Stiri despre hijab

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iran: O femeie face o revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iran: O femeie face o revoluţie

  O femeie iraniană flutură un hijab alb pe trotuarul unei străzi aglomerate din Mashhad. Un cadru aproape filmic: pe un bulevard intens circulat, într-o rumoare isterică a claxoanelor şi a zgomotelor străzii, un hijab devine un steag alb. O femeie singură face o revoluţie, contrar literaturii de specialitate şi a simţului comun care operează cu alte definiţii pentru revoluţie. O femeie. O revoluţie.

 • Un profesor universitar şi o studentă musulmană: politică şi trup
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un profesor universitar şi o studentă musulmană: politică şi trup

  Domnul profesor Florin Diaconu – Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti – a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. După terminarea orelor de curs, dar în prezenţa celorlalţi studenţi, profesorul a comentat peiorativ şi inadmisibil de personal vestimentaţia unei studente musulmane care purta hijab: spre deosebire de celelalte studente, aceasta avea părul acoperit de o eşarfă.

 • Este interzicerea hijabului emancipare sau opresiune?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este interzicerea hijabului emancipare sau opresiune?

  La începutul săptămânii trecute, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că angajatorii au libertatea de a interzice angajaţilor să expună simboluri religioase, politice sau filosofice, atâta vreme cât o asemenea interdicţie este universală şi se aplică tuturor.

 • Cruciuliţe, hijaburi şi corpuri de femei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cruciuliţe, hijaburi şi corpuri de femei

  Curtea Europeană de Justiţie a decis marţi, 14 martie 2017: companiile private care optează pentru un cod vestimentar „neutru” au posibilitatea legală de a le interzice angajaţilor orice expunere a simbolurilor religioase, filosofice, politice.

 • Autorităţile scoţiene au inclus hijabul în uniforma de Poliţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile scoţiene au inclus hijabul în uniforma de Poliţie

  Autorităţile scoţiene au inclus hijabul, vălul islamic traditional ce acoperă capul femeii, dar nu şi faţa, ca parte opţională a uniformei de Poliţie din teritoriu, într-o tentativă de a încuraja femeile musulmane să se alăture forţelor de ordine, relatează Daily Telegraph.

 • Canada permite femeilor din poliţie să poarte hijab
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Canada permite femeilor din poliţie să poarte hijab

  Guvernul canadian a anunţat marţi că portul vălului islamic hijab de către femeile musulmane este de acum autorizat în cadrul Jandarmeriei Regale a Canadei, relatează AFP.

 • De ce poartă unele femei musulmane vălul islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce poartă unele femei musulmane vălul islamic

  În spaţiul occidental, mişcările de eliberare şi emancipare a femeilor au fost asociate uneori cu strategia „dress less“, un fel de „dezvăluie-ţi trupul cât mai mult”;

 • Cine seamănă vânt culege furtună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine seamănă vânt culege furtună

  Politicieni şi intelectuali români aruncă şi ei gaz în focul care mocneşte în Europa xenofobă şi islamofobă. Iar asta o fac tocmai sub pretextul de a apăra valorile europene şi creştine. Întrebarea, dacă aceştia simt vreo satisfacţie când citesc că cetăţeni ai României anului 2016 atacă tinere musulmane pe străzile Bucureştiului, îmi pare legitimă.

 • Fete musulmane agresate: vălul islamic, politizare şi dublă oprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fete musulmane agresate: vălul islamic, politizare şi dublă oprimare

  Dacă până în secolul al XIX-lea, în scrierile occidentale, reprezentarea femeilor musulmane era totuşi mai variată, retorica imperialistă colonialistă, asumată adesea şi de către feministele devotate misionarismului, a subordonat insolent definirea statutului normativ al femeilor musulmane şi/sau descrierea vieţilor lor concrete, reale, justificării necesităţii politice a cuceririi şi dominării spaţiului musulman.

 • Cofondatorul casei Yves Saint Laurent, val de acuzaţii la adresa designerilor care promovează vestimentaţia de inspiraţie islamică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cofondatorul casei Yves Saint Laurent, val de acuzaţii la adresa designerilor care promovează vestimentaţia de inspiraţie islamică

  Omul de afaceri francez Pierre Bergé, fostul partener de viaţă şi de afaceri al designerului Yves Saint Laurent, acuză casele de modă care creează vestimentaţie şi eşarfe pentru cap (n.r. hijab) inspirate de portul islamic de faptul că iau parte la transformarea femeilor în sclave. Noul trend de vestimentaţie islamică este promovat şi de designerii italieni Dolce&Gabbana.

 • Cum
se radicalizează o tânără din Occident. O poveste despre apropierea şi salvarea
de Statul Islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se radicalizează o tânără din Occident. O poveste despre apropierea şi salvarea de Statul Islamic

  Eventuala radicalizare a unor tineri musulmani din Occident este în prezent una dintre cele mai îngrijorătoare probleme sociale. Cazul tinerei belgience Maissa, născută acum 18 ani într-o familie de musulmani moderaţi, are toate ingredientele necesare pentru a fi prezentat ca exemplu despre cum are loc procesul de radicalizare şi apropiere de mişcările extremiste. Maissa a avut, din fericire, şansa de a se salva la timp, spre deosebire de alţii.