halva - ultimele știri
Ușor de preparat și delicioasă, halvaua de casă poate fi o alegere excelentă dacă vrei să mănânci ceva dulce, dar care să fie și de post. Iată cum o poți prepara.
În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din București se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai ușor peste post.
Halvaua, aliment sau desert? De la această întrebare pleacă nutriționistul Mihaela Bilic într-o postare pe Facebook în care explică ce este, de fapt, produsul care ne aduce aminte de gustul copilăriei.
Halvaua a început să fie folosită de către români tot mai des, mai ales în perioadele de post. În comerţ, găsim mai ales două sortimente de halva: simplă sau cu adaos de migdale, de arahide, de fistic sau de cacao.
Se pare că orientalismul ne cam sperie: în prezent ne sperie apropierea orientală de China, aşa cum, până nu demult, ne-a speriat apropierea de Turcia şi de balcani....
"Vino în vizită în această ţară pentru istorie şi rămâi pentru mâncare" este sloganul cu care eşti întâmpinat în Turcia. Arta culinară este o împletire între modern şi tradiţie, marcată de influenţele hitiţilor, grecilor şi romanilor.