Stiri despre hipertensiune

  194 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Factori care predispun la ateroscleroză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Factori care predispun la ateroscleroză

  Mulţi dintre factorii care duc la apariţia aterosclerozei pot fi modificaţi, de aceea, este bine să ştii ce ar trebui să schimbi în stilul de viaţă.

 • Nucile reduc tensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nucile reduc tensiunea arterială

  Delicioase şi foarte sănătoase, nucile sunt alimente de toamnă care n-ar trebui să ne lipsească din alimentaţia zilnică.

 • Salata care-ţi curăţă arterele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salata care-ţi curăţă arterele

  Hipertensiunea arterială e o boală insidioasă. Practic, sângele trebuie să treacă prin nişte artere care, între timp, din cauza modului nesănătos de viaţă, s-au strâmtat.

 • Ce contraindicaţii are zeama de varză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce contraindicaţii are zeama de varză

  Unul dintre cele mai bune remedii pentru mahmureală, zeama de varză poate fi considerată medicament doar în cazul în care nu te confrunţi cu una din afecţiunile descrise în cele ce urmează.

 • Plante medicinale care scad hipertensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante medicinale care scad hipertensiunea arterială

  Tensiunea arterială ridicată, cunoscută sub numele de hipertensiune arterială, este una dintre cele mai grave tulburări cardiovasculare din lume, punând în pericol viaţa a milioane de oameni. Apare când arterele se îngustează sau sunt obstrucţionate, ceea ce face ca presiunea arterială să crească considerabil şi să suprasolicite inima.

 • 5 obiceiuri care-ţi afectează sănătatea inimii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 obiceiuri care-ţi afectează sănătatea inimii

  Buna funcţionare a inimii depinde de stilul tău de viaţă, iar de aceasta ţine menţinerea sănătăţii întregului corp. Uite la ce să fii atent pentru a nu ajunge la cardiolog!

 • Cartofii dulci previn constipaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartofii dulci previn constipaţia

  Delicioşi şi bogaţi în betacaroten, cartofii dulci sunt indicaţi a fi consumaţi cât mai des mai ales pe perioada toamnei când organismul are nevoie de un aport mai mare de vitamina C.

 • Ce te predispune la hipertensiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce te predispune la hipertensiune

  E posibil să suferi de hipertensiune fără să ştii, de aceea este important să cunoşti factorii de risc ai acestei afecţiuni şi să afli care sunt aceia care se aplică în cazul tău.

 • Stresul cronic pune
creierul în pericol. Care este riscul de AVC şi cum trebuie făcută recuperarea neurologică a pacientului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stresul cronic pune creierul în pericol. Care este riscul de AVC şi cum trebuie făcută recuperarea neurologică a pacientului

  RISC Presiunile vieţii moderne, dar şi alimentaţia haotică, lipsa exerciţiilor fizice, somnul insuficient şi obişnuinţa de a nu avea grijă de sănătatea noastră ne-au poziţionat în topul ţărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente vasculare cerebrale (AVC). În plus, din România lipsesc atât politicile de prevenţie, cât şi centrele de recuperare neurologică a pacienţilor care au suferit un AVC.

 • „Mie nu mi se poate întâmpla curând”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mie nu mi se poate întâmpla curând”

  Hipertensiunea ucide mii de români anual, palpitaţiile au ajuns în vocabularul frecvent al persoanelor de până în 40-50 de ani, iar noi continuăm să credem în mod eronat că sănătatea inimii trebuie să te preocupe abia după 60 de ani, ceea ce ne face să trăim într-o greşeală. Dovadă stau nenumărate cazuri de deces subit prin infarct miocardic la vârste de 35-40 de ani, ale unor persoane cunoscute în spaţiul public şi mediatizate în ultimii ani.

 • Plante care scad tensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care scad tensiunea arterială

  Hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută este o boală frecvent întâlnită, care nu afectează neapărat doar persoanele mai în vârsta, cum am fi poate tentaţi să credem. Din fericire, natura ne-a oferit câteva plante care vin în ajutorul celor care se confruntă cu această problemă.

