Stiri despre higgs

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scriitorul englez Jim Baggott va vorbi miercuri, la Bucureşti, despre „Particula lui Dumnezeu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul englez Jim Baggott va vorbi miercuri, la Bucureşti, despre „Particula lui Dumnezeu“

  Miercuri, 18 mai, de la ora 19.30, la librăria Humanitas Kretzulescu, cititorii se vor întâlni cu  scriitorul Jim Bagott, autorul volumului „Higgs. Inventarea şi descoperirea «Particulei lui Dumnezeu»“. La dezbatere vor participa: Irinel Caprini, cercetător senior la Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“, Doru Căstăian, profesor de filosofie, şi Vlad Zografi, coordonatorul colecţiei de ştiinţă de la Humanitas.

 • Particula lui Dumnezeu: ce este bosonul Higgs?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Particula lui Dumnezeu: ce este bosonul Higgs?

  Tehnic vorbind, un bozon este o particulă subatomică (elementară sau compusă) care se supune statisticii Bose-Einstein. V-aţi lămurit acum? Vă este clar despre ce este vorba în definiţie? Dacă da, atunci sunt un un om fericit. Cititorul meu este cu mult mai deştept decât mine!

 • Robotul Curiosity şi bosonul Higgs sunt personalităţile anului 2012 care au marcat lumea ştiinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robotul Curiosity şi bosonul Higgs sunt personalităţile anului 2012 care au marcat lumea ştiinţei

  În topul revistei „Time“ pe 2012 au fost incluse şi două personalităţi mai puţin umane, dar cu o importanţă destul de mare. Este vorba de bosonul Higss, a căruit descoperire a fost confirmată la CERN, şi roverul Curiosity trimis anul acesta într-o expediţie pe Marte. Şi chiar dacă niciuna dintre aceste „personalităţi“ n-a câştigat titlul, nu înseamnă că au o importanţă mai mică.

 • Bosonul Higgs și schimbările pe care le aduce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bosonul Higgs și schimbările pe care le aduce

  Cercetătorii de la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară) au anunțat astăzi că au descoperit bosonul Higgs, cunoscut și ca “particula lui Dumnezeu”, în urma experimentelor desfășurate la LHC (Large Hadron Collider). Implicațiile acestei descoperiri sunt uriașe.

Modifică Setările