Stiri despre guvernul ponta ll

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Antonescu: „Băsescu de ce nu a demisionat când a avut dosare mult mai grave?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antonescu: „Băsescu de ce nu a demisionat când a avut dosare mult mai grave?"

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat că miniştrii acuzaţi de corupţie în Raportul MCV ar fi trebuit să îşi dea demisia. Aceste afirmaţii ale preşedintelui au fost taxate de Crin Antonescu, care l-a întrebat pe Băsescu de ce nu şi-a urmat propriul exemplu atunci când a avut probleme similare din cauza dosarelor aflate pe rol.

 • Guvernul a ajuns la un acord cu FMI: se introduce coplata la serviciile medicale. Ponta: „Coplata va fi de maximum 10 lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a ajuns la un acord cu FMI: se introduce coplata la serviciile medicale. Ponta: „Coplata va fi de maximum 10 lei"

  În urma întâlnirii cu FMI, Guvernul şi instituţia financiară au convenit semnarea unei scrisori de intenţie prin care s-a decis introducerea coplăţii în sistemul de sănătate. În urma acestui acord, pacienţii vor plăti o sumă care va varia în funcţie de serviciile medicale oferite. Singurul serviciu care face excepţie este cel de urgenţă, unde coplata nu va fi impusă.

 • Andreea Paul: „Şoc şi groază, asta propune Guvernul USL. PDL depune 9300 de amendamente la buget
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andreea Paul: „Şoc şi groază, asta propune Guvernul USL. PDL depune 9300 de amendamente la buget"

  Andreea Paul, vicepreşedinte al PDL, susţine că bugetul propus de USL este unul care va scoate la iveală promisiunile mincinoase ale USL din campania electorală. După cum preciza şi liderul Vasile Blaga, PDL va depune toate amendamentele pe care USL le-a depus la bugetul propus de PDL anul trecut. În total, PDL va depune 9300 de amendamente la bugetul propus de Executivul condus de Victor Ponta.

 • PDL încă mai speră. Imaginea care arată degringolada din partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDL încă mai speră. Imaginea care arată degringolada din partid

  Liderii PDL au avut prima şedinţă de Birou Permanent Naţional, după alegerile din 9 decembrie. Şedinţa a fost una cu scântei. S-a vorbit despre excluderi din partid şi acţiuni de contraatac la acţiunile USL, dar înaintea conferinţei un afiş a atras toate privirile.

 • Şedinţe interne la PDL şi PNL. Monitorizarea cabinetului Ponta şi a secretarilor de stat, principalele subiecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şedinţe interne la PDL şi PNL. Monitorizarea cabinetului Ponta şi a secretarilor de stat, principalele subiecte

  Săptămâna care urmează este una a decziilor importante în PDL şi PNL. Democrat-liberalii iau în calcul constituirea unor comisii de specialitate interne care să monitorizeze activitatea fiecărui minister din cabinetul condus de Victor Ponta. În acelaşi timp, liberalii vor începe împărţirea funcţiilor de secretar de stat, dar şi a altor funcţii de rang inferior.

 • Antonescu: „Acordul de coabitare dintre Ponta şi Băsescu este caraghios. Nu puteam să-i opresc să semneze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antonescu: „Acordul de coabitare dintre Ponta şi Băsescu este caraghios. Nu puteam să-i opresc să semneze"

  Crin Antonescu, liderul PNL, a catalogat acordul de coabitare semnat între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, drept „un act caraghios". El susţine că acest pact nu va avea valoare şi a adăugat că, în opinia sa, acest pact nu ar fi trebuit semnat niciodată. „Ar fi ţipat Băsescu de două ori scurt - nu ştiu dacă se şi auzea - şi-l punea pe Victor Ponta".

 • Joc de imagine al lui Ponta prin „discursul despre starea naţiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joc de imagine al lui Ponta prin „discursul despre starea naţiunii". Bătălia cu Băsescu în planul imaginii

  Premierul Victor Ponta va susţine în această seară „discursul despre starea naţiunii". Va fi un discurs în care va anunţa bugetul, dar şi planul de guvernare pe următorii patru ani. Analiştii politici consideră că premierul a încercat şi un joc de imagine, prin acest discurs. Ei consideră că strategia premierului este de a-i lua faţa preşedintelui, căruia Constituţia îi dă dreptul de a susţine acest discurs în faţa Parlamentului.

 • Ce calcule îşi face PSD în relaţia cu UDMR. Care este miza
prezenţei UDMR în Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce calcule îşi face PSD în relaţia cu UDMR. Care este miza prezenţei UDMR în Guvern

  Negocierile dintre USL şi UDMR au eşuat, dar cu toate acestea maghiarii au reprezentare în Guvern. Surse din interiorul UDMR au explicat care au fost punctele de negociere între USL şi UDMR. Una dintre cheile discuţiei a fost Gyorgy Frunda, care ar fi fost propunerea maghiarilor pentru portofoliul de la Justiţie. Chiar dacă negocierile au eşuat, Frunda a fost cooptat în Guvern în funcţia de consilier al premierului Victor Ponta.

 • Ioan Oltean: „Să dea Dumnezeu să nu le pară rău celor care au votat cu USL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ioan Oltean: „Să dea Dumnezeu să nu le pară rău celor care au votat cu USL"

  Deputatul PDL Ioan Oltean atacă dur USL-ul şi susţine că niciuna dintre promisiunile lor electorale nu au fost îndeplinite. El a explicat că eşecul dur al ARD vine ca urmare a măsurilor de austeritate, dar există posibilitatea ca oamenii să îşi dea seama că au greşit când au votat în majoritate covârşitoare cu USL.

