Stiri despre henry kissinger

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Singurătatea Americii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singurătatea Americii

  După 20 de ani de luptă cu terorismul jihadist, retragerea haotică a SUA din Afganistan a transmis o undă de şoc din Taiwan până în Ucraina, resimţită şi la Bucureşti. Am trecut brusc din zodia incertitudinii strategice în aceea a suspiciunii globale. Cine va umple vidul lăsat de SUA, până unde se vor retrage americanii şi pe cine mai pot ei conta cu adevărat? Neîncrederea devine reciprocă. La fel şi singurătatea democraţiilor lumii.

 • Kissinger, despre viitoarele relaţii SUA-China: Fără cooperare, „lumea va aluneca spre o catastrofă comparabilă Primului Război Mondial”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kissinger, despre viitoarele relaţii SUA-China: Fără cooperare, „lumea va aluneca spre o catastrofă comparabilă Primului Război Mondial”

  Fostul secretar de stat Henry Kissinger a declarat la Forumul Noua Economie Bloomberg că viitoare administraţie Biden trebuie să regăsească baze ale cooperării SUA-China pentru a evita o criză care să escaladeze într-un conflict militar „mai dificil de controlat” având în vedere tehnologiile militare disponibile azi.

 • Va fi Mike Pompeo un al doilea Henry Kissinger?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va fi Mike Pompeo un al doilea Henry Kissinger?

  În rândurile de faţă, o să expun o părere strict personală. Nu vreau să mi se dea dreptate, accept orice tip de critică, fiindcă văd că este la modă ca atunci când spui ceva ce are şanse în a se îndeplini, eşti, mai pe româneşte, „luat la mişto”, mai ales dacă nu te afli, în permanenţă, într-un studio radio-tv, la ore de maximă audienţă, ori nu figurezi în prima linie de promovare a unei publicaţii on-line.

 • Henry Kissinger: Criza din Ucraina poate duce la un nou Război Rece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Henry Kissinger: Criza din Ucraina poate duce la un nou Război Rece

  Abordarea Occidentului faţă de Rusia, în contextul crizei ucrainene, este o „greşeală fatală”, care poate împinge lumea către un nou Război Rece, a avertizat de curând fostul secretar de stat american Henry Kissinger, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei germane „Der Spiegel”.

 • Cristian Ghinea: Dar dacă Mao era doar nebun?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Dar dacă Mao era doar nebun?

  Henry Kissinger a scris despre China. Aşa se şi numeşte cartea, simplu: „Despre China” (Editura Comunicare.ro, 2012) – cînd eşti Kissinger nu simţi nevoia să dai titluri sau subtitluri lungi, ajunge un „Diplomaţia“ şi faci şcoală.

 • Grupul Bilderberg, reunit în Marea Britanie. Ce discută cei mai puternici oameni din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupul Bilderberg, reunit în Marea Britanie. Ce discută cei mai puternici oameni din lume

  Adepţi ai teoriei conspiraţiei susţin că această întrunire este un soi de guvern care conduce lumea din umbră. În schimb, membrii care au făcut parte din aceste întruniri de discuţie au declarat pentru cotidianul britanic „The Telegraph” că reprezintă o structură cu rol crucial în formarea Uniunii Europene de astăzi. În aceste zile, Grupul Bilderberg se întruneşte în Marea Britanie.

 • Epoca lui Kissinger, reînviată de politicile lui Obama
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epoca lui Kissinger, reînviată de politicile lui Obama

  Henry Kissinger, una dintre cele mai marcante personalităţi politice din istoria SUA, împlineşte luni 90 de ani. Politicianul a rămas în memoria colectivă drept un strălucit teoretician, secretar al Departamentului de Stat în timpul preşedinţiei lui Nixon, care a pus în practică doctrina germană a realismului politic. Surprinzător este că actualul preşedinte american Barack Obama se aseamănă tot mai mult cu personalitatea dură a lui Kissinger.

 • Ceauşescu
şi visul american, ediţia 1973
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceauşescu şi visul american, ediţia 1973

  Finalul anului 1973 i-a adus lui Nicolae Ceauşescu împlinirea unei dorinţe ce pare să-l fi stăpânit necontenit: o nouă vizită în Statele Unite ale Americii.

 • Ceauşescu,
Tito şi Balcanii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceauşescu, Tito şi Balcanii

  În plină efervescenţă diplomatică, la începutul anilor 70 Nicolae Ceauşescu a încercat să strice înţelegerile celor două mari super-puteri, SUA şi URSS, în dosarul complicat al demilitarizării. Deşi s-a străduit, încercarea n-a avut sorţi de izbândă, fiind respinsă atât de sovietici, cât şi de americani.

 • Ceauşescu,
în goană nebună după credite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceauşescu, în goană nebună după credite

  În anii '70, Ceauşescu a fost un mare partizan al împrumutării României de pe pieţele internaţionale. N-a fost vizită în 1973 unde să nu fi cerut bani cu împrumut. În condiţiile dictate de el - desigur.

 • Vladimir
Putin sau omul contextelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin sau omul contextelor

  Din când în când, marile puteri ajung pe prima pagină a tuturor ziarelor din lume, deoarece influenţa pe care o au în afacerile internaţionale obligă alţi actori statali să fie atenţi la ceea ce se întâmplă în marile capitale.

 • Alex Şerban, românul care are linie directă cu NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alex Şerban, românul care are linie directă cu NATO

  Cu o carieră care se împarte între business şi geopolitică, Alex Şerban tocmai a devenit consilierul amiralului John Stavridis, comandantul suprem al forţelor aliate. Ce lecţii a învăţat de la cei mai puternici oameni ai lumii?

Modifică Setările