Stiri despre hipertensiune

  194 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • La cine şi de ce nu funcţionează 100% vaccinurile cu ARN mesager
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La cine şi de ce nu funcţionează 100% vaccinurile cu ARN mesager

  Răspunsul imun al persoanelor vaccinare cu seruri pe bază de ARN mesager – precum Pfizer sau Moderna – ar putea fi influenţat de factori precum obezitatea, hipertensiunea sau fumatul, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Roma, Italia, publicat pe portalul NewsMedial.net.

 • „Tratează“ hipertensiunea cu mirodenii şi condimente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tratează“ hipertensiunea cu mirodenii şi condimente

  Pe lângă stres, consumul mare de sare şi de alcool sunt cauzele apariţiei hipertensiunii arteriale. Depistarea precoce a simptomelor şi tratamentul adecvat, însoţite de o alimentaţie sănătoasă şi de mişcare, sunt esenţiale pentru o viaţă sănătoasă. Iată câteva sfaturi de urmat într-o dietă atunci când ai hipertensiune.

 • Evitarea micului
dejun creşte riscul de deces asociat bolilor de inimă. Studiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evitarea micului dejun creşte riscul de deces asociat bolilor de inimă. Studiu

  Micul dejun rămâne cea mai importantă masă a zilei. Cel puţin pentru cei care vor să scadă riscul de deces din cauze cardiovasculare. Un studiu internaţional publicat în Journal of the American College of Cardiology arată că obiceiul de a sări peste micul dejun este strâns corelat cu o creştere a riscului de deces asociat afecţiunilor cardiovasculare.

 • Băuturi care
reduc hipertensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băuturi care reduc hipertensiunea arterială

  Atunci când e vorba despre diminuarea hipertensiunii arteriale ne gândim adesea la reducerea consumului de sare, de calorii şi de grăsimi şi, totodată, să adăugăm în dietă mai multe vegetale, fructe şi  proteine provenite din carne slabă. Nu este greşit, însă putem adăuga în listă şi anumite băuturi.

 • Cardiolog: „Bolile cardiovasculare omoară din ce
în ce mai mulţi tineri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cardiolog: „Bolile cardiovasculare omoară din ce în ce mai mulţi tineri“

  În România, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii, cu circa 60% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional, adică de trei ori mai mult decât decesele provocate de cancer, potrivit dr. Dragoş Vinereanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.

 • Europa îmbătrâneşte, România se goleşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa îmbătrâneşte, România se goleşte

  5,3 milioane de oameni au murit anul trecut în UE, România având una dintre cele mai mari rate a mortalităţii. Declinul demografic de la noi e agravat de natalitatea scăzută şi de migraţie.

 • 3 factori care favorizează retenţia de apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 factori care favorizează retenţia de apă

  Stilul de viaţă nesănătos este motivul principal al apariţiei retenţiei de apă manifestată prin articulaţii umflate, balonare, tulburări respiratorii.

 • Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului

  Odată cu venirea primăverii, păpădiile au invadat parcurile, poienile şi dealurile. Îmi amintesc cum, în copilărie, adunam în bucheţele florile de culoarea soarelui, fără să bănuim câtă sănătate se ascunde într-o cană de ceai din această plantă cu proprietăţi terapeutice.

 • Ce să nu faci niciodată înainte de culcare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să nu faci niciodată înainte de culcare

  Pentru a te bucura de o stare de bine, este indicat să ai parte de un somn odihnitor pe parcursul a cel puţin 6 ore în fiecare noapte. În caz contrar, rişti să-ţi pui în pericol sănătatea.

 • Ce te privează de complicaţiile hipertensiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce te privează de complicaţiile hipertensiunii

  Dacă nu este tratată, hipertensiunea arterială poate fi fatală. Persoanele care se confruntă cu această afecţiune prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, infarct, comoţii cerebrale sau blocaj renal.

 • Bolile cardiovasculare nu trebuie să ne ţintuiască în pat! Aflaţi de ce la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile cardiovasculare nu trebuie să ne ţintuiască în pat! Aflaţi de ce la Adevărul Live

  Atunci când cineva primeşte un diagnostic de afecţiune cardiovasculară, unul dintre primele gânduri este: „Trebuie să mă mişc cât mai puţin“. Total greşit, atrage atenţia kinetoterapeuta Andreea Vucan. Despre mişcările pe care trebuie să le facem pentru a preveni evenimentele nefericite, dar şi despre recuperarea după o intervenţie chirurgicală discutăm la Adevărul Live.

 • Semne că eşti hipertensiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că eşti hipertensiv

  Inima ta e cel mai important organ al corpului tău. Cea mai importantă funcţie a ei este să pompeze sânge încărcat cu oxigen către toate celelalte organe ale corpului. Când inima ta e bolnavă, poţi să observi că ai anumite simptome neplăcute, care trebuie neapărat să te facă să te duci la medic şi să-ţi analizezi în profunzime stilul de viaţă.

 • 10 complicaţii ale rinichiului polichistic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 complicaţii ale rinichiului polichistic

  Chisturile renale modifică dimensiunea rinichilor şi le reduc capacitatea de a funcţiona normal. În timp, boala evoluează şi poate duce la complicaţii grave.

 • Ce afecţiuni se tratează cu ţelină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce afecţiuni se tratează cu ţelină

  Despre legume am putea afirma că sunt adevărate medicamente. Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine ţelina, nici această legumă nu trebuie să lipsească din dieta ta.

 • Dieta cu care îţi normalizezi tensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta cu care îţi normalizezi tensiunea arterială

  Dacă ai fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, află că există o dietă cu care poţi să previi agravarea bolii şi să-ţi păstrezi o greutate corporală  normală.

 • Efectele negative ale insomniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele negative ale insomniei

  Toate tulburările de somn au efecte negative asupra sănătăţii fizice şi psihice, iar unele dintre ele pot avea un impact asupra calităţii vieţii şi asupra activităţilor zilnice. Problemele de sănătate pe care le pot provoca sunt:

 • De ce trebuie să iei propolis acum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce trebuie să iei propolis acum

  Folosit de zeci de ani în medicina populară, propolisul este un adjuvant excelent al stării de bine. În această perioadă, sistemul imunitar este slăbit şi totodată predispus la viroze şi răceli, motiv pentru care cel mai bine este să apelezi la un produs ce poate înlocui cu succes antibioticele din farmacii.

 • Cele mai bune tratamente naturiste cu sulfină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune tratamente naturiste cu sulfină

  Numită şi floare de piatră, sulfina este o plantă cu proprietăţi sedative, antiseptice, diuretice şi emoliente. Hipertensiunea şi durerile articulare sunt câteva dintre problemele de sănătate în cadrul cărora remediile cu sulfină şi-au demonstrat eficacitatea.

Modifică Setările