
Italienii, interesaţi de starea staţiunii preferate a strămoşilor lor. Herculane Project, la Universitatea Palermo
Herculane Project este prezentat ca exemplu de bună practică într-o conferinţă a Universităţii de Studii din Palermo (Italia).
Herculane Project este prezentat ca exemplu de bună practică într-o conferinţă a Universităţii de Studii din Palermo (Italia).
Asociaţia Locus din Timişoara este marele câştigător al primului loc la Gala Societăţii Civile, secţiunea Artă şi Cultură.
„Flavours of Romania", serialul documentar realizată în 2017, de jurnalistul britanic Charlie Ottley, cel care a promovat România prin documentarul „Wild Carpathia", poate fi vizionat acum şi pe Netflix, celebra platformă de streaming accesibilă din întreaga lume.
Producătorii de răchie din zona Caraşului au dat drumul la cazane, iar licoarea se strânge deja în damigene în aşteptarea celui mai mare festival al răchiei din Banatul de Munte, care se ţine anual la Herculane. Organizarea e încă incertă, dar gospodarul se pregăteşte temeinic, orice ar fi.
În urmă cu trei ani, pe 24 iunie, mai mulţi tineri arhitecţi timişoreni au decis să se implice activ în salvarea clădirilor de patrimoniu din Băile Herculane şi au format Herculane Project
Celebra staţiune românească Băile Herculane este acum foarte departe de perioada în care a fost la apogeul strălucirii ei. Clădirile istorice din Herculane mai pot fi văzute doar în fotografii de epocă, aşa cum erau ele în perioada de prosperitate a staţiunii.
Sezonul turistic a început mai târziu ca de obicei, la Herculane, din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Localnicii încearcă să atragă turiştii prin tot mai multe facilităţi şi moduri de a petrece timpul liber.
Reabilitarea podului de piatră cu colonadă, monument istoric de categoria A, va fi scoasă la licitaţie pe data de 3 iunie.
Unul din cele mai importante hoteluri din Băile Herculane este scos din nou la licitaţie şi poate fi cumpărat cu jumătate din suma evaluată.
Noile reguli de convieţuire socială sunt aşteptate atât de turişti, cât şi de proprietarii de hoteluri şi pensiuni. La Băile Herculane, turiştii au început deja să sune pentru rezervări.
Un hotel de trei stele din Herculane, recent renovat, a devenit loc de carantină pentru mai multe persoane din Caraş-Severin, revenite în ţară în această perioadă, dar şi scena unui scandal între personalul hotelului şi carantinaţi.
Băile Herculane, oraş care trăieşte exclusiv din turism, se pregăteşte de o criză majoră. După ultimele măsuri luate la nivel naţional, toate hotelurile, restaurantele şi cafenelele din localitate vor fi închise.
Cătălina Iovan are 33 de ani şi este născută în Herculane (Caraş-Severin). În momentul de faţă, conduce Minerva Grand Resort, un hotel de patru stele, cu cel mai modern centru spa din ţară, menţionat de două ori consecutiv de publicaţia „The Guardian“ în topul celor mai bune zece destinaţii de relaxare din Europa.
Asociaţia Locus continuă să strângă bani pentru a conserva cea mai importantă clădire din Herculane. Zilele trecute o firmă din Timişoara s-a alăturat campaniei şi a donat 10.000 de lei.
Un dosar din arhiva Judecătoriei Caransebeş scoate la iveală modul în care doi miri au ieşit cu nunta „pe minus“ pentru că unii dintre nuntaşi le-au dat plicuri goale, banii fiindu-i daţi, pentru dedicaţii, lui Nicolae Guţă, invitat să participe la nuntă.
Una dintre clădirile celebre din Băile Herculane, cu o istorie aparte, ar putea fi reabilitată anul viitor. Acest lucru se va întâmpla dacă Primăria va obţine finanţarea pentru lucrările necesare, în urma proiectului depus în cadrul Programului RO-CULTURA, finanţat prin Granturile SEE 2014 – 2021.
