin 6 localităţi rurale şi 3 oraşe din România.

 • FOTO Vioara lui George Enescu se ascultă la sate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Vioara lui George Enescu se ascultă la sate

  Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail au pornit turneul „Vioara lui George Enescu“ în oraşele şi localităţile rurale din judeţele Suceava, Vaslui, Sibiu şi, în final, la Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Pe 22 septembrie a avut loc primul concert al turneului, în comuna George Enescu din judeţul Botoşani, locul unde s-a născut compozitorul.

 • Turneu versus Festival?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turneu versus Festival?

  Se ṣtie că, atunci când te bucuri de prea mult din orice, după un timp nu-i mai simṭi savoarea.  Lucrul pare să fie adevărat, de la porṭia de miere, până la dragoste. Avem nevoie, în orice placere, de contraste sau măcar de mici contrarietăṭi.

 • Duelul viorilor debutează la
Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duelul viorilor debutează la Braşov

  Luni, 23 septembrie 2013, la ora 20.30, la Complexul Militar,  violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, arbitraţi de pianistul Horia Mihail vă invită la concert.

 • VIDEO George Enescu şi vioara lui – ecouri lusitane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO George Enescu şi vioara lui – ecouri lusitane

  Probabil pentru că suntem balcanici, nu ne este propriu efortul concentrat şi mai ales concertat asupra unui proiect în totalitatea datelor sale. De aceea, mai ales în cadrul unui eveniment de anvergura Festivalului Internaţional „George Enescu”, lucrurile se realizează cu dificultate, mai ales în condiţiile „crizei” generale.

Modifică Setările