Stiri despre hedda gabler

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Spectacole cu casa închisă la Festivalul de Teatru de la  Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole cu casa închisă la Festivalul de Teatru de la  Sibiu

  Premiera lui Silviu Purcărete, "Povestea prinţesei deocheate",„Hedda Gabler“, cu Ofelia Popii în rol principal, "Regele moare", "Karamazovii", "Trei surori" sunt printre spectacolele care au fost cap de afiş în primele zile ale Festivalului de Teatru de la Sibiu, desfăşurat în perioada 8-17 iunie.

 • Un spectacol curajos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol curajos

  Un spectacol curajos, aşa aş caracteriza cu un unic atribut „Hedda Gabler“ de la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ (TNRS) din Sibiu realizat de Botond Nagy. Regizorul are abia 24 de ani, a terminat şcoala la Tg. Mureş, la clasa lui Bocsardi Laszlo şi a atras atenţia în special prin „All Over Your Face“, teatru performativ produs la Reactor de creaţie şi experiment din Cluj, în 2016.

 • Hedda Gabler Show
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hedda Gabler Show

  Ca un făcut, de fiecare dată când văd o nouă versiune scenică a piesei „Hedda Gabler“ mă întorc cu gândul la superba montare din anul 2012 a lui Andrei Şerban şi la “Scrisoarea” pe care marele regizor i-a adresat-o lui Henrik Ibsen.

 • Gabler,
adică Ibsen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabler, adică Ibsen

  Spectacolul cu piesa Hedda Gabler se joacă la Trupa Tompa Miklós a Naţionalului târgmureşean în Sala Mare a Teatrului, cu publicul pe scenă. În vreme ce acesta îşi ocupă locurile, undeva, pe o parte a cortinei, este proiectat portretul lui Henrik Ibsen.

 • Spectacol în regia lui Andrei Şerban, cu trei premii UNITER, la Teatrul Maghiar din Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol în regia lui Andrei Şerban, cu trei premii UNITER, la Teatrul Maghiar din Cluj

  Noul an începe în forţă şi la Teatrul Maghiar din Cluj. Piesa "Hedda Gabler", de Henrik Ibsen, în regia lui Andrei Şerban, va fi jucată duminică, de la 19.00. Spectacolul a primit trei premii UNITER în 2012: premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal (Imola Kézdi), premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar (Enikő Györgyjakab) şi premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar (András Hatházi).

 • Albastrul de Hedda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Albastrul de Hedda

  A venit, în fine, momentul să spun şi să scriu şi eu ceva de bine despre Televiziunea Română. Care, în oceanul atâtor emisiuni neizbutite dar cu deviz astronomic, cu vedete expirate, fie supra-alintate, fie nevorbitoare de limba română corectă, ne dă, în fine, un semn că nu îi este chiar peste poate să se comporte normal şi, iată, îşi recuperează una dintre principalele ei mărci de identificare- teatrul tv.

 • Silviu Purcărete şi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Silviu Purcărete şi "Călătoriile lui Gulliver" de la Sibiu, favoriţi la Premiile Uniter

  La Gala Premiilor Uniter, care va avea loc luni, 13 mai, la Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, au fost nominalizate, la categoria Cel mai spectacol, două producţii de la Sibiu, "Călătoriile lui Gulliver" şi "Platonov", şi una a Teatrului Naţional din Bucureşti, "D'ale noastre". Silviu Purcărete este nominalizat şi la Cel mai bun regizor alături de Radu Afrim şi de Alexandru Dabija.

 • FOTO Atelier Andrei Şerban cu Shakespeare şi Caragiale, pe acoperişul Teatrului Naţional din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Atelier Andrei Şerban cu Shakespeare şi Caragiale, pe acoperişul Teatrului Naţional din Bucureşti

  Regizor a două dintre cele mai „vânate” spectacole ale stagiunii trecute, invitate în două secţiuni ale Festivalului Naţional de Teatru (FNT) – "Hedda Gabler", de Henrik Ibsen, şi "Lear(a)", de William Shakespeare, Andrei Şerban se află la actuala ediţie a FNT, care se desfăşoară în Bucureşti până pe 4 noiembrie, în centrul mai multor evenimente. Pe acoperişul Tearului Naţional, se desfăşoară un atelier al Academiei Itinerante "Andrei Şerban".