Asociaţia Locus, partener în proiectul Herculane Project, alături de Primăria Herculane, cu obiectivul de a pune în siguraţă şi a reabilita una dintre cele mai importante clădiri din Băile Herculane, a anunţat că a primit încă o donaţie importantă pentru lucrările de punere în siguranţă.
Asociaţia Locus şi Primăria Herculane au ajuns la o înţelegere privind executarea lucrărilor pentru punerea în siguranţă şi conservarea clădirii Băilor Imperiale Neptun. Iniţial, primăria ceruse banii strânşi de asociaţie lucrări, însă reprezentanţii acesteia s-au opus.
Consiliul Local Herculane a respins, miercuri, 28 august, proiectul iniţiat de către primarul Cristian Miclău, prin care se se cerea revocarea mai multor hotarâri din 2011 si 2012 privind schimbul de terenuri între Consiliul Local şi omul de afaceri Valeriu Verbitchi.
Primăria Herculane pregăteşte un proiect de hotărâre pentru şedinţa din 28 august, prin care să revoce mai multe hotârâri luate în 2011, care vizau mai multe schimburi de clădiri şi terenuri între administraţia locală şi omul de afaceri Valeriu Verbiţchi.
Dacă aţi auzit până acum de judeţul Caraş-Severin şi ştiţi doar că e una dintre zonele sărace ale ţării, ei bine, aflaţi că lucrurile nu stau chiar aşa. Am putea spune chiar că această zonă a ţării ar putea foarte uşor să devină una din cele mai bogate, dacă şi-ar exploata cu inteligenţă comoara naturală pe care stă
Zilele trecute, Primăria Băile Herculane a transmis un comunicat prin care cere Asociaţiei Locus, parte în Herculane Project “să urgenteze găsirea soluţiei juridice promise (legale) şi demarării lucrărilor de punere în siguranţă a obiectivului asumat”
Hidroelectrica a lansat în SEAP un anunţ de achiziţie a unor servicii de întocmire a studiilor de opoprtunitate, în urma cărora va afla dacă este mai profitabil să se implice cu resurse proprii în turism sau dacă va fi mai bine să închirieze imobilele pe care le deţine şi pot fi incluse în circuitul turistic.
Asociaţia Locus din Timişoara are un nou proiect pentru Herculane, după ce tinerii arhitecţi au reuşit să strângă 40.000 de euro pentru a conserva una dintre cele mai importante clădiri din staţiunea din judeţul Caraş-Severin, şi anume Băile Imperiale Neptun.
Un antreprenor timişorean a contribuit cu aproape 20.000 de euro la campania de strângere de fonduri derulată în această perioadă pentru protejarea staţiunii Băile Herculane.
Voluntarii de la Herculane Project au reuşit să strângă din donaţii, până acum, peste 18.000 de euro, pentru punerea în siguranţă şi conservarea uneia dintre cele mai importante clădiri din Băile Herculane.
Un tânăr s-a pierdut joi, în zona staţiunii Băile Herculane. După mai multe ore de rătăcit pe munte, a reuşit să ceară ajutor şi să anunţe serviciul Salvamont.
Campania de strângere de fonduri pentru restuararea staţiunii Băile Herculane a luat amploare. În mai puţin de o săptămână de când voluntarii de la Herculane Project au anunţat că încep să strângă bani pentru punerea în siguranţă şi conservarea clădirii Băile Neptun, s-au adunat cateva mii de euro.
Mii de yoghini din peste 30 de ţări urmează să participe la tabară din România, programată anual la Herculane, în judeţul Caraş-Severin.
Voluntarii de al Herculane Project au anunţat că adună bani pentru punerea în siguranţă a Băilor Imperiale Neptun, cel mai impozant ansamblul de clădiri din Herculane.