Stiri despre haydn

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Stagiunea Filarmonicii continuă, în regim live, fără spectatori. Mahler, Haydn, Beethoven, în programul de pe 15 octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stagiunea Filarmonicii continuă, în regim live, fără spectatori. Mahler, Haydn, Beethoven, în programul de pe 15 octombrie

  Joi, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Theo Wolters, îl are invitat, în regim live, fără spectatori, pe scena Ateneului, pe solistul Viniciu Moroianu. În program, Adagietto din Simfonia nr. 5, de Mahler, Simfonia nr. 104 de Haydn, Fantezia pentru pian, cor şi orchestră de Beethoven. Corul Filarmonicii, condus de Iosif Ion Prunner, revine, alături de orchestră, în stagiunea online.

 • Haydn, Mozart şi Beethoven, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Horia Andreescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haydn, Mozart şi Beethoven, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Horia Andreescu

  Vineri, la Ateneul Român, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Horia Andreescu, va avea în program lucrări de Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart şi Ludwig van Beethoven. Solistă în programul Mozart va fi pianista Mihaela Manea. Concertul a fost susţinut şi joi seară în Sala Mare a Ateneului Român, concertmaistrul de la aceste două concerte fiind Natalia Colotelo.

 • Cameristi della Scala, la Ateneu, pe 6 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cameristi della Scala, la Ateneu, pe 6 septembrie

  Vineri, 6 septembrie, de la ora 16.30, în seria Recitaluri şi concerte camerale de la Ateneul Român, ansamblul Cameristi della Scala,dirijat de Wilson Hermanto, va interpreta lucrări de George Enescu, Joseph Haydn şi Piotr Ilici Ceaikovski.

 • Zacharias la Ateneu şi totul pare simplu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zacharias la Ateneu şi totul pare simplu

  Lume multă la Ateneu pentru reîntâlnirea cu Christian Zacharias, pentru prima oară într-o stagiune ordinară a unei instituţii muzicale româneşti. După multe prezenţe la Festivalul Enescu, pianistul german are în Bucureşti o întreagă legiune de fani, surpriza invitării lui la Ateneu fiind foarte plăcută.

 • „Patetica“ lui Ceaikovski la Ateneu, în viziunea lui Jin Wang, un dirijor de origine chineză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Patetica“ lui Ceaikovski la Ateneu, în viziunea lui Jin Wang, un dirijor de origine chineză

  Joi şi vineri seară, de la  ora 19.00, Orchestra  Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Jin Wang, va avea în program lucrări de Joseph Haydn (Simfonia nr. 6, în re major, Dimineaţa), Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul în do major pentru flaut, harpă şi orchestră, KV 299), Piotr Ilici Ceaikovski (Simfonia nr. 6, în si minor, op. 74, „Patetica”). Solişti vor fi Ion BogdanŞtefănescu (flaut) şi Ion Ivan-Roncea(harpă).

 • Muzică
la Budapesta, de Sărbători (I) - Concerte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică la Budapesta, de Sărbători (I) - Concerte

  Spre deosebire de instituţiile muzicale din ţara noastră, cele din capitala Ungariei nu-şi întrerup stagiunile în perioada dintre  Crăciun şi Anul Nou, ci le continuă aproape seară de seară cu spectacole şi concerte. Sălile sunt pline şi oferă melomanilor programe bogate.

 • Vlad Zografi: „Muzica e un joc care vine de dincolo de viaţă“ INTERVIU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Zografi: „Muzica e un joc care vine de dincolo de viaţă“ INTERVIU

  Dramaturg, prozator şi eseist de excepţie, cu pregătire de om de ştiinţă, scriitorul Vlad Zografi se mişcă printre arcanele muzicii ca nimeni altul. Interviul acordat pentru ziarul Festivalului, în care autorul lui „Petru“ descifrează pentru cititori sensurile marii arte, este o adevărată încântare a minţii.

 • „Anotimpurile” lui Haydn la Palatul Culturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Anotimpurile” lui Haydn la Palatul Culturii

  Filarmonica de Stat Târgu-Mureş îi invită pe mureşenii pasionaţi de muzicaclasică la un concert vocal-simfonic ce va fi găzduit de Sala Mare a PalatuluiCulturii azi, de la ora 19.00.

 • Craiova: Regal simfonic, pe scena Filarmonicii Oltenia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Regal simfonic, pe scena Filarmonicii Oltenia

  Melomanii au ocazia diseară să o reîntâlnească pe deja celebra violonistă Ioana Cristina Goicea. Tânăra solistă, elevă mult premiată a Colegiului Naţional de Arte Dinu Lipatti din Bucureşti, va cânta sub bagheta dirijorului Constatin Grigore.

 • Craiova: Regal simfonic pe scena Filarmonicii Oltenia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Regal simfonic pe scena Filarmonicii Oltenia

  Violoncelistul Anton Niculescu va fi protagonistul serii alături de orchestră, sub bagheta maestrului Emil Maxim. Melomanii vor fi răsfăţaţi cu creaţii ale compozitorilor Haydn, Rossini şi Saint-Saëns, precum uvertura operei „Cenuşăreasa“ sau Simfonia „Militara“.

Modifică Setările