 • Ponta îi răspunde Elenei Udrea: „Viitoarea preşedintă a PDL este invidioasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta îi răspunde Elenei Udrea: „Viitoarea preşedintă a PDL este invidioasă"

  Victor Ponta i-a dat replica Elenei Udrea, după ce aceasta îl atacase într-o postare pe blogul personal. Premierul a numit-o pe Udrea „viitoarea preşedintă a PDL" şi i-a transmis că diferenţa dintre guvernul USL şi cel condus de Emil Boc este că actualii guvernanţi au ce să comunice, de aceea nu păstrează tăcerea ca Emil Boc.

 • Udrea: „Ceea ce spune Ponta la şedinţele de guvern este gargară şi atât. Le-a transformat în conferinţe de presă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Udrea: „Ceea ce spune Ponta la şedinţele de guvern este gargară şi atât. Le-a transformat în conferinţe de presă“

  Deputatul PDL Elena Udrea critică dur apariţiile dese la televiziuni ale premierului Victor Ponta. Udrea susţine că Ponta se foloseşte de funcţia sa pentru a-şi contura imaginea, dar în schimb nu face nimic concret pentru România. Fostul ministru remarcă că actualele şedinţe de guvern ar semăna mai mult cu o serie de conferinţe de presă, spre deosebire de guvernul Boc, când erau închise.

 • Victor Ponta: „Impozitarea diferenţiată nu va fi introdusă în 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta: „Impozitarea diferenţiată nu va fi introdusă în 2013"

  Premierul Victor Ponta a explicat că proiectul USL, prin care se doreşte o impozitare diferenţiată, nu va fi introdus anul acesta. Proiectul, prevăzut şi în programul de guvernare al USL, prevede o impozitare progresivă cu cote de 8%, 12% si 16%, în funcţie de venituri.

 • Mesajul premierului Victor Ponta de Anul Nou: „Avem şansa să contruim o nouă Românie în 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul premierului Victor Ponta de Anul Nou: „Avem şansa să contruim o nouă Românie în 2013"

  Premierul Victor Ponta a ţinut să le transmită românilor un mesaj de Anul Nou. Pe lângă urările de bine, Victor Ponta a precizat că anul 2012 a fost un an al marilor victorii şi speră ca 2013 să fie anul în care direcţia României să se schimbe. Premierul a explicat că va veni un an greu, dar este de datoria USL să se ridice la înâlţimea încrederii cu care oamenii i-au investit.

 • Liberalii aflaţi pe lista neagră a lui Crin Antonescu. În PNL se ascut săbiile înainte de Congres
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalii aflaţi pe lista neagră a lui Crin Antonescu. În PNL se ascut săbiile înainte de Congres

  Victoria zdrobitoare a USL la alegerile din 9 decembrie nu a avut darul de a linişti apele în interiorul partidelor. PNL pare să stea pe un butoi cu pulbere, asta după ce Crin Antonescu a anunţat că după Anul Nou vor începe excluderile. Liderul PNL susţine că se vor plăti poliţe către acei liberali care nu s-au conformat cu poziţia partidului în timpul campaniei electorale.

 • GALERIE FOTO Agitatul an politic 2012, în imagini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Agitatul an politic 2012, în imagini

  Anul 2012 a debutat în forţă cu protestele din Piaţa Universităţii, care ulterior s-au extins în toată ţara. Aceasta a fost scânteia care a aprins bătălia pe scena politică. Anul 2012 a stat sub semnul războiului dintre USL şi Traian Băsescu. Trei premieri, o suspendare a preşedintelui şi două tururi de scrutin au făcut din 2012 cel mai agitat an al politicii postdecembriste.

 • Anul politic 2012 în presa internaţională. Cum a privit
Occidentul agitaţia din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul politic 2012 în presa internaţională. Cum a privit Occidentul agitaţia din România

  Anul politic 2012 a fost unul foarte zbuciumat. Luptele politice, dar şi proteste din ianuarie au fost în atenţia presei internaţionale, care a dedicat spaţii extinse evenimentelor din România. Suspendarea preşedintelui Traian Băescu a fost evenimentul politic al anului, dar nici schimbările Guvernelor nu au trecut neobservate.

 • Conducerea comisiilor parlamentare, la
mâna USL. PDL, înfrângere pe toate fronturile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conducerea comisiilor parlamentare, la mâna USL. PDL, înfrângere pe toate fronturile

  Victoria zdrobitoare obţinută de USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie se reflectă şi în conducerea Comisiilor parlamentare. Comparativ cu 2008, când PSD şi PDL îşi împărţeau şefia Comisiilor celeor două Camere, în actualul Legisltiv USL şi-a instalat preşedinţi în mai mult de jumătate din Comisii, atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor.

 • Guvernul nu mai acordă ajutoare sociale angajaţilor de la
Oltchim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul nu mai acordă ajutoare sociale angajaţilor de la Oltchim

  Guvernul a luat decizia a de anula Hotărârea de Guvern prin care se acordau ajutoare sociale unei părţi a angajaţilor de la Oltchim. Această decizie a fost luată după ce angajaţii în cauză au primit salariile restante. Dacă acestora li s-ar fi acordat şi ajutoare sociale ar fi generat inechităţi între angajaţi, a explicat Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

 • Mihai Tănăsescu despre Guvernul Ponta II: ”Cel mai important este bugetul pe anul viitor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Tănăsescu despre Guvernul Ponta II: ”Cel mai important este bugetul pe anul viitor”

  Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al Băncii Europene pentru Investiţii, a analizat componenţa Guvernului anunţat de premierul Victor Ponta. Tănăsescu consideră că prioritatea numărul 1 în acest moment este adoptarea bugetului, iar pentru viitor avem nevoie de o coordonare a foarte bună între ministerele care gestionează partea de finanţe.

Modifică Setările