 • Cum măsori corect tensiunea arterială acasă. Medic: „Există o procedură recomandată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum măsori corect tensiunea arterială acasă. Medic: „Există o procedură recomandată“

  Pacienţii deja diagnosticaţi cu boli cardiovasculare ar trebui, îi sfătuiesc medicii, să-şi poată măsura tensiunea arterială şi între vizitele la specialist. Oricât de performant ar fi, însă, aparatul, sunt câteva reguli de care trebuie să se ţină seama, astfel încât valorile să fie oglinda stării de sănătate de la acel moment.

 • Cum să tratezi anemia cu sfeclă roşie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să tratezi anemia cu sfeclă roşie

  Pentru că are gust dulce şi calităţi vitaminizante, sfecla roşie este des recomandată în curele care combat anemia. Această rădăcinoasă furnizează energie şi revitalizează organismul, iar efectele pozitive pentru sănătate nu se opresc aici.

 • Cum recunoşti fibrilaţia atrială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti fibrilaţia atrială

  Prezentă în special la vârstnici, fibralaţia atrială este o problemă de sănătate, care, lăsată netrată, creşte de 5 ori riscul de accident vascular celebral.

 • Tratamente naturiste pentru normalizarea tensiunii arteriale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste pentru normalizarea tensiunii arteriale

  Atunci când ai tensiune mai mică decât 90/60 se instalează hipotensiunea arterială. Îţi dă simptome precum stare de leşin, vedere înceţoştă, dureri de cap, ameţeli, slăbiciune. Reemediile naturale îţi sunt de ajutor.

 • Măsurarea tensiunii, necesară începând din tinereţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măsurarea tensiunii, necesară începând din tinereţe

  Considerată greşit o problemă (doar) a vârstnicilor, hipertensiunea trebuie prevenită din tinereţe. Dacă ai în familie (părinţi, bunici) cu hipertensiune, este bine să îţi monitorizezei tensiunea arterială încă de la 18 ani.

 • Ceaiul roşu protejează inima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul roşu protejează inima

  Rooibos, cunoscut la noi sub denumirea de ceai roşu african, este un extras natural, fără cofeină, bogat în antioxidanţi, cu numeroase virtuţi medicinale. Licoarea cu gust dulce-acrişor are efecte antibacteriene, antiinflamatoare, anticancerigene şi antispasmodice.

 • Cum să previi accidentul vascular cerebral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să previi accidentul vascular cerebral

  Boală cu implicaţii grave, accidentul vascular cerebral nu este numai o afecţiune specifică bătrânilor, din ce în ce mai mulţi tineri căzându-i victime. Nu uita că atacul cerebral este o urgenţă medicală, care trebuie tratată ca atare.

 • Cu vâsc scapi de bolile de sezon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu vâsc scapi de bolile de sezon

  Îţi decorează casa în timpul Sărbătorilor de iarnă, dar poate fi util şi pentru a te menţine sănătos în această perioadă. Vâscul, căci despre acesta este vorba, îţi redă starea de bine după o răceală, te scapă de tuse, îţi întăreşte imunitatea.

 • Talpa-gâştei, sedativul fără reţetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Talpa-gâştei, sedativul fără reţetă

  Dincolo de graţie şi de admiraţia pe care o poate stârni, talpa-gâştei, plantă cunoscută în popor ca somnişor, iarba de dat ori talpa-lupului, este de ajutor în alinarea mai multor afecţiuni.

 • Când să iei medicamentele în funcţie de destinaţia lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când să iei medicamentele în funcţie de destinaţia lor

  Se întâmplă uneori ca medicul sau farmacistul să nu-ţi indice precis perioada zilei în care ar fi cel mai bine să iei un medicament pentru ca acesta să aibă eficienţă maximă. Cere-le recomandări în acest sens şi ţine cont de ele, mai ales dacă suferi de osteoporoză, artrită, boli de inimă sau de stomac.

 • Cui îi sunt contraindicate murăturile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cui îi sunt contraindicate murăturile

  Datorită probioticelor pe care le conţin, murăturile sunt recomandate pentru îmbunătăţirea digestiei şi echilibrarea florei intestinale, însă unele persoane trebuie să le mănânce mai rar sau să le evite.

Modifică Setările