Stiri despre hamei

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Preţul berii s-ar putea dubla în unele state. Efecte vor fi şi în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul berii s-ar putea dubla în unele state. Efecte vor fi şi în România

  Berea s-ar putea scumpi, în unele ţări ajungând să aibă un preţ de două ori mai mare, din cauza schimbărilor climatice, care afectează puternic culturile de orz, unul dintre ingredientele principale ale acestei băuturi. Efectele se vor resimţi şi în România, unde consumul anual atinge 82 de litri pe cap de locuitor.

 • Hameiul poate îmbunătăţi
calitatea somnului. Cum se explică efectul sedativ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hameiul poate îmbunătăţi calitatea somnului. Cum se explică efectul sedativ

  Iarna, organismul nostru este supus variaţiilor de temperatură şi privat de lumina naturală. În aceste condiţii, starea de spirit şi buna funcţionare a organismului pot fi încet-încet alterate, iar calitatea somnului poate la rândul ei să scadă, lăsând loc stărilor de nervozitate şi anxietate.

 • Berea, remediu pentru boli periculoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea, remediu pentru boli periculoase

  Xanthohumolul (un tip de flavonoid, o clasă de metaboliţi secundari ai plantelor, cu proprietăţi antioxidante), prezent în hameiul folosit în producţia de bere, ar putea fi util în lupta împotriva obezităţii, hipertensiunii arteriale şi diabetului.

 • 114,6 milioane de euro, ajutoare pentru culturile amplasate pe teren arabil, in, cânepă, tutun, hamei şi sfeclă de zahăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  114,6 milioane de euro, ajutoare pentru culturile amplasate pe teren arabil, in, cânepă, tutun, hamei şi sfeclă de zahăr

  Plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal pentru anul de cerere 2017 care se încadrează în limita sumei de 114.634.650 de euro au fost aprobate în şedinţa de miercuri a Executivului. Suma se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018.

 • 7 plante care aduc relaxarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 plante care aduc relaxarea

  Ce au în comun levănţica, sunătoarea, valeriana şi passiflora? Ceaiurile din aceste plante, la fel ca şi alte remedii, ne pot aduce alinare atunci când ne acaparează stările tensionate specifice perioadelor de stres.

 • Fermierii vor putea încasa în acest an 400 de euro pe hectarul de lucernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fermierii vor putea încasa în acest an 400 de euro pe hectarul de lucernă

  Fermierii vor încasa în acest an aproximativ 400 de euro pe hectarul de lucernă, fiind o creştere extrem de consistentă a cuantumului pentru această cultură, în timp ce pentru soia cuantumul a scăzut la 269 de euro pe hectar, a anunţat Florin Faur, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

 • Berea consumată cu
moderaţie le scapă pe doamne de transpiraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea consumată cu moderaţie le scapă pe doamne de transpiraţie

  Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie lansează o nouă cercetare care evidenţiază efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra organismului, de această dată fiind vizate simptomele asociate perioadei post - menopauză.

 • VIDEO Cum se transformă boabele de orz într-un „lichid magic“. Specialiştii fabricii de bere din Buzău explică procesul de fabricaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum se transformă boabele de orz într-un „lichid magic“. Specialiştii fabricii de bere din Buzău explică procesul de fabricaţie

  Cea mai mare fabrică de bere din ţară îşi deschide porţile zilele acestea pentru publicul care doreşte să afle tainele producerii uneia dintre băuturile cele mai apreciate de români, mai ales în perioada estivală. La început, berarii fabricii Ursus din Buzău le-au împărtăşit jurnaliştilor şi autorităţilor locale din reţetele unor conoscute sortimente de bere.

 • Plante care te ajută să dormi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care te ajută să dormi

  Problemele cu somnul nu strică doar nopţile, ci şi zilele celor care nu dorm bine. Şi asta deoarece de calitatea odihnei nocturne depinde calitatea sănătăţii fizice, dar şi psihice. E o relaţie axiomatică, ne atrag atenţia specialiştii. Combaterea tulburărilor de somn trebuie să devină o prioritate, de aceea vă propunem câteva plante care te ajută să dormi.

 • Reţete naturiste contra nopţilor albe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete naturiste contra nopţilor albe

  Există numeroase plante cu acţiune sedativă şi relaxantă, care te ajută nu numai să adormi uşor, ci şi să ai un somn odihnitor.

 • Festivalul
hameiului, la cea de-a doua ediţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul hameiului, la cea de-a doua ediţie

  Comuna Daneş de lângă Sighişoara găzduieşte în acest week-end cea de-a doua ediţie a festivalului hameiului. Cei care vor ajunge sâmbătă şi duminică acolo vor avea parte de spectacole artistice de calitate, de bere spumoasă, târguri cu meşteri populari, vor găsi producători agricoli bio, cavaleri şi domniţe - tot ce înseamnă tradiţia locului.

 • Plante care tratează anxietatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care tratează anxietatea

  Stările de anxietate au ajuns să nu mai fie atât de neobişnuite în vremurile noastre. Însă dacă aceste stări sunt frecvente trebuie să iei măsuri şi să ştii că le poţi calma pe cale naturală, fără a fi nevoie de medicamente.

 • „Facultatea
de bere“ de la Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Facultatea de bere“ de la Galaţi

  Staţia-pilot de bere din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, retehnologizată după 35 de ani, a produs prima şarjă de bere blondă, iar studenţii s-au îngrămădit să se înscrie pe lista de aşteptare pentru a face practică.

 • Ce gătim de Paşti: Friptură de ied cu comlău (muguri de hamei)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce gătim de Paşti: Friptură de ied cu comlău (muguri de hamei)

  O reţetă tradiţională de Paşti de pe Valea Almaşului, judeţul Sălaj, umple casele de aromele combinate ale cărnii de ied cu cele ale verdeţurilor de sezon. Este vorba despre friptura de ied cu garnitură de muguri de hamei - sau comlău, cum i se spune hameiului în această parte de ţară - ale cărei secrete sunt dezvăluite pentru cititorii Adevărul de bucătarul Mircea Groza.

 • Ai insomnii? Iată ce plante te pot ajuta!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai insomnii? Iată ce plante te pot ajuta!

  A trecut deja ceva timp de când te-i pus în pat şi nu reuşeşti să adormi? Nu te repezi la somnifere! Ai mulţi aliaţi în natură care te scapă de insomnii.

 • Soluţii naturale pentru neplăcerile menopauzei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii naturale pentru neplăcerile menopauzei

  Bufeuri, palpitaţii, dureri de cap, iritabilitate, oboseală – iată „chinurile“ prin care treci odată cu instalarea menopauzei. Există însă câteva alimente care te ajută să scazi frecvenţa simptomelor neplăcute.

 • Berea previne osteoporoza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea previne osteoporoza

  Persoanele care consumă moderat bere sunt mai puțin predispuse la osteoporoză, spre deosebire de abstinenți sau de cele care consumă alcool în cantități foarte mari, arată un studiu realizat de specialiștii Departamentului de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din California.

 • Remedii pentru insomniile de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii pentru insomniile de vară

  A trecut deja ceva timp de când te-ai pus în pat şi nu reuşeşti să adormi? Nu te repezi la somnifere! Ai mulţi aliaţi în natură care te scapă de insomnii!

 • Cultivatorii de hamei vor subvenţii mai mari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultivatorii de hamei vor subvenţii mai mari

  Producătorii de hamei cer subvenţii de 1.300 de lei pe hectar, afirmând că subvenţia din prezent, de 100 de lei/ha, este „o nimica toată“ faţă de preţul de producţie.

 • Hameiul, remediu în tulburările anxioase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hameiul, remediu în tulburările anxioase

  Hameiul, o plantă cu proprietăţi sedative, este folosit cu precădere pentru tratarea anxietăţii şi a complicaţiilor acestei afecţiuni: atacurile de panică şi tulburările de somn.

Modifică Setările