Stiri despre gyorgy frunda

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Frunda: UDMR  a greşit ieşind de  la guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frunda: UDMR  a greşit ieşind de  la guvernare

  Consiilerul onorific al premierului Victor Ponta şi membru UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat luni, la RFI, că Uniunea a făcut o greşeală când a ieşit de la guvernare.

 • Frunda: Cred că cei mai mulţi maghiari nu vor merge la vot în turul II
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frunda: Cred că cei mai mulţi maghiari nu vor merge la vot în turul II

  Consilierul premierului Victor Ponta pe probleme juridice şi minorităţi, Gyorgy Frunda, crede că majoritatea maghiarilor nu vor merge la vot în turul II al alegerilor prezidenţiale, iar voturile care vor fi totuşi exprimate de aceştia se vor împărţi între Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

 • „Vin turcii“ vs. „Vin ungurii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vin turcii“ vs. „Vin ungurii“

  Într-un articol anterior, atrăgeam atenţia asupra faptului că, după desfiinţarea USL, „vin ungurii“ din nou la masa guvernării, prezentând acest lucru ca pe un eveniment îngrijorător. În copilăria mea, circula o vorbă, acum aproape uitată: „De ce te grăbeşti aşa, de parcă ar veni turcii?“ La originea acestei întrebări stăteau năvălirile turcilor de altădată, când românii erau nevoiţi să fugă din propria curte cât mai departe.

 • Independenţa justiţiei, o pacoste pentru
demnitari. Cum au încercat liderii europeni să influenţeze instanţele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Independenţa justiţiei, o pacoste pentru demnitari. Cum au încercat liderii europeni să influenţeze instanţele

  Independenţa sistemului judiciar din România a stârnit dezbateri aprinse, în contextul condamnărilor cu răsunet din ultimii ani. Cu toate acestea, există încă voci care scuză imixtiunea politicului în justiţie şi arată cu degetul către curtea vecinilor europeni, care s-au mai confruntat cu astfel de intervenţii.  Cea mai recentă pledoarie în acest sens îi aparţine consilierului onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda.

 • Euroatlantici, sau din nou balcanici?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Euroatlantici, sau din nou balcanici?

  Inedit, dar amendabil, formatul dezbaterii iniţiate la Casa Oamenilor de Ştiinţă, din Bucureşti, de Fundaţia Universitară a Mării Negre, ziarul Adevărul şi revista Foreign Policy, din România. Dacă vă aşteptaţi la un rezumat al alocuţiunilor rostite de cei invitaţi la masa albă, cu etichete verzi...vă înşelaţi. Nu este cazul să ne îmbătăm cu apă de ploaie.

 • Ce vor maghiarii din Transilvania?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vor maghiarii din Transilvania?

  Contrar aparenţelor, intenţiile europarlamentarului Tokes, exprimate la Băile Tuşnad, au fost cunoscute anterior, de ochii şi urechile statului român. Dovada fiind numărul deloc insignifiant de politicieni români, care, deşi şi-au anunţat ca sigură prezenţa, nu au luat parte la tradiţionalele exerciţii oratorice, în aer liber. Deloc europene.

 • Frunda: UDMR doreşte ca maghiara să fie limbă regională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frunda: UDMR doreşte ca maghiara să fie limbă regională

  Gyorgy Frunda, consilierul onorific al lui Victor Ponta, a declarat, vineri, la RFI, că UDMR vrea ca limba maghiară să fie recunoscută ca limbă regională, iar minorităţile naţionale să fie recunoscute ca factor constitutiv al statului român.

 • Mureşenii au protestat în urma tăierii copacilor de pe strada Mihai Viteazul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mureşenii au protestat în urma tăierii copacilor de pe strada Mihai Viteazul

  Lucrările de reabilitare a străzii Mihai Viteazul a implicat tăierea mai multor copaci bătrâni aflaţi pe marginea drumului, strada urmând să fie lăţită cu peste doi metri. Totuşi, lipsa copacilor nu face altceva decât să completeze peisajul deloc ”verde” oferit de majoritatea locurilor circulate din oraş.

 • VIDEO Prietenia dintre Kincses Elod şi Gyorgy Frunda a fost ştirbită de Securitate şi transpusă în film de fiica avocatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Prietenia dintre Kincses Elod şi Gyorgy Frunda a fost ştirbită de Securitate şi transpusă în film de fiica avocatului

  Avocatul Kincses Elod este recunoscut pentru războiul pe care-l poartă cu reprezentanţii conducerii UDMR, dar şi pentru faptul că l-a apărat pe Laszlo Tokes după Revoluţia din 1989. Unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Târgu-Mureş, Elod fusese informat prin anii 80 că bunul său prieten şi coleg de atunci, Gyorgy Frunda, l-ar fi pârât la Securitate.

 • Securiştii mureşeni. Suspiciuni, acuzaţii, şi trădări în ”CV-ul ” personalităţilor locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Securiştii mureşeni. Suspiciuni, acuzaţii, şi trădări în ”CV-ul ” personalităţilor locale

  Securitatea a fost instituţia care le-a creat mari probleme mureşenilor de rând, menţinând un mediu de tensiune în rândul cetăţenilor simpli. În condiţiile în care o mare parte a localnicilor era de etnie maghiară, apropierea unora dintre ei de persoane din străintate, în special din Ungaria, a reprezentat o ”pâine de mâncat” pentru agenţii de securitate sau pentru colaboratori.

 • Ce calcule îşi face PSD în relaţia cu UDMR. Care este miza
prezenţei UDMR în Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce calcule îşi face PSD în relaţia cu UDMR. Care este miza prezenţei UDMR în Guvern

  Negocierile dintre USL şi UDMR au eşuat, dar cu toate acestea maghiarii au reprezentare în Guvern. Surse din interiorul UDMR au explicat care au fost punctele de negociere între USL şi UDMR. Una dintre cheile discuţiei a fost Gyorgy Frunda, care ar fi fost propunerea maghiarilor pentru portofoliul de la Justiţie. Chiar dacă negocierile au eşuat, Frunda a fost cooptat în Guvern în funcţia de consilier al premierului Victor Ponta.

 • Gyorgy Frunda, consilierul lui Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gyorgy Frunda, consilierul lui Ponta

  Premierul Victor Ponta a anunţat vineri că Gyorgy Frunda, care nu a reuşit să obţină un nou mandat de senator UDMR, va fi consilierul său pe probleme juridice, internaţionale şi de minorităţi.

 • Gyorgy Frunda îi acuză pe unii candidaţi la Senat de laşitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gyorgy Frunda îi acuză pe unii candidaţi la Senat de laşitate

  Faptul că Marius Paşcan, de la ARD, şi Răzvan Laurenţiu Drăguleţ, din partea PRM, resping apariţiile în dezbaterile electorale, l-a deranjat pe Gyorgy Frunda, candidat la Senat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

 • Oamenii lui Ponta strâng rândurile în jurul său
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii lui Ponta strâng rândurile în jurul său

  În scandalul „Plagiatul“, cei din tabăra premierului Victor Ponta îl apără, considerându-l victimia unui atac politic. Mai mult, actualul ministru al Educaţiei promite răzbunare.

Modifică Setările