Stiri despre homer

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce sărbătorim, de fapt, de Halloween?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce sărbătorim, de fapt, de Halloween?

  Acum vreo zece ani se discuta dacă e cazul să acceptăm sau nu o sărbătoare de import ca Halloweenul. Acum vreo cinci ani Halloweenul ajunsese să ţină trei zile – iar în şcolile private ţinea câte o săptămână.

 • FRAGMENT „Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii şi personajele lor”, de Ioana Pârvulescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii şi personajele lor”, de Ioana Pârvulescu

  Marţi, de la ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc lansarea volumului „Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii şi personajele lor”, de Ioana Pârvulescu, cu desene de Mihail Coşuleţu. La eveniment vor vorbi, alături de Ioana Pârvulescu, criticul literar Tania Radu şi jurnalistul Sever Voinescu, redactor-şef al revistei Dilema Veche. „Adevărul” prezintă, în premieră, un fragment din „Dialoguri secrete”.

 • Cea mai timpurie consemnare din „Odiseea“, descoperită în sudul Greciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai timpurie consemnare din „Odiseea“, descoperită în sudul Greciei

  O echipă de arheologi a descoperit o placă antică pe care sunt inscripţionate 13 versuri din Odiseea lui Homer, pe locul oraşului antic Olympia, din sudul Greciei. Aceasta ar fi cea mai timpurie consemnare a poemului epic, a declarat ministrul grec al culturii, scrie The Guardian.

 • Astăzi, Homer deschide noua colecție „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astăzi, Homer deschide noua colecție „Adevărul“

  „Adevărul" lansează o serie nouă de cărţi pentru copii, care îi vor ajuta să cunoască eroii celor mai frumoase legende ale umanității. Prima operă, „Iliada", poate fi găsită în toate chioşcurile din ţară începând de mâine, la preţul de 39 de lei numai împreună cu ziarul „Adevărul".

 • „Miturile şi Legendele Lumii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Miturile şi Legendele Lumii“

  MARŢI, 18 IANUARIE Adevărul Holding lansează o nouă colecţie de carte, dedicată copiilor care vor să-i cunoască pe eroii din cele mai frumoase legende ale umanităţii. „Iliada“, după Homer, va deschide colecţia „Miturile şi Legendele Lumii“. Cartea se va distribui împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei.

Modifică Setările