
VIDEO Maia Morgenstern: „Ca actriţă, mă dăruiesc cu toată încrederea“
Invitaţii lui Cezar Paul-Bădescu la Adevărul Live de astăzi, de la ora 15.00, au fost Maia Morgenstern şi Marius Bodochi, care joacă în spectacolul „Hamlet“ de la Nottara.
Invitaţii lui Cezar Paul-Bădescu la Adevărul Live de astăzi, de la ora 15.00, au fost Maia Morgenstern şi Marius Bodochi, care joacă în spectacolul „Hamlet“ de la Nottara.
Toate biletele au fost epuizate pentru cele două spectacole de avanpremieră (3 şi 4 februarie) ale noii montări Hamlet, în regia lui Marcel Ţop, în care Maia Morgenstern interpretează rolul reginei Gertrude, alături de fiul său, Tudor Aaron Istodor, în rolul lui Hamlet.
Teatrul Shakespeare's Globe din Londra a anunţat că va duce spectacolul „Hamlet“ în fiecare ţară de pe pământ, într-un turneu care va începe pe 23 aprilie 2014 şi se va desfăşura pe o perioadă de doi ani, până pe 23 aprilie 2016.
Primesc deunăzi, drept ,,cadou pentru un colecţionar împătimit’’, un exemplar din celebra colecţie ,,Biblioteca pentru toţi’’ no. 221-222, cuprinzând traducerea tragediei shakespeariene ,,Hamlet’’ tipărită în 1906.
Ce o face pe o mamă să fie bună? Să ne fie mereu alături, să ne îngrijească atunci când suntem bolnavi, să ne înfofolească cu haine pentru a fi pregătiţi să înfruntăm vremea rece de afară? Sau să ne lase de unii singuri să păşim în lume, să trăim independenţi, să ne descoperim pasiunile şi pe noi înşine, asumându-ne faptele noastre?
După celebrul „Hamlet“ clasic al lui Vlad Mugur de la Teatrul Naţional din Cluj din 2001, cu Sorin Leoveanu, în această toamnă s-a pus în scenă, tot aici, un spectacol aflat la extrema opusă.
Nu este nimic mai adorabil în lumea animalelor decât un purceluş mic şi înfometat, care guiţă în speranţa că îşi va primit porţia de lapte mult visată.
Actorii Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia" vor avea două reprezentaţii consecutive, astă seară de la orele 19.00 şi miercuri de la aceeaşi oră.
Spectacolul de teatru al anului 2009 revine pe scena timişoreană luni 3 octombrie, în sala mare a Teatrului Maghiar de Stat din Timişoara. Ttimişorenii vor petrece trei ore şi jumătate cu bufonii lui Hamlet, interpretaţi de Katona László şi Balázs Attila, într-un spectacol montat de Victor Ioan Frunză.
William Shakespeare, cel mai cunoscut dramaturg al literaturii universal, va apărea în premieră, joi, în Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă".
Teatrul German de Stat din Timişoara a prezentat spectacolul „Shaking Shakespeare", în regia lui Radu-Alexandru Nica şi scenografia lui Dragoş Buhagiar, în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional „Shakespeare" din Gdańsk (Polonia).
Artista care va juca la 12 decembrie în beneficiul său, în Ernani, şi care este actualmente fala teatrului naţional, s-a născut în Craiova şi e fiica lui C. Dimitriad, unul din trinitatea artistică Millo-Dimitriad-Pascaly.
The Wooster Group a adus la Bucureşti ultimul răcnet în materie de Hamlet aseptic - un spectacol sec, în care sângele curge doar pe plasmă şi nu stropeşte sala. Nu sunt interpretări formidabile aici. Poate pentru că actorii au înţeles că şi „Hamlet“ rămâne un joc de echipă, la fel ca fotbalul american.
Festivalul Internaţional Shakespeare s-a încheiat aseară, la Bucureşti, cu un spectacol-experiment postmodern al ansamblului The Wooster Group din New York, Statele Unite. Proiecţii video, ecrane, voci masterizate, paşi înainte şi înapoi, imagini cu Richard Burton (Hamlet în 1964), peste care s-a suprapus un teatru al erei digitale şi tehnologice.
Constantin Nottara, George Vraca, George Calboreanu, Gheorghe Cozorici, Ştefan Iordache, Ion Caramitru, Adrian Pintea, Marcel Iureş l-au interpretat magistral pe prinţul Danemarcei. Criticul de teatru Ion Parhon, alături de redactorul Mariana Ciolan, a realizat un ciclu de emisiuni, „Hamlet după Hamlet“, difuzate de Radio România Cultu-ral şi transpuse pe CD-uri.
„A fi sau a nu fi“ se va mai auzi în Cetatea Banilor, astă-seară, de la ora 19.00, rostit în lituaniană.