Stiri despre hipertensiune

  194 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce riscuri implică oscilaţiile de tensiune arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce riscuri implică oscilaţiile de tensiune arterială

  Tensiunea arterială nu este constantă pe parcursul zilei. Totuşi, salturile hipertensive frecvente pot să anunţe hipertensiunea arterială. Află în ce condiţii se poate vorbi de o tensiune oscilantă. 

 • Hipertensiunea, riscantă în sarcină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipertensiunea, riscantă în sarcină

   Gravidele care prezintă valori mari ale tensiunii arteriale pot naşte înainte de termen sau pot chiar pierde copilul. Hipertensiunea gestaţională duce la scăderea fluxului de sânge către placentă. Printre analizele de rutină în sarcină este bine să se facă şi cele de coagulare a sângelui.

 • Hipertensiunea, tratată cu o combinaţie de pastile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipertensiunea, tratată cu o combinaţie de pastile

  O echipă de oameni de ştiinţă britanici de la Universităţile Cambridge, Dundee şi Glasgow au revoluţionat tratamentul hipertensiunii arteriale. Persoanelor care suferă de creşteri ale tensiunii arteriale ar trebui să li se administreze încă de la începutul tratamentului două medicamente în combinaţie.

 • De ce apare hipertensiunea pulmonară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apare hipertensiunea pulmonară

  Afectează cu precădere persoanele tinere, cu vârste între 25 şi 45 de ani, mai ales femeile. Poate fi cauzată de anumite defecte congenitale ale vaselor de sânge sau ale inimii, dar, cel mai frecvent, apare secundar bolii pulmonare obstructive cronice.

 • De ce ne ţiuie urechile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ne ţiuie urechile

  Tinitusul poate apărea în urma expunerii la zgomote puternice, dar şi ca manifestare a unor afecţiuni severe. Timp îndelungat, ţiuitul urechilor poate duce la insomnii, la dificultăţi de concentrare şi chiar la afecţiuni psihice, avertizează specialiştii.

 • Cum se tratează cancerul de prostată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se tratează cancerul de prostată

  Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele ­tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.Găseşti răspunsul la întrebările tale şi pe www.adevarul.ro,la secţiunea «Sănătate»

 • Hipertensiunea atacă tăcut rinichii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipertensiunea atacă tăcut rinichii

  Persoanele cu hipertensiune nedepistată sau incorect tratată riscă să dezvolte afecţiuni ale rinichilor şi chiar insuficienţă renală. Două teste simple, creatinina serică şi microalbuminuria, pot spune din timp dacă funcţia rinichiului se află în parametri normali.

 • Cum știi dacă ai hipertensiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum știi dacă ai hipertensiune

  Durerile de cap, oboseala şi pocniturile în urechi pot fi cauzate de creşterile tensiunii arteriale. Peste 40 la sută din români suferă de hipertensiune arterială, potrivit statisticilor. Depistarea ei precoce permite luarea unor măsuri care o pot ţine sub control.

 • Hipertensiunea poate fi tratată şi chirurgical
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipertensiunea poate fi tratată şi chirurgical

  Riscurile de infarct miocardic şi de accident vascular cerebral la care sunt expuse 25 la sută din persoanele care suferă de hipertensiune pot fi înlăturate printr-o operaţie simplă, lipsită de efecte secundare.

 • Hipertensiunea, vindecată chirurgical
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipertensiunea, vindecată chirurgical

  În urmă cu câteva săptămâni, medicii francezi au aplicat un procedeu nou în tratarea hipertensiunii arteriale, o afecţiune de care suferă milioane de oameni.

Modifică Setările