Stiri despre hipertensiune

  182 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 3 factori care favorizează retenţia de apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 factori care favorizează retenţia de apă

  Stilul de viaţă nesănătos este motivul principal al apariţiei retenţiei de apă manifestată prin articulaţii umflate, balonare, tulburări respiratorii.

 • Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului

  Odată cu venirea primăverii, păpădiile au invadat parcurile, poienile şi dealurile. Îmi amintesc cum, în copilărie, adunam în bucheţele florile de culoarea soarelui, fără să bănuim câtă sănătate se ascunde într-o cană de ceai din această plantă cu proprietăţi terapeutice.

 • Ce să nu faci niciodată înainte de culcare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să nu faci niciodată înainte de culcare

  Pentru a te bucura de o stare de bine, este indicat să ai parte de un somn odihnitor pe parcursul a cel puţin 6 ore în fiecare noapte. În caz contrar, rişti să-ţi pui în pericol sănătatea.

 • Ce te privează de complicaţiile hipertensiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce te privează de complicaţiile hipertensiunii

  Dacă nu este tratată, hipertensiunea arterială poate fi fatală. Persoanele care se confruntă cu această afecţiune prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, infarct, comoţii cerebrale sau blocaj renal.

 • Bolile cardiovasculare nu trebuie să ne ţintuiască în pat! Aflaţi de ce la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile cardiovasculare nu trebuie să ne ţintuiască în pat! Aflaţi de ce la Adevărul Live

  Atunci când cineva primeşte un diagnostic de afecţiune cardiovasculară, unul dintre primele gânduri este: „Trebuie să mă mişc cât mai puţin“. Total greşit, atrage atenţia kinetoterapeuta Andreea Vucan. Despre mişcările pe care trebuie să le facem pentru a preveni evenimentele nefericite, dar şi despre recuperarea după o intervenţie chirurgicală discutăm la Adevărul Live.

 • Semne că eşti hipertensiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că eşti hipertensiv

  Inima ta e cel mai important organ al corpului tău. Cea mai importantă funcţie a ei este să pompeze sânge încărcat cu oxigen către toate celelalte organe ale corpului. Când inima ta e bolnavă, poţi să observi că ai anumite simptome neplăcute, care trebuie neapărat să te facă să te duci la medic şi să-ţi analizezi în profunzime stilul de viaţă.

 • 10 complicaţii ale rinichiului polichistic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 complicaţii ale rinichiului polichistic

  Chisturile renale modifică dimensiunea rinichilor şi le reduc capacitatea de a funcţiona normal. În timp, boala evoluează şi poate duce la complicaţii grave.

 • Ce afecţiuni se tratează cu ţelină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce afecţiuni se tratează cu ţelină

  Despre legume am putea afirma că sunt adevărate medicamente. Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine ţelina, nici această legumă nu trebuie să lipsească din dieta ta.

 • Dieta cu care îţi normalizezi tensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta cu care îţi normalizezi tensiunea arterială

  Dacă ai fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, află că există o dietă cu care poţi să previi agravarea bolii şi să-ţi păstrezi o greutate corporală  normală.

 • Efectele negative ale insomniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele negative ale insomniei

  Toate tulburările de somn au efecte negative asupra sănătăţii fizice şi psihice, iar unele dintre ele pot avea un impact asupra calităţii vieţii şi asupra activităţilor zilnice. Problemele de sănătate pe care le pot provoca sunt: