Stiri despre hansel si gretel

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Cele mai proaste adaptări cinematografice ale celor mai frumoase basme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cele mai proaste adaptări cinematografice ale celor mai frumoase basme

  De la „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici“ la „Sydney White şi cei şapte tocilari“ până la transformarea lui Hansel şi Gretel în doi vânători de vrăjitoare, adaptările cinematografice ale basmelor de succes nu au reuşit mereu să convingă publicul şi criticii de specialitate.

 • Fraţii Grimm reloaded
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fraţii Grimm reloaded

  POVESTE Noua producţie Disney, „În inima pădurii“ / „Into the Woods“, este ecranizarea unui musical de succes de pe Broadway, în care autorii fac un mixtum compositum din celebrele basme ale celor doi scriitori germani.

 • Mesajele ascunse din cărţile pentru copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajele ascunse din cărţile pentru copii

  Câţi dintre noi au fost fascinaţi, în copilărie, de frumoasa Albă ca Zăpada şi s-au înfiorat de planul diabolic al mamei sale vitrege? O lectură la maturitate ar putea releva că cele două nu sunt atât diferite, ci, dimpotrivă, seamănă foarte bine, iar ceea ce le uneşte este păcatul trufiei. Şi dacă Grinch fură Crăciunul nu e un lucru rău, ci doar o parabolă pentru consumerism. Iar mesajele ascunse din cărţile pentru copii nu se opresc aici.

 • FOTO Monştrii din poveştile pentru copii, muzele unui artist controversat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Monştrii din poveştile pentru copii, muzele unui artist controversat

  Vrăjitoarea cea rea din povestea lui „Hansel şi Gretel“, lupul care o ademeneşte pe Scufiţa Roşie şi alţi monştrii de basm au fost portretizaţi, cu măiestrie, de fotograful Joshua Hoffine într-un pictorial ce scoate la lumină chipurile demonilor care ne-au bântuit copilăria.

 • Cele mai rele mame din literatură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai rele mame din literatură

  Ce o face pe o mamă să fie bună? Să ne fie mereu alături, să ne îngrijească atunci când suntem bolnavi, să ne înfofolească cu haine pentru a fi pregătiţi să înfruntăm vremea rece de afară? Sau să ne lase de unii singuri să păşim în lume, să trăim independenţi, să ne descoperim pasiunile şi pe noi înşine, asumându-ne faptele noastre?

 • Filme 3D pentru toate gusturile la cinematograful Arta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filme 3D pentru toate gusturile la cinematograful Arta

  În această săptămână, mureşenii pot alege între nu mai puşin de trei filme în format 3D la cinematograful Arta, din centrul oraşului. Este vorba despre ”Hansel şi Gretel - Vânătorii de vrăjitoare”, ”Lumea de dincolo - Trezirea la viaţă” şi ”Harry Potter şi Talismanele Morţii”, partea a doua.

 • „Hansel şi Gretel“ la Teatrul German din Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Hansel şi Gretel“ la Teatrul German din Timişoara

  Timişorenii de toate vârstele pot urmări mâine, 15 februarie, basmul muzical „Hansel şi Gretel", după faimoasa poveste a Fraţilor Grimm, în versiunea scenică a Simonei Vintilă (scenariu) şi a lui Ilie Stepan (muzica).

 • Operă pentru copii şi oameni mari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operă pentru copii şi oameni mari

  Unii compozitori de muzică „serioasă“ au scris opere cât se poate de ambiţioase, care se adresează în egală măsură copiilor şi părinţilor lor. La finalul lui 2009, Opera Naţională din Bucureşti avea premiera cu „Hansel şi Gretel“ de Engelbert Humperdinck. Tot atunci, Opera Comică pentru Copii se bucura de succes în Canada, cu „Gianni Schicchi“ de Puccini.

Modifică Setările