Stiri despre handel

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opera „Aci, Galatea şi Polifemo”, de Händel,  la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Aci, Galatea şi Polifemo”, de Händel,  la Ateneul Român

  Opera „Aci, Galatea şi Polifemo”, de Georg Friedrich Händel, va putea fi audiată la Ateneul Român, astăzi, de la ora 22.30. Va interpreta ansamblul LaBarocca, condus de dirijorul Ruben Jais. În distribuţie: soprana Roberta Mameli, mezzosoprana Sonia Prina şi basul Luigi de Donato.

 • Opera „Arminio“ de  Händel, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Arminio“ de  Händel, la Ateneu

  Sambata, 14 septembrie, de la ora 22.30, în seria Concertelor de la Miezul Nopţii,  la Ateneul Român, va evolua Orchestra „Armonia Atenea”, dirijată de George Petrou. În program, va fi opera "Arminio" de  Händel. Adevarul.ro va transmite acest concert.

 • Măiestria lui Fabio Biondi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măiestria lui Fabio Biondi

  Dirijorul italian Fabio Biondi, influent maestru al mişcării instrumentale baroce, prezintă opera „Silla” de Händel, interpreta de ansamblul său, „Europa Galante”. Concertul va avea loc la Ateneul Român, pe 5 septembrie, în seria Concertelor de la miezul nopţii.

 • VIDEO. Muzică barocă în arii celebre interpretate de cântăreţi de referinţă ai timpurilor noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. Muzică barocă în arii celebre interpretate de cântăreţi de referinţă ai timpurilor noastre

  Contratenorul de origine croată Max Emanuel Cencic şi soprana rusă Julia Lezhneva sunt protagoniştii a două albume care nu trebuie să lipsească din colecţia oricui iubeşte muzica barocă, de operă în special. Max Emanuel Cencic a lansat pe 2 octombrie 2015 discul “Arie napoletane”, iar soprana Lezhneva îşi va lansa albumul cu arii de Handel pe 6 noiembrie 2015.

 • VIDEO Concert aniversar Sangit Chamber Ensemble, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Concert aniversar Sangit Chamber Ensemble, la Ateneul Român

  Filarmonica „George Enescu“  va organiza duminică, 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mică a Ateneului Român, un concert cameral susţinut de Sangit Chamber Ensemble, la împlinirea a 6 ani de la debut. Din repertoriu vor face parte lucrări de Vivaldi, Strauss II, Reger, Vavilov, Pleyel, Stoenescu şi Händel.

 • Anca Manolescu: Festivalul Enescu al unui simplu consumator de muzică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anca Manolescu: Festivalul Enescu al unui simplu consumator de muzică

  La prestigiosul Festival de muzică barocă de la Ambronay, lîngă Lyon, William Christie şi Les Arts Florissants au avut, în septembrie 2009, un triumf cu oratoriul lui Händel, Susanna. A, da, ştiu interpretarea, o auzisem cu patru zile înainte, la Festivalul Enescu.

 • INTERVIU Max Emanuel Cenčić, contratenor: „Händel este o provocare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Max Emanuel Cenčić, contratenor: „Händel este o provocare“

  La 37 de ani, Max Emanuel Cenčić este unul dintre cei mai cunoscuţi contratenori din lume. La cea de a doua sa vizită în România, cântăreţul a interpretat muzică de Händel, pe care o consideră întotdeauna o provocare, care îţi cere şi agilitate tehnică a vocii, dar şi încărcătură dramatică a expresiei.

 • O strălucitoare „noapte albă“ cu Händel la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O strălucitoare „noapte albă“ cu Händel la Ateneu

  Duminică seară, la Ateneu, a fost un concert senzaţional, aşa cum era de aşteptat: în primul rând datorită muzicii foarte spectaculoase, Händel concepând opera „Alessandro“ ca pe o acerbă întrecere a cântăreţilor

 • Dramă muzicală de Händel, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dramă muzicală de Händel, la Ateneu

  Orchestra „Armonia Atenea“, dirijată de George Petrou, va ingterpreta, în seria Concertelor de la miezul nopţii, lucrarea „Alessandro“, o dramă muzicală în trei acte de Georg Friedrich Händel