stiri despre herman van rompuy

Procedeul a devenit reţetă în manualul după care sunt pregătiţi specialiştii ruşi în conceperea de operaţiuni ofensive de război psihologic: se identifică operaţiunea principală şi apoi câteva secundare, menite să ridice vânt şi pulbere pentru orbirea adversarilor ţinuţi astfel ocupaţi şi profund enervaţi de fapotul că nu pricep nimic.

acum 17 ore · comentarii (13)

Elevii care se pregătesc pentru susţinerea examenului de Bacalaureat anul aceasta au o nouă direcţie de sprijin de la Digital Nation. GATA DE BAC este platforma de meditaţii online unde elevii de clasa a 12-a se pot pregăti într-un mod antrenant pentru examen, alături de profesori de specialitate.

acum 9 ore · comentarii (0)

De 30 de ani, la nivel decizional se promite reformarea poliţiei şi a instituţiilor de ordine şi linişte publică! Atât! Fiecare guvernare a minţit că va reforma Poliţia Română astfel încât aceasta să-şi poată îndeplini atribuţiile conform legilor. Lucrurile au mers însă, invers şi în locul reformării şi profesionalizării, instituţia poliţienească  s-a degradat continuu, ba chiar a ajuns un instrument de folosinţă politică!

acum 16 ore · comentarii (1)

Pandemia şi aprobarea bugetului de stat pe 2021 au relansat discuţia asupra numărului bugetarilor de la noi, asupra salariilor lor, asupra standardelor cu care ar trebui evaluată activitatea acestora. Se fac comparaţii cu alte state europene, fără a pune în ecuaţie şi alte date esenţiale: PIB-ul/locuitor, calitatea infrastructurii, gradul de colectare la buget.

acum 17 ore · comentarii (27)

Expunerea de motive a legii prin care, printre altele, Comisia Iordache a înfiinţat Secţia Specială are fix 13 (treisprezece) rânduri. Expunerea de motive prin care ministrul Justiţiei, Stelian Ion, propune desfiinţarea Secţiei Speciale are 13 (treisprezece) pagini. Efortul justificativ al ministrului s-ar putea să fie însă în zadar, pentru că e foarte posibil ca victoria să fie adjudecată de părintele ordonanţei (cum altfel?) 13.

2020 a fost un an pe care mulţi vor să-l uite, nu şi eu. Cred că este bine să ştim unde ne aflăm din punct de vedere al impactului pandemiei asupra mediului antreprenorial feminin. Şi spun asta pentru că deşi s-au scris analize despre personalul medical afectat, despre economie în general, despre cum s-a resimţit pandemia asupra femeii antreprenor s-a vorbit prea puţin.

acum 18 ore · comentarii (0)

Nu mă pricep la psihologie şi nici nu pretind că m-aş pricepe. Bine, „am citit pe net” una-alta, ca tot omul, dar asta nu mă face specialist. Şi totuşi, am ciudata senzaţie că 90% dintre românii „de rând”, puşi în faţa situaţiei de a negocia cu agresorul, s-ar fi descurcat mai bine decât „specialistul” Poliţiei.

acum 2 zile · comentarii (42)

Umblă vorba prin presa de calitate că Anca a spus la o televiziune că urmează schimbarea Avocatului Poporului, care ar fi fost agreată în Coaliţie, şi că doar numele succesorului nu e clar. Umblă vorba şi că prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, numit de PNL, va fi schimbat fără a-şi fi dus mandatul la capăt pentru a fi înlocuit cu un plusist.

acum 2 zile · comentarii (0)
Modifică